Πώς να φτιάξετε ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ

Μάθετε πώς να φτιάχνετε ομπρέλες για κοκτέιλ με μερικά εύκολα προσβάσιμα υλικά και απλά βήματα για να κάνετε τις βραδιές του πάρτι σας πιο διασκεδαστικές.
Πώς να φτιάξετε ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Τα πάρτι είναι στιγμές που γεμίζουν τη ζωή με χαρά γιατί μπορείτε να τα μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς. Τα ποτά, η μουσική και το φαγητό είναι συνήθως οι πρωταγωνιστές σε αυτές τις εκδηλώσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να σας δώσουμε ιδέες για να φτιάξετε ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ, που θα δώσουν μια τροπική πινελιά στις γιορτές σας.

Τα διακοσμητικά είναι ένας τρόπος για να φωτίσετε τις συγκεντρώσεις και να δημιουργήσετε μια πιο εορταστική ατμόσφαιρα. Είτε πρόκειται για παιδικό πάρτι, είτε όχι, οι ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ είναι πάντα μια καλή εναλλακτική. Άλλωστε, μπορείτε να τα βάλετε και σε παγωτό, επιδόρπια, παγωτά, ή ακόμα και σνακ!

Μια ιστορία για τις ομπρέλες στα κοκτέιλ

Οι ομπρέλες σε κοκτέιλ και ποτά είναι μια κλασική λεπτομέρεια που θυμίζει διακοπές και beach bar. Επίσης, πολλοί ταξιδεύουν πίσω στην παιδική ηλικία, όταν η εύρεση αυτών των πολύχρωμων αντικειμένων ήταν το πιο όμορφο πράγμα για ένα παγωτό.

Ωστόσο, αυτά τα περίεργα διακοσμητικά στοιχεία έχουν μια ιστορία που χρονολογείται από το 1932, όταν ο μπάρμαν Harry Yee άρχισε να τα χρησιμοποιεί στο ξενοδοχείο Hilton Waikiki και τα έκανε δημοφιλή.

Είναι εμπνευσμένα από τις κινεζικές χάρτινες ομπρέλες και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως απάντηση στην ανάγκη να είμαστε δημιουργικοί με υλικά μετά από μια σοβαρή οικονομική κρίση. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, αυτά τα αντικείμενα είναι αρκετά απλά: ένα ξύλινο ραβδί με ένα κομμάτι πολύχρωμο χαρτί.

Η εφεύρεση ήταν τόσο δημοφιλής που περιλαμβάνεται στα βιβλία κοκτέιλ σήμερα.

Ο μπάρμαν προετοιμάζει κοκτέλες.
Ένας επαγγελματίας μπάρμαν είναι υπεύθυνος για αυτήν την εφεύρεση. Σήμερα, αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτών των ποτών.

Υλικά για να διακοσμήσετε κοκτέιλ

Οι ομπρέλες για τη διακόσμηση κοκτέιλ είναι πολύ εύκολο να γίνουν στο σπίτι. Αν και οι παραδοσιακές ομπρέλες μιμούνται τις κινέζικες ομπρέλες από ριζόχαρτο, είναι δυνατό να φτιάξετε διάφορους τύπους, με μικρές παραλλαγές ανάλογα με το τι έχετε στη διάθεσή σας.

Εδώ είναι τα πιο κοινά υλικά που χρειάζονται:

 • Ψαλίδι
 • Μαρκαδόροι
 • Κόλλα, σιλικόνη ή ταινία
 • Χαρτόνι, χαρτομάντηλο ή χρωματιστό χαρτί κρεπ
 • Ξύλινες οδοντογλυφίδες ή σουβλάκια

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ

Αφού έχετε έτοιμα τα υλικά, η δημιουργία των ομπρελών είναι πολύ απλή. Τα τελικά αποτελέσματα θα εξαρτηθούν επίσης από τη δημιουργικότητά σας και την προσπάθειά σας.

Παρακάτω, θα μοιραστούμε μαζί σας τον βήμα προς βήμα οδηγό για να φτιάξετε τρεις διαφορετικές μορφές ομπρελών. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε και τα τρία είδη για την ίδια γιορτή!

1. Ομπρέλες από χαρτομάντιλο για να διακοσμήσετε κοκτέιλ

Το χαρτομάντηλο είναι ένα λεπτό υλικό με απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε πολλές χειροτεχνίες και να τυλίξετε δώρα. Αυτό το χαρτί σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε σχεδόν πανομοιότυπα τις τυπικές κινέζικες ομπρέλες.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε να μην το σκίσετε γιατί είναι λεπτό. Εδώ είναι τα βήματα:

 1. Σχεδιάστε έναν κύκλο στο χαρτί που θα είναι ο θόλος της ομπρέλας σας και κόψτε τον.
 2. Στη συνέχεια, διπλώστε το χαρτί στη μέση δύο φορές για να σχηματίσετε πολλές πτυχές.
 3. Παράλληλα ετοιμάστε τα ξυλάκια που θα χρησιμεύσουν ως σκελετός της ομπρέλας και το ξυλάκι που θα σας βοηθήσει να ανακατέψετε τα κοκτέιλ. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κολλήσετε τέσσερα ξυλάκια ίδιου μεγέθους γύρω από την ακτίνα του χαρτομάντηλου, ώστε να μπορούν να ανοίξουν την κουκούλα της ομπρέλας.
 4. Μόλις συναρμολογηθεί η δομή, κολλήστε με ταινία το λεπτό χαρτί στη φιγούρα που σχηματίζεται από τα τέσσερα ραβδιά.

2. Ομπρέλες σε σχήμα κώνου για να διακοσμήσετε κοκτέιλ από χαρτόνι

Το χαρτόνι είναι πιο σκληρός τύπος χαρτιού. Επομένως, είναι πιο ανθεκτικό;. Επιπλέον, αντέχει καλύτερα το μελάνι, ώστε να μπορείτε να γράφετε μηνύματα ή να σχεδιάζετε διακοσμητικά σε αυτές τις ομπρέλες.

 1. Σχεδιάστε μια περιφέρεια στο μέγεθος που θέλετε να είναι η ομπρέλα σας. Περίπου 3 με 4 εκατοστά σε διάμετρο θα είναι αρκετά.
 2. Κάντε ένα σημάδι στο κέντρο του κύκλου και τραβήξτε μια γραμμή που πηγαίνει από το κέντρο προς τις άκρες. Στη συνέχεια, κόψτε τη γραμμή που σχεδιάσατε με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού.
 3. Για να σχηματίσετε τον κώνο, πρέπει να επικαλύψετε τις άκρες που είχαν μείνει στο πλάι και στο πλάι του ανοίγματος που κάνατε στο προηγούμενο βήμα. Έπειτα, κολλήστε τα.
 4. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να πάρετε το χωνάκι και να γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σας για να σημειώσετε τα κοκτέιλ, να σχεδιάσετε εικόνες ή ακόμα και να γράψετε λέξεις που εμπνέουν.
 5. Βάλτε λίγη κόλλα ή σιλικόνη στην άκρη του κώνου και βάλτε το ξυλάκι που θα χρησιμεύσει ως λαβή της ομπρέλας.

3. Ομπρέλες για διακόσμηση κοκτέιλ από χαρτόνι, με πτυχώσεις

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε αυτές τις ομπρέλες από μια γιορτή και να τις χρησιμοποιήσετε σε μια άλλη γιατί είναι πολύ πιθανό να αντέξουν τη φασαρία του πάρτι όταν είναι κατασκευασμένες από χαρτόνι. Με αυτόν τον τρόπο, θα επαναχρησιμοποιήσετε ένα αντικείμενο που συχνά πετιέται.

 1. Σχεδιάστε και κόψτε ένα οκτάγωνο. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα μοντέλο στο διαδίκτυο για να σας καθοδηγήσει καλύτερα.
 2. Πάρτε μια από τις οκτάγωνες πλευρές και τραβήξτε τις άκρες της μέχρι να φτάσετε στο κέντρο. Θα δείτε ένα είδος τριγώνου. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε μια από τις άκρες του.
 3. Πάρτε το τρίγωνο που έχετε κόψει και βάλτε το κάτω από τη μία άκρη έτσι ώστε οι άκρες να επικαλύπτονται και να σχηματιστεί ένας κώνος.
 4. Στη συνέχεια, βάλτε λίγη σιλικόνη ή κόλλα στην άκρη του κώνου και στερεώστε το μπαστούνι στην κουκούλα της ομπρέλας.
Sombrillas para cocteles en fiesta tropical.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα στοιχεία για τροπικές διακοσμήσεις για να τα συνδυάσετε με ομπρέλες.

Συμπληρώστε τη διακόσμησή σας με άλλα διακοσμητικά

Αφού διαβάσετε αυτό το tutorial, ξέρετε ήδη πώς να φτιάχνετε πολύχρωμες ομπρέλες για να διακοσμήσετε κοκτέιλ και να δώσετε μια καλοκαιρινή πινελιά στις γιορτές σας. Ωστόσο, μην περιορίζεστε μόνο στη διακόσμηση των ποτών.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι ομπρέλες είναι πολύ δημοφιλείς στο παγωτό για παιδιά. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να βάλετε πάνω από σνακ.

Αν η ιδέα σας είναι να τα χρησιμοποιήσετε μόνο με κοκτέιλ, θα ταιριάζουν πολύ με mojito, piña coladas, coco loco ή sex on the beach. Στην περίπτωση ενός τροπικού πάρτι, και άλλα διακοσμητικά θα ταιριάζουν πολύ καλά με ομπρέλες. Μπορείτε να φτιάξετε μίνι πλωτήρες για να τους βάλετε στα ποτήρια και τα φλιτζάνια. Είναι επίσης δυνατό να συμπεριλάβετε ανανάδες και καρπούζια για να ενισχύσετε το στυλ.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.