6 σημάδια ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ, αλλά όχι μαζί σας

Υπάρχουν τρόποι για να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποιον άλλο. Δεν πρόκειται για μια "έκτη" αίσθηση, αλλά μάλλον για την ικανότητα να παρατηρείτε εμφανείς αλλαγές στη συμπεριφορά του που είναι δύσκολο να κρυφτούν.
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποια άλλη; Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για να το ανακαλύψετε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένδειξη απιστίας.

Είναι αλήθεια ότι δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις, επειδή μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι που τις προκαλούν. Ωστόσο, αν πολλά από αυτά τα σημάδια συμβαίνουν ταυτόχρονα, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποια άλλη.

Λάβετε υπόψη σας ότι όταν κάποιος έχει ερωμένη, τόσο η ρουτίνα όσο και η διάθεσή του μπορεί να αλλάξουν αισθητά. Πώς το καταλαβαίνετε λοιπόν;

Ας ρίξουμε μια ματιά.

Σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ, αλλά όχι μαζί σας

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, τα σημάδια που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι υπάρχει απιστία. Μόνο ο συνδυασμός πολλών ή περισσότερων από αυτά τα σημάδια θα πρέπει να σας κινήσει υποψίες.

1. Ο σύντροφός σας αποφεύγει τη σωματική επαφή μαζί σας

Ένα από τα θεμέλια κάθε υγιούς σχέσης είναι η σωματική επαφή.

Έτσι, αν ο σύντροφός σας έχει σταματήσει να σας χαϊδεύει, να σας αποπλανεί και να αναζητά ευκαιρίες για σωματική επαφή μαζί σας, μπορεί να συμβαίνει κάτι. Συχνά, όταν ένα άτομο είναι άπιστο, αγνοεί το άλλο άτομο. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στις ενοχές είτε στην ικανοποίηση που προσφέρει το γεγονός ότι είναι με κάποιον άλλον.

Ωστόσο, μπορεί να το εξηγούν και άλλες πιθανές αιτίες.

Σε άλλες περιπτώσεις, η δυναμική αυτή αλλάζει επειδή κάτι έχει σπάσει την εμπιστοσύνη ή υπάρχουν άλλα προβλήματα στη σχέση σας. Μερικές φορές, δεν υπάρχει αρκετή λεκτική επικοινωνία για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και έτσι αυτή εκτίθεται μέσω αυτής της συμπεριφοράς.

2. Η μυρωδιά του σώματός τους είναι διαφορετική όταν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποιον άλλο

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά έχει βασικό ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν είστε με τον σύντροφό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε πιθανώς να επιβεβαιώσετε ότι έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά που μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε.

Ξέρετε ποια είναι η μυρωδιά του σαμπουάν του ή αν έχει χρησιμοποιήσει ένα νέο άρωμα. Έτσι, όταν η μυρωδιά του συντρόφου σας αλλάζει ύποπτα, μπορεί να υποψιάζεστε ότι έχει πάει με κάποιον άλλο.

Όταν η απιστία είναι πιο εμφανής, μπορείτε να αναγνωρίσετε τη μυρωδιά του αρώματος ή της κολώνιας του άλλου ατόμου. Μάλιστα, αν πρόκειται για κάτι πρόσφατο, μπορεί να έχει ακόμη και το προδοτικό άρωμα “σεξ” που όλοι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε.

3. Ο σύντροφός σας είναι πολύ κουρασμένος χωρίς καμία εξήγηση

Αν ο σύντροφός σας είναι πάντα πολύ κουρασμένος για να κάνει σεξ, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας.

Στη συνέχεια, ένα ελαφρώς μπερδεμένο σημάδι που μπορεί να σηματοδοτεί ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποιον άλλον είναι το αίσθημα υπνηλίας. Σε αυτή την περίπτωση, λέμε “μπερδεμένο”, επειδή μερικές φορές αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι προϊόν της εργασιακής ρουτίνας ή της αϋπνίας τους.

Ένα άρθρο με τίτλο Οι ορμόνες του φύλου επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές και διαμορφώνουν τον ενήλικο γυναικείο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ορμονικών μεταβατικών περιόδων εξηγεί ότι μετά το σεξ, το σώμα απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που παράγουν μια κατάσταση υπνηλίας που είναι σχεδόν εξίσου ευχάριστη με την ίδια την πράξη του σεξ.

Επομένως, αν ο σύντροφός σας είναι ξαφνικά πολύ κουρασμένος, θα μπορούσε να οφείλεται σε αυτό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι αυτό το σύμπτωμα δεν πρέπει να θεωρείται από μόνο του αποδεικτικό στοιχείο.

4. Δεν διατηρεί τη στύση του

Ενώ ορισμένοι άνδρες είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στο κρεβάτι τόσο με τη σύντροφο όσο και με την ερωμένη, άλλοι μπορεί να αρχίσουν να έχουν προβλήματα στύσης. Αν ο άντρας σας κουράζεται κάθε φορά που προσπαθείτε να τον αποπλανήσετε ή αν το επιχειρεί και δεν έχει στύση, κάτι δεν πάει καλά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Erectile Dysfunction, τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να σχετίζονται με το στρες και διάφορες ασθένειες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η αθηροσκλήρωση, μεταξύ άλλων. Αλλά, αν ξέρετε ότι δεν είναι αυτός ο λόγος, ίσως ο σύντροφός σας ξοδεύει την ενέργειά του σε άλλο κρεβάτι.

5. Ο σύντροφός σας κάνει ακανόνιστα ντους

Όταν ζείτε με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αναγνωρίσετε τις ρουτίνες περιποίησης. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αν εκείνη ή εκείνος κάνει ξαφνικά ντους στη μέση της ημέρας ή επιδιώκει να “χαλαρώσει” στο μπάνιο κάθε φορά που επιστρέφει από τη δουλειά.

Όταν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με άλλο άτομο, μπορεί να νιώθει αυτή την “επιτακτική” ανάγκη να ξεπλύνει τυχόν προδοτικά σημάδια. Γι’ αυτό θα προσπαθήσει να κάνει ντους όσο πιο συχνά χρειάζεται, ακόμη και αν συνήθως δεν κάνει ντους μια συγκεκριμένη ώρα.

6. Ο σύντροφός σας αρνείται να μιλήσει γι’ αυτό ή θυμώνει αν αναφέρετε κάτι

Πώς συμπεριφέρεται ο σύντροφός σας όταν αποφασίζετε να εκθέσετε τις υποψίες σας;

Ίσως αυτό να είναι το πιο προφανές σημάδι ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποιον άλλον. Εξάλλου, αν δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί να θυμώσει όταν τον ρωτάτε;

Αν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ με κάποιον άλλο, θα αποφύγει το θέμα, θα αναζητήσει δικαιολογίες για την απουσία του ή, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα θυμώσει μαζί σας “λόγω της δυσπιστίας σας”.

Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ, αλλά όχι μαζί σας;

Οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές θα μπορούσε να είναι συνώνυμη της απιστίας. Αν δεν υπάρχει τίποτα να κρύψει, θα αφιερώσει χρόνο για να σας ακούσει και να επιλύσει τις ανησυχίες που έχετε. Επιπλέον, ο σύντροφός σας θα προσπαθήσει να σας αποδείξει με κάθε δυνατό τρόπο ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια.

Εξακολουθείτε να υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας έχει κάνει σεξ, αλλά όχι μαζί σας; Έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να μάθετε την αλήθεια. Αν εντοπίσετε όλα αυτά τα σημάδια απιστίας, κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.