Συνταγή για να χάσετε πόντους από τη μέση σας

Για να έχουμε αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε τα αναψυκτικά και τα φαστ-φουντ και να συμπληρώσουμε τη δίαιτά μας με άφθονο νερό, να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή και να επιδιδόμαστε σε σωματική άσκηση.
Συνταγή για να χάσετε πόντους από τη μέση σας
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Συνταγή για να χάσετε πόντους από τη μέση σας. Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη σιλουέτα μας και να αδυνατίσουμε, η μέση πάντα μας δυσκολεύει καθώς αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματός μας που σμιλεύεται δυσκολότερα, αφού εκεί συσσωρεύεται το περισσότερο λίπος και εκεί παρατηρούνται και άλλα προβλήματα του οργανισμού μας, όπως το φούσκωμα στην κοιλιά και η κατακράτηση υγρών.

Η νίκη στη μάχη κατά του λίπους γύρω από τη μέση και η απώλεια αυτών των ενοχλητικών πόντων δεν είναι κάτι εύκολο, όμως δεν είναι αδύνατο. Με καλή διατροφή, κάποια σωματική δραστηριότητα και τη βοήθεια που προσφέρουν ορισμένες συνταγές μπορείτε να καταπολεμήσετε το ενοχλητικό λίπος γύρω από τη μέση, που σας εμποδίζει να αποκτήσετε τη σιλουέτα που τόσο επιθυμείτε. Τώρα μπορείτε να χάσετε πόντους από τη μέση.

Συμβουλές για να χάσετε πόντους από τη μέση σας

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για να απαλλαγείτε από το λίπος γύρω από τη μέση σας και να χάσετε πόντους είναι ότι πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση λίπους και να εστιάσετε στην απομάκρυνση αυτού που έχετε ήδη συγκεντρώσει σε διάφορα μέρη του σώματός σας. Αν δεν μειώσετε την καθημερινή κατανάλωση λιπαρών, ανεξάρτητα από το τι κάνετε, δεν θα δείτε αποτελέσματα.
 • Αν αγαπάτε τα φαστ-φουντ και τα περιλαμβάνετε συχνά στη διατροφή σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι, πέρα από το ότι προσθέτετε λίπος, κάνετε επίσης μεγάλη ζημιά στο σώμα σας και θα μπορούσατε να παρουσιάσετε σοβαρά προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα. Αφαιρέστε εντελώς τα φαστ-φουντ από τη διατροφή σας.
 • Καταναλώστε πρωτεΐνες που έχουν λιγότερο λίπος, όπως άπαχα κρέατα ή άλλες τροφές όπως σόγια και φασόλια.
 • Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ζαχαρούχων ποτών και επεξεργασμένων τροφών.
 • Αν πάσχετε από διατροφικές δυσανεξίες, θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε ποιες τροφές σας προκαλούν προβλήματα και, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αποφεύγετε την κατανάλωσή τους. Οι τροφικές δυσανεξίες προκαλούν φλεγμονή στο στομάχι και τελικά επηρεάζει και τη σιλουέτα σας.
 • Αυξήστε την καθημερινή κατανάλωση νερού αντί για αναψυκτικά και άλλα ανθρακούχα ποτά. Η κατανάλωση νερού είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ενυδατωμένοι και θα βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Είναι πολύ εύκολο να υιοθετήσετε αυτήν την καλή συνήθεια όταν έχετε τη θέληση.
 • Εστιάζετε σε ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή της κοιλιάς. Η ρουτίνα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις για τους κοιλιακούς, υψώσεις των ποδιών και στροφές της μέσης. Είναι επίσης σημαντικό να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνετε στις αεροβικές ασκήσεις, αφού αυτό είναι το κλειδί για την καύση του λίπους.
 • Αποφύγετε τις στρεσογόνες καταστάσεις, αφού αυξάνουν την παραγωγή της ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία έχει συνδεθεί με τη λαχτάρα για φαγητό, την παχυσαρκία και την αύξηση του βάρους, ειδικά γύρω από τη μέση.
 • Προσπαθείτε να έχετε καλή σωματική στάση, προκειμένου να επιτύχετε αλλαγή και γύρω από τη μέση και στην κοιλιά σας. Κάντε την παρακάτω άσκηση: σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και πάρτε τη σωστή στάση του σώματος. Βλέπετε την άμεση μείωση του μεγέθους της κοιλιάς και τη λέπτυνση της μέσης; Η στάση αυτή είναι κλειδί για τη σμίλευση της μέσης και τη βελτίωση της σιλουέτας.

Συνταγή για καύση λίπους στη μέση

χάσετε πόντους απο τη μεση

Αυτή η ισχυρή συνταγή αποτελεί ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα μιας καλής διατροφής και μιας ρουτίνας ασκήσεων, με κύριο στόχο τη μείωση του τοπικού λίπους. Περιλαμβάνει τρία βασικά συστατικά: φρέσκο χρένο, λεμόνια με τη φλούδα και μέλι.

Οι ιδιότητες αυτών των τριών συστατικών βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους, αυξάνουν το μεταβολισμό, συμβάλλουν στην εξάλειψη των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό, ενισχύουν την αποβολή των κατακρατημένων υγρών από το σώμα και, επιπλέον, είναι αποτελεσματικά στην προαγωγή της εγκεφαλικής λειτουργίας, της μνήμης, της ακοής και της όρασης.

Συστατικά

 • 125 γραμμάρια χρένο
 • 3 λεμόνια
 • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες

Πριν συνδυάσετε τα υλικά, είναι πολύ σημαντικό να πλύνετε το χρένο και τα λεμόνια καλά, μέχρι να καθαρίσουν εντελώς, αφού θα χρησιμοποιήσετε τις φλούδες τους. Για να βεβαιωθείτε ότι εξολοθρεύσατε τους μικροοργανισμούς, βυθίστε τα λεμόνια και το χρένο σε ένα μπολ με ίσα μέρη νερού και λευκού ξυδιού.

Όταν απολυμάνετε τα συστατικά, χτυπήστε το χρένο στο μπλέντερ. Κόψτε χωριστά τα λεμόνια σε κομμάτια κρατώντας τη φλούδα και έπειτα αναμείξτε τα με το χρένο. Τέλος, προσθέστε τις τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Συνιστάται να καταναλώνετε μία κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα, μαζί με το φαγητό. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Μέσα σε τρεις εβδομάδες περίπου θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα, εφόσον ακολουθείτε μια καλή δίαιτα και κάποια ρουτίνα άσκησης.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.