15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια

Γνωρίστε τα σχέδια μανικιούρ, ανάλογα με το στυλ των νυχιών σας και απογειώστε τα.
15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια

Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου, 2024

Γνωρίζουμε ότι κάθε γυναίκα έχει το δικό της στυλ, ένα συγκεκριμένο μανικιούρ ανάλογα με το μήκος των νυχιών που προτιμά: κοντά, μεσαία ή μακριά νύχια. Επομένως, σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε 15 μοντέρνα, όμορφα και εύκολα σχέδια για κάθε μήκος νυχιών.

Να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το μήκος των νυχιών σας και το είδος του μανικιούρ που σας αρέσει να κάνετε, το σημαντικό είναι να φροντίζετε πάντα τα χέρια σας. Αυτό είναι που κάνει τα νύχια σας να δείχνουν εντυπωσιακά, ακόμα και αν δεν τα βάφετε.

Κοντά, μεσαία ή μακριά νύχια: Ποιο μήκος σας ταιριάζει καλύτερα;

Τα κοντά, μεσαία ή μακριά νύχια μπορούν να φαίνονται κομψά και όμορφα, αρκεί το μανικιούρ να είναι προσεγμένο. Σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση, τα ομορφότερα σχέδια γίνονται μόνο σε μεσαία ή μακριά νύχια, επειδή υπάρχει μεγαλύτερο μήκος για να δουλέψει η μανικιουρίστ.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών που εγγυώνται απίστευτα σχέδια ανεξάρτητα από το μήκος των νυχιών σας. Και παρόλο που υπάρχουν παραλλαγές, δεν υπάρχουν ποτέ περιορισμοί.

Ανακαλύψτε φανταστικά σχέδια για μανικιούρ

Είτε σας αρέσουν τα κοντά, μεσαία ή μακριά νύχια, μπορείτε να έχετε κομψά και μοντέρνα σχέδια. Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές που μπορούν να σας εμπνεύσουν, ανάλογα με τον τύπο των νυχιών που έχετε.

Τα 5 κορυφαία σχέδια μανικιούρ για κοντά νύχια

Σε έναν τόνο, σε συνδυασμό, με φινιρίσματα χρωμίου, κύματα, λουλούδια, κουκκίδες, μοτίβα και διαβαθμίσεις, είναι μερικά από τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε στα κοντά σας νύχια. Όσον αφορά τα χρώματα, αυτό θα εξαρτηθεί από το προσωπικό σας γούστο.

Μεταξύ των πιο τολμηρών αποχρώσεων είναι το κόκκινο, το μαύρο, το φούξια και το μεταλλικό μπλε, ενώ μεταξύ της πιο διακριτικής γκάμας ξεχωρίζουν οι παστέλ και οι nude αποχρώσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ακόμα επιλογές!

1. Γαλλικό

15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια
Τα παστέλ χρώματα σε έναν μόνο τόνο είναι μια εξαιρετική παραλλαγή αυτής της εμφάνισης.

Το γαλλικό είναι ένα από τα πιο κλασικά σχέδια που ταιριάζει πολύ καλά σε όλα τα μήκη: κοντά, μεσαία ή μακριά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των κοντών νυχιών, οι γαλλικές γραμμές πρέπει να είναι πιο λεπτές, ώστε το νύχι να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο όμορφο.

Ωστόσο, καλό είναι να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να συμπεριλάβετε γραμμές διαφορετικών αποχρώσεων. Ανάμεσά τους (όπως αυτή της φωτογραφίας) είναι παστέλ χρώματα σε έναν τόνο, ή άλλα όπως το μαύρο, και το χρυσό, διαφορετικά από το παραδοσιακό λευκό. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια γαλλική γραμμή κεκλιμένη ή σε κατεύθυνση αντίθετη από την οριζόντια.

2. Μινιμαλιστικά κύματα

15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια
Οι κυματιστές γραμμές με έναν πιο σκούρο τόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε αυτό το look.

Καθώς τα κοντά νύχια είναι μικρότερα, τα μινιμαλιστικά σχέδια είναι τα πιο επιτυχημένα. Επομένως, πρέπει να συμπεριλάβουμε ένα μανικιούρ με μινιμαλιστικά κύματα σε αυτή τη λίστα, όπου μπορείτε να προσθέσετε αυτή την πινελιά που αναδεικνύει τα χρώματα.

Για παράδειγμα, το μοντέλο της φωτογραφίας εστιάζει στην ανάδειξη των κυματιστών γραμμών με πιο σκούρο τόνο από τη βάση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αντιστραφεί ή μπορείτε να επιλέξετε έναν παστέλ τόνο για τη βάση και λευκό για τα κύματα.

3. Βάψτε τα νύχια σας άσπρα

15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια
Αυτό το σχέδιο είναι απλό και δείχνει πολύ ωραίο στα καλά μαυρισμένα χέρια.

Αν σας αρέσουν τα κομψά νύχια με πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το μανικιούρ με άσπρο μανό είναι η επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Παρόλο που αυτό το σχέδιο είναι απλό και μπορεί να φορεθεί από κάθε γυναίκα, θα ξεχωρίσει πολύ περισσότερο στα καλά μαυρισμένα χέρια, καθώς θα δημιουργήσει μια πολύ εντυπωσιακή αντίθεση.

4. Διακόσμηση με φύλλα χρυσού

μανικιούρ
Το μανικιούρ με φύλλα χρυσού προσθέτει λάμψη, χρώμα, υφή και διάσταση στα νύχια σας.

Το φύλλο χρυσού είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει και δεν θα φύγει ποτέ, πράγμα που είναι υπέροχο. Αυτή η προσθήκη ταιριάζει τέλεια στα κοντά νύχια, επειδή προσθέτει λάμψη, χρώμα, υφή και διάσταση. Αυτό το προϊόν εφαρμόζεται πάνω από μια βάση, η οποία μπορεί να είναι σε διάφορες αποχρώσεις.

Στην παραπάνω εικόνα, χρησιμοποιήθηκε μια βάση με εφέ πορσελάνης σε παστέλ λιλά απόχρωση και το φύλλο χρυσού προστέθηκε μόνο σε δύο νύχια. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πολύ κομψό και μοντέρνο σχέδιο.

5. Dot nails

μαύα νύχια
Τα σχέδια dot nails μπορούν να συνδυαστούν με νύχια σε έναν ενιαίο τόνο, έτσι ώστε να είναι το σημείο που ξεχωρίζει περισσότερο.

Ένα άλλο μανικιούρ που δείχνει υπέροχο στα κοντά νύχια είναι το dot nails, που μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία μας, μπορούν να συνδυαστούν με νύχια σε έναν ενιαίο τόνο, έτσι ώστε οι βούλες να είναι τα τμήματα που ξεχωρίζουν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, οι βούλες θα πρέπει επίσης να γίνουν σε πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Θα μπορούσαν επίσης να γίνουν σε όλα τα νύχια σε ανοιχτόχρωμη βάση, εξασφαλίζοντας ότι τα χρώματα είναι εντυπωσιακά. Μπορείτε να επιλέξετε αν αυτές είναι στο ίδιο μέγεθος ή να διαφοροποιήσετε το μέγεθός τους για να φαίνονται πιο δυναμικές.

Ανακαλύψτε τα 5 μανικιούρ για νύχια μεσαίου μήκους

Τα νύχια μεσαίου μήκους είναι όμορφα και μπορείτε να κάνετε αμέτρητα σχέδια πάνω τους. Από τα βασικά και κλασικά, μέχρι τα πιο μοντέρνα και πρωτότυπα σχέδια, από παστέλ, ουδέτερες και σκούρες αποχρώσεις μέχρι και neon.

Για να εντοπίσουμε αυτές τις τάσεις, ρίξαμε μια ματιά στο Pinterest, όπου είδαμε και επιλέξαμε για εσάς, μερικά απίστευτα σχέδια.

1. Chrome effect

Αυτό το μανικιούρ περιλαμβάνει τη χρήση μιας βάσης και μιας πούδρας χρωμίου που εφαρμόζεται και γυαλίζεται.
Αυτό το στυλ περιλαμβάνει τη χρήση μιας βάσης και μιας πούδρας χρωμίου που εφαρμόζεται και γυαλίζεται.

Τα νύχια με μεταλλικό φινίρισμα είναι ένα από τα μοντέρνα μανικιούρ που δείχνουν υπέροχα σε μεσαία νύχια, αν και ταιριάζουν επίσης σε κοντά και μακριά νύχια.

Η δουλειά πίσω από αυτό το φινίρισμα είναι τέχνη, αφού περιλαμβάνει τη χρήση μιας βάσης και μιας πούδρας χρωμίου που εφαρμόζεται και γυαλίζεται, με πολλή αφοσίωση, για να πετύχετε πρωτότυπα ή πολύ παραδοσιακά φινιρίσματα, ανάλογα με το τι θέλετε να έχετε.

2. Πολύχρωμο μανικιούρ

πολύχρωμα νυχια
Αυτό το μανικιούρ μπορεί να γίνει με πολύ έντονα χρώματα, ή με πιο ουδέτερους τόνους.

Τα πολύχρωμα νύχια προσθέτουν δυναμισμό όταν προτιμάτε ένα μανικιούρ χωρίς σχέδια, αφού το καθένα έχει διαφορετικό χρώμα. Ωστόσο, αν το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε πολύ μινιμαλιστικά σχήματα, όπως λεπτές γραμμές.

Στο σχέδιο της φωτογραφίας επιλέχθηκαν πολύ φωτεινοί τόνοι, αλλά μπορείτε κάλλιστα να εφαρμόσετε την ίδια τεχνική με παστέλ χρώματα.

3. Αντεστραμμένο γαλλικό μανικιούρ

γαλλικό μανικιούρ
Οι χρωματιστές γραμμές σε ένα γαλλικό μανικιούρ δεν χρειάζεται να είναι πάντα λευκές, αλλά αυτή είναι η πιο παραδοσιακή εκδοχή.

Το γαλλικό μανικιούρ δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα και εξελίσσεται συνεχώς για να προσαρμόζεται στα πιο μοντέρνα και διασκεδαστικά στυλ. Για κοντά και μεσαία νύχια, προσθέστε γραμμές στη βάση του νυχιού. Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε την παραδοσιακή γραμμή στην κορυφή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μοιραζόμαστε μαζί σας.

Από την άλλη πλευρά, οι γραμμές δεν χρειάζεται να είναι πάντα λευκές αλλά μπορούν να είναι το χρώμα που θέλετε και που κάνει αντίθεση με τη βάση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

4. Αυτοκόλλητα

αυτοκολλητα στα νύχια
Τα αυτοκόλλητα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε διαφορετικά σχέδια σε μεσαίου μεγέθους νύχια αφήνοντας ένα τέλειο φινίρισμα.

Ω, τα αυτοκόλλητα! Κάνουν το μανικιούρ όχι μόνο πιο εύκολο, αλλά και εξαιρετικό, με λίγα μόνο βήματα. Σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε διαφορετικά σχέδια σε μεσαίου μεγέθους νύχια, αφήνοντας ένα τέλειο φινίρισμα.

Η χρήση τους είναι πολύ απλή και παρόλο που εξαρτάται από τον τύπο των αυτοκόλλητων που χρησιμοποιούνται, αρκεί να τοποθετηθούν στη βάση του νυχιού και αυτό είναι όλο, απομένει μόνο να αφαιρέσετε ό,τι έχει απομείνει με ένα ειδικό προϊόν.

5. Σχέδια σε neon αποχρώσεις

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι neon αποχρώσεις ξεχωρίζουν λόγω του εντυπωσιακού, φθορίζοντος χρώματός τους.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι neon αποχρώσεις ξεχωρίζουν λόγω του εντυπωσιακού, φθορίζοντος χρώματός τους.

Το neon μανικιούρ μπορεί να συνδυάσει κλασικά σχέδια όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία ή πολύ πιο εντυπωσιακές φιγούρες, ανάλογα με τα γούστα και τις προσδοκίες σας. Η μαγεία του έγκειται στο εφέ που ανακαλύπτεται τη νύχτα ή όταν τα χέρια σας εκτίθενται σε μπλε φως.

Την ημέρα, οι αποχρώσεις ξεχωρίζουν με το φθορίζον χρώμα τους. Αυτός είναι ένας τύπος μανικιούρ που ταιριάζει πολύ καλά στα μεσαία νύχια, αλλά και στα μακριά νύχια.

Τα μοντέρνα σχέδια μανικιούρ για μακριά νύχια

Κλείνουμε αυτή τη λίστα με τα πέντε μοντέρνα σχέδια για τα μακριά νύχια. Αυτός ο τύπος νυχιών έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορείτε να προχωρήσετε σε μοναδικά σχέδια.

Ακόμα και με αυτόν τον τύπο νυχιών, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, όπως θα δείτε σύντομα.

1. Νύχια degradé ή ombré

Τα μακρύτερα νύχια σας επιτρέπουν να εκτιμήσετε καλύτερα τη στιγμή που ο πιο έντονος τόνος συγχωνεύεται με τον πιο ανοιχτό.
Το εφέ gradé στα μακριά νύχια είναι μοναδικό

Το εφέ gradé στα μακριά νύχια είναι μοναδικό. Έχοντας αρκετό χώρο, μπορείτε να κάνετε το σχέδιο της φωτογραφίας, όπου οι ανοιχτοί τόνοι συναντούν τους πιο έντονους.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και αναμειγνύοντας τα χρώματα που θέλετε. Γνωστή και ως τεχνική των νυχιών ombré, μπορεί να γίνει σε ένα μόνο χρώμα, σε διαφορετικές αποχρώσεις ή να επιλέξετε πολλές αποχρώσεις, για να αναμειχθούν μεταξύ τους.

2. Ροζ μανικιούρ

ροζ νύχια
Το ροζ είναι ένα χρώμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο μανικιούρ σας αν θέλετε ένα διασκεδαστικό, θηλυκό, Μπάρμπι look.

Ζήτω η Μπάρμπι! Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι τάση αυτή η ροζ απόχρωση, η οποία χαρακτηρίζεται από το ότι είναι τόσο εντυπωσιακή και ζωντανή, ειδικά όταν έχετε μακριά νύχια.

Αυτό είναι ένα χρώμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο μανικιούρ σας και να το επιδεικνύετε με υπερηφάνεια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ενιαίο μονόχρωμο φόντο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ή να προσθέσετε υφή με μερικές λευκές ή πιο ανοιχτόχρωμες ροζ γραμμές.

3. Νύχια με αφηρημένα σχέδια

νυχια με αφηρημένα σχέδια
Τα αφηρημένα σχέδια είναι ένα πολύ μοντέρνο σχέδιο που καταφέρνει να δείχνει υπέροχα σε μακριά νύχια.

Τα αφηρημένα σχέδια δείχνουν υπέροχα σε μακριά νύχια. Είναι διακριτικά, μινιμαλιστικά και πολύ εντυπωσιακά. Το στυλ αποτελείται από μια βάση της προτίμησής σας όσον αφορά το χρώμα και κάποιες αφηρημένες γραμμές σε μαύρο χρώμα που γίνονται από πάνω και συνήθως συνδυάζονται με άλλες πιο παχιές γραμμές.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αυτό γίνεται σε ένα νύχι κάθε χεριού, ενώ στα υπόλοιπα χρησιμοποιείται μια μαρμάρινη βάση.

4. Press-on νύχια με λουλούδια

Αυτό είναι ένα όμορφο σχέδιο που μπορεί να παίξει με πολλά διαφορετικά χρώματα λουλουδιών.
Αυτό είναι ένα όμορφο σχέδιο που μπορεί να παίξει με πολλά διαφορετικά χρώματα λουλουδιών.

Το press-on είναι μια πολύ πρακτική τεχνική. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα floral σχέδιο στο οποίο η βάση είναι διάφανη και έχει μερικά λιλά λουλούδια που αναδεικνύουν την ομορφιά των χεριών σας με διακριτικό τρόπο.

5. Νύχια με ανάγλυφο

αναγλυφα
Το ανάγλυφο μπορεί να εφαρμοστεί και στους τρεις τύπους νυχιών που αναφέρθηκαν, αλλά αναδεικνύει τα μακριά νύχια.

Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη λίστα με την ιδέα του ανάγλυφου. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στους τρεις τύπους νυχιών που αναφέρθηκαν, αλλά αναδεικνύει τα μακριά νύχια, αφού υπάρχει μεγαλύτερη έκταση για να εφαρμοστεί η τεχνική.

Αυτή η τέχνη νυχιών με υφή συνήθως αναμειγνύει φωτεινούς τόνους στη βάση και αδιαφανείς στα σχέδια, ώστε να μπορεί να υπάρχει και αντίθεση.

Ποιο από αυτά τα σχέδια σας άρεσε περισσότερο;

Σε αυτό το άρθρο, μοιραστήκαμε 15 σχέδια μανικιούρ για κοντά, μεσαία και μακριά νύχια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με το μήκος των νυχιών σας. Αυτά κυμαίνονται από μινιμαλιστικά, διακριτικά και φυσικά σχέδια μέχρι πιο τολμηρά και φανταχτερά, επιλέξτε ανάλογα με το στυλ και τα γούστα σας και αναδείξτε τα χέρια σας.

Λοιπόν, ποιο θα δοκιμάσετε;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.