Πώς να καταπολεμήσετε τον μύκητα των νυχιών φυσικά

Εάν παρατηρήσετε κάποια ένδειξη λοίμωξης, μπορείτε να καταπολεμήσετε τον μύκητα με αυτή τη θεραπεία και να αποφύγετε επιπλοκές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Πώς να καταπολεμήσετε τον μύκητα των νυχιών φυσικά
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των μυκήτων, είναι σημαντικό να ενεργήσετε μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μια συνταγή από αλκοόλ και φυσικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον μύκητα των νυχιών.

Ο μύκητας των νυχιών, μια κατάσταση γνωστή ως ονυχομυκητίαση, προκαλείται από την επίθεση των δερματόφυτων, των ζυμομυκήτων ή των μη δερματοφυτικών μούχλας που εξαπλώνεται γρήγορα σε υγρά και θερμά περιβάλλοντα.

Ωστόσο στην ονυχομυκητίαση δεν εμφανίζονται συμπτώματα στην αρχή. Παρόλα αυτά, σιγά-σιγά είναι δυνατό να παρατηρήσετε ότι το νύχι φαίνεται παχύτερο με μια κιτρινωπή απόχρωση και ότι το περιβάλλον δέρμα φαίνεται φλεγμονώδες. Είναι επίσης σημαντικό να καταπολεμήσετε τον μύκητα για να αποφύγετε να χάσετε εντελώς το νύχι.


Μια πρόταση για την καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών

Αυτό το φάρμακο είναι ένα προϊόν για εξωτερική χρήση με αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθά στην καταστροφή των μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις. Συνολικά, ενεργεί με παρόμοιο τρόπο με ορισμένες συμβατικές αντιμυκητιακές θεραπείες. Ωστόσο, είναι φθηνότερο και δεν περιέχει επιθετικές χημικές ουσίες.


Οφέλη από την αλκοόλη

αλκοόλ για μύκητα των νυχιών

Για να ενισχύσετε αυτή τη φυσική θεραπεία, θα χρησιμοποιήσετε 90% αιθυλική αλκοόλη, αυτή που είναι συνήθως σε όλα τα κιτ πρώτων βοηθειών. Ξεχωρίζει λόγω των απολυμαντικών και αντιβακτηριακών επιδράσεών της που εμποδίζουν την εμφάνιση λοιμώξεων σε πληγές. Είναι πολύ αποτελεσματική έναντι μιας ευρείας ποικιλίας βακτηρίων και μυκήτων, αν και δεν προσβάλλει βακτηριακά σπόρια.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα στη θεραπεία κατά της ονυχομυκητίασης. Ωστόσο, θα πρέπει να τη συνδυάσετε με άλλα συστατικά για να ενισχύσετε την επίδρασή της.


Τα οφέλη του υπεροξειδίου του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την απολύμανση επιφανειακών τραυμάτων. Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των μυκήτων στα νύχια και τα πόδια, γι ‘αυτό και συχνά χρησιμοποιείται στις θεραπείες των νυχιών.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου συμβάλλει επίσης στη μείωση του κιτρινωπού χρώματος που προκαλείται από τους μύκητες. Επιπλέον, αποτρέπει την αποδυνάμωση και το σπάσιμο του νυχιού.

Διαβάστε ακόμα: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για την ονυχομυκητίαση


Τα οφέλη από το λευκό ξύδι

 

ξύδι μύκητα των νυχιών

Ένα άλλο φυσικό προϊόν που θα εκμεταλλευτείτε είναι το λευκό ξύδι. Γνωστό για τις γαστρονομικές, φαρμακευτικές και οικιακές χρήσεις του, αυτό το απολυμαντικό προϊόν λειτουργεί καλά ενάντια στην ονυχομυκητίαση.

Το λευκό ξύδι περιέχει οργανικά οξέα. Αυτά μεταβάλλουν το περιβάλλον που χρειάζονται οι μικροοργανισμοί για να αναπαραχθούν, σταματώντας τη μόλυνση. Οι αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση του μύκητα και αποτρέπουν την επιδείνωση της κατάστασης του νυχιού. Ως εκ τούτου, είναι σπουδαίο για τη μείωση του κνησμού, της σκληρότητας και άλλων αντιαισθητικών συμπτωμάτων που προκαλούνται από τις μυκητιακές λοιμώξεις.


Πώς να ετοιμάσετε αυτό το φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών

μύκητα των νυχιών

Για να καταπολεμήσετε το μύκητα των νυχιών που προκαλεί βλάβες στα νύχια σας, όλα τα παραπάνω συστατικά συνδυάζονται στην ίδια ενιαία θεραπεία. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τακτικά, ώσπου να επιλυθεί το πρόβλημα.


Συστατικά

 • 5 κουτ. σούπας από:
  • 90% αιθυλική αλκοόλη.
  • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • 2 κουτ. σούπας από λευκό ξύδι.

Σκεύη

 • 1 γυάλινο δοχείο
 • Βαμβάκι

Παρασκευή

 • Πρώτα ρίξτε την αιθυλική αλκοόλη σε ένα γυάλινο δοχείο και στη συνέχεια ανακατέψτε τη με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
 • Στη συνέχεια, καλύψτε το δοχείο και ανακινήστε το έτσι ώστε τα πάντα να αναμειγνύονται καλά.
 • Φυλάξτε το σε δροσερό και στεγνό μέρος για να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Πώς να το εφαρμόσετε

 • Πρώτον, ξεπλύνετε καλά το μολυσμένο νύχι. Στεγνώστε το και τρίψτε το μείγμα επάνω του με τη βοήθεια του βαμβακιού.
 • Εάν το νύχι σας είναι πολύ παχύ και κίτρινο, τρίψτε την επιφάνεια του πριν εφαρμόσετε τη θεραπεία.
 • Χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα.
 • Λάβετε υπόψη ότι, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας δεν θα είναι άμεσα, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε για τουλάχιστον 2 μήνες.
 • Εάν η μόλυνση εξακολουθεί να παραμένει, παρατείνετε τη θεραπεία για 8 έως 12 μήνες.

Εάν δείτε κάποια ένδειξη λοίμωξης, μπορείτε να καταπολεμήσετε τον μύκητα με αυτό το φάρμακο και να αποφύγετε επιπλοκές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Singal, A., & Khanna, D. (2011). Onychomycosis: Diagnosis and management. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.86475
 • Elewski, B. E., Rich, P., Tosti, A., Pariser, D. M. D., Scher, R., Daniel, R. R. C., & Gupta, A. (2013). Onchomycosis: An Overview. Journal of Drugs in Dermatology : JDD.
 • Piraccini, B., & Alessandrini, A. (2015). Onychomycosis: A Review. Journal of Fungi. https://doi.org/10.3390/jof1010030
 • Carrillo-Munoz, A. J., Peman, J., & Gobernado, M. (1999). Nuevos antifungicos. Presente y futuro. Revista Espanola de Quimioterapia.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.