Σημείο Ling Gu: Άμεση ανακούφιση από την ισχιαλγία

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική στο σπίτι σας ασκώντας πίεση με τα δάχτυλά σας στην περιοχή και να ανακουφιστείτε άμεσα από διάφορους πόνους, όπως είναι ο πόνος της περιόδου, ο πονοκέφαλος ή ο πόνος στην πλάτη.
Σημείο Ling Gu: Άμεση ανακούφιση από την ισχιαλγία
Maricela Jiménez López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Maricela Jiménez López.

Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου, 2019

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το σημείο Ling Gu, το οποίο θα σας προσφέρει άμεση ανακούφιση από την ισχιαλγία και από τους πόνους στην πλάτη.

Στον τομέα του βελονισμού υπάρχουν διάφορα ζωτικά σημεία τα οποία αν τα χειριστείτε σωστά θα σας προσφέρουν ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από πόνους και ασθένειες. Μια ολοκληρωμένη συνεδρία βελονισμού επικεντρώνεται γενικά σε διάφορα σημεία. Υπάρχουν ορισμένα τα οποία είναι υψίστης σημασίας και μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από διάφορους πόνους.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για το σημείο Ling Gu.

Ling Gu: Ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σας

Mπορείτε να ασκείτε πίεση στο σημείο Ling Gu  σε καθημερινή βάση για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων. Τα περισσότερα συνδέονται με τον πόνο στην πλάτη. Γι’αυτό το συγκεκριμένο σημείο είναι τόσο διαδεδομένο σε πολλούς ανθρώπους που κάνουν δουλειά γραφείου και  γενικότερα καθιστική ζωή.

Αυτό το σημείο βελονισμού ανακαλύφτηκε από μια αυθεντία, το Δάσκαλο Τουνγκ, έναν κινέζο γιατρό γνωστό στη χώρα του για τα αποτελέσματα που μπορούσε να αποφέρει στους ασθενείς του, χάρη στις τεχνικές που χρησιμοποιούσε. Διακρίθηκε από τους υπόλοιπους βελονιστές καθώς με τη χρήση πολύ λίγων βελονών μπορούσε να αποφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα.

βελονισμός

Τα σημεία που είχε ανακαλύψει ο Δάσκαλος Τουνγκ διατηρούνταν επί πολλές γενιές ως οικογενειακό μυστικό. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε να τα αποκαλύψει σε μια ομάδα μαθητών του. Έτσι, χάρη στην απόφασή του, έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από αυτά.

Το σημείο Ling Gu βρίσκεται στο πάνω μέρος του χεριού. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μετακάρπιό σας ή ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σας, λίγο πιο πάνω από το μαλακό τμήμα που επιτρέπει στον αντίχειρά σας να είναι “ανεξάρτητος” από τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλά σας. Αν βάλετε το δάχτυλο από το άλλο σας χέρι σε αυτό το σημείο θα βρείτε ένα κενό χώρο.

 

 

Τι πετυχαίνει η διέγερση του σημείου Ling Gu

Αν χειριστείτε σωστά αυτό το σημείο, θα ανακουφιστείτε απευθείας από την ισχιαλγία και από τους πόνους στην πλάτη. Ο φρικτός πόνος που συνήθως επικεντρώνεται στην κάτω περιοχή της πλάτης και στα πόδια, δεν επιτρέπει στους πάσχοντες να κινούνται φυσιολογικά.

Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η βελόνα θα πρέπει να τοποθετηθεί αντίθετα από το σημείο Ling Gu. Με άλλα λόγια, αν πονάει το δεξί πόδι θα πρέπει να δουλέψετε το αριστερό χέρι. Δώδεκα μελέτες με σύνολο 1842 συμμετέχοντες απέδειξε ότι στο 75% αυτών των περιπτώσεων, το άτομο αισθάνεται ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά. Διαβάστε περισσότερα για αυτές τις μελέτες εδώ.

Αυτό το σημείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα προβλήματα. Κάποια από αυτά είναι: πόνοι στην πλάτη, πονοκέφαλοι, πόνοι στα πέλματα, εμμηνορρυσιακές κράμπες και παράλυση του Bell. Είναι τόσο δυνατό σημείο που σε περίπτωση κυοφορίας δεν πρέπει να αγγιχτεί καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τοκετό.

σημείο ling pu

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο πιέζοντας απλά το χέρι σας

Σύμφωνα με ειδικούς του Ling Gu (γνωστό και ως Hegu) όταν ασκείτε πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη, μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να ανακουφιστείτε από τους πόνους στην πλάτη, από την ισχιαλγία όπως επίσης και από πονοκεφάλους ή τον πονόδοντο.

Οι βελονιστές χρησιμοποιούν μια βελόνα για να χειριστούν το συγκεκριμένο σημείο. Εσείς όμως μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό ασκώντας απλά πίεση στην περιοχή.

Υπάρχουν παραπάνω από 300 που αναγνωρίζει ο κινεζικός βελονισμός στο ανθρώπινο σώμα. Η θεραπεία που περιλαμβάνει το σημείο Ling Gu έχει αποδειχτεί μια από τις πιο χρήσιμες, ειδικά για την ανακούφιση της σπονδυλικής στήλης και από τους πόνους στην πλάτη. Δεν έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες για να αποδειχτεί αν όντως αληθεύει ή όχι. Ωστόσο η παραδοσιακή ασιατική ιατρική τη θεωρεί ως μια από τις “αγαπημένες” της θεραπείες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς λειτουργεί το σημείο Ling Gu. Μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με θεραπείες βελονισμού στα χέρια έδειξε ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Συνεπώς ανακουφίζει από τους πόνους. Άλλες ερευνητικές μελέτες θεωρούν ότι αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών, ένα είδος ορμόνης γνωστό ως φυσικό αναλγητικό.

σημείο Ling Gu

Οι βελονιστές που χειρίζονται το σημείο Ling Gu το χρησιμοποιούν συνήθως ως μέρος ενός εξατομικευμένου προγράμματος θεραπείας για να απομακρύνουν τον πόνο. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρκετά άλλα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, τα σημεία που χρησιμοποιούν σε έναν ασθενή που πάσχει από μια αγχώδη διαταραχή διαφέρουν από εκείνα που θα έχουν αποτέλεσμα στη θεραπεία των εμμηνορρυσιακών κραμπών. Ωστόσο, το σημείο Ling Gu είναι κοινός παρανομαστής και για τις δυο θεραπείες.

 

 

Πως θα διεγείρετε το σημείο Ling Gu μόνοι σας

Αν θέλετε να χειριστείτε το δικό σας σημείο Ling Gu, οι βελονιστές προτείνουν να βάζετε το ένα δάχτυλο στη σαρκώδη περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Βάλτε το δείκτη σας στην κάτω πλευρά του χεριού σας και πιέστε δυνατά. Αν το κάνετε σωστά, θα πονέσετε.

Ένα με δυο λεπτά είναι αρκετά, αλλά θα βλέπετε πραγματικά αποτελέσματα μετά από 20-40 λεπτά συνεχούς πίεσης. Αν δεν νοιώσετε καμία ανακούφιση αφού πιέσετε το χέρι σας για λίγο, δοκιμάστε το άλλο χέρι.

Η ουσία είναι να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική μόνοι σας, όταν είστε στο σπίτι σας, στο γραφείο ή όταν πηγαίνετε στη δουλειά με το λεωφορείο. Δεν σας συνιστούμε τη χρήση βελονών. Αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για το θέμα και χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού είναι καλύτερο να ασκείτε απλά πίεση.

Ασκώντας πίεση στο σημείο Ling Gu θα μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε τους πόνους στην πλάτη και την ισχιαλγία όπως επίσης τους πονοκεφάλους και τις εμμηνορρυσιακές στομαχικές κράμπες. Προσπαθήστε να ασκήσετε πίεση για τριάντα λεπτά. Είναι επίσης προτιμότερο να μην περιμένετε να γίνει αβάσταχτος ο πόνος μέχρι να μην μπορείτε να κουνηθείτε!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.