5 συμβουλές για μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή

Μάθετε πώς να απολαμβάνετε το σεξ χωρίς να ανησυχείτε για τίποτα. Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που θα μοιραστούμε μαζί σας σε αυτό το άρθρο για να απολαύσετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή!
5 συμβουλές για μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή. Όμως, για να το πετύχετε αυτό, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια σειρά από συμβουλές τις οποίες συχνά ξεχνούν ή παραβλέπουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας πέντε συμβουλές ώστε να απολαύσετε μια καλή σεξουαλική ζωή.

Η φροντίδα της σεξουαλικότητάς σας και η υγιής απόλαυσή της είναι πολύ σημαντικά πράγματα για την ευεξία σας. Ορισμένες φορές όμως οι άνθρωποι δε γνωρίζουν πώς να το πετύχουν αυτό. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε ορισμένες βασικές συμβουλές.

Πώς να έχετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή

Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, η σεξουαλικότητα είναι κομμάτι της προσωπικότητάς μας. Γι’ αυτόν τον λόγο κάθε ένας την εκφράζει διαφορετικά. Ωστόσο, ορισμένες συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Κάποιες από αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς η ανευθυνότητα μπορεί να θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο.

1. Προστατεύστε την υγεία σας

Άνδρας ανοίγει προφυλακτικό

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι σοβαρά προβλήματα υγείας στους νέους ανθρώπους.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να απολαύσετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή. Πρέπει να προστατεύεστε απέναντι σε πιθανά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή σε πιθανές λοιμώξεις, πράγματα που επηρεάζουν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στις μέρες μας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες, ο HPV ή ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια καθώς ένα στέλεχος του ιού προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

2. Γνωρίστε το σώμα σας για να απολαύσετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή

Για να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το σώμα σας. Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα γεννητικά όργανα. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσοι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ, και δεν έχουν αγγίξει, τα γεννητικά τους όργανα.

Ο αυνανισμός, το να αγγίζεστε, και να βλέπετε τον εαυτό σας είναι ένας υγιής τρόπος να μάθετε το σώμα σας ώστε να ανακαλύψετε τι σας αρέσει, τι δε σας αρέσει, καθώς και νέους τρόπους απόλαυσης. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε περισσότερο το σεξ.

3. Χρησιμοποιήστε μεθόδους αντισύλληψης για να αποτρέψετε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Γυναίκα κρατά προφυλακτικό και χάπια

Οι μέθοδοι αντισύλληψης αποτελούν τρόπους για να απολαμβάνετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή.

Αν δε θέλετε να αποκτήσετε ένα παιδί και απλώς θέλετε να απολαύσετε το σεξ με ασφάλεια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μεθόδους που θα αποτρέψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Τα χάπια είναι πολύ αποτελεσματικά, και σε συνδυασμό με τα προφυλακτικά (τα οποία αποτρέπουν την εξάπλωση ΣΜΝ), θα σας επιτρέψουν να επικεντρωθείτε στην απόλαυση μονάχα.

Σας συμβουλεύουμε να μιλάτε πάντα με τον/η γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές που έχετε για τις αντισυλληπτικές μεθόδους. Ίσως κάποια μέθοδος να λειτουργεί καλύτερα σε εσάς από κάποια άλλη. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα μωρό, τότε σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο που έχετε επιλέξει.

4. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη

Η τέταρτη συμβουλή για να απολαμβάνετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή είναι η καλή επικοινωνία. Αν προτιμάτε μια διαφορετική στάση στο σεξ ή θέλετε να σας ακουμπά κάπου αλλού ο/η σύντροφός σας, θα πρέπει να το πείτε.

Αυτό θα σας επιτρέψει να ευχαριστηθείτε περισσότερο το σεξ. Όταν ξέρετε τι σας αρέσει και το εκφράζετε, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Πέραν αυτού, αν μάθετε να εκφράζετε με αυτοπεποίθηση αυτό που θέλετε θα επωφεληθείτε και σε άλλες πτυχές της σχέσης σας.

5. Παιχνίδια και πειραματισμοί

Συμβουλές για μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή

Για να δώσετε ώθηση στη σεξουαλική διέγερση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερωτικά παιχνίδια ή λιπαντικά που αυξάνουν τη λίμπιντο.

Για μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή, είναι πολύ θετικό να παίζετε και να πειραματίζεστε με εντελώς καινούργια πράγματα. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να επιλέξετε ερωτικά παιχνίδια τα οποία μπορούν να ανάψουν ξανά τη σπίθα του έρωτα στη σχέση σας.

Κάποιες φορές αυτό μπορεί να σας κάνει να ντρέπεστε ή να νιώθετε ανασφάλεια. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να αναλύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Ορισμένοι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν μια σεξουαλική ζωή επειδή δεν τους αρέσει το σώμα τους. Αν είστε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν/μία ειδικό.

Ελπίζουμε αυτές οι πέντε συμβουλές για μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή να σας έκαναν να δείτε ορισμένες πτυχές που ίσως παραβλέπατε. Η επικοινωνία, η χρήση προφυλακτικών, η φροντίδα της αυτοπεποίθησής σας, και η οικειότητα με το σώμα σας, θα σας προσφέρουν μια σίγουρη και υγιή σεξουαλικότητα.

Εσείς απολαμβάνετε μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή; Από τις πέντε συμβουλές που αναφέραμε, ποια δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα; Ακούστε και ανακαλύψτε το σώμα σας, να ευχαριστιέστε το σεξ με ασφάλεια και χωρίς όρια ή ανασφάλειες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.