Τι είναι η πρωκτολειχία και πώς να την απολαύσετε σωστά

Για να αποφύγετε τις μολύνσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξετε τους κανόνες υγιεινής τόσο πριν όσο και μετά την πρωκτολειχία και, φυσικά, οπωσδήποτε πριν μετακινηθείτε σε άλλες περιοχές.
Τι είναι η πρωκτολειχία και πώς να την απολαύσετε σωστά

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 12 Απριλίου, 2023

Αν δεν γνωρίζατε μέχρι πρότινος τι είναι η πρωκτολειχία, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει. Ως πρωκτολειχία, λοιπόν, ορίζεται η διέγερση του πρωκτού με τη γλώσσα και το στόμα.

Είναι μια σεξουαλική πρακτική που υπήρξε ταμπού εδώ και χρόνια, αλλά στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι τολμούν να μιλούν για αυτή πιο ανοιχτά.

Παρόλο που κάποιοι τη θεωρούν “αηδιαστική” ή “ανθυγιεινή” συνήθεια κατά τη διάρκεια του σεξ, το γεγονός είναι ότι ο πρωκτός είναι μια από τις ευαίσθητες ερωτογενείς ζώνες και κάνει κάποια ζευγάρια να την απολαμβάνουν πραγματικά.

Πώς μπορεί κάποιος να την εκτελέσει και κυρίως πώς μπορεί να το κάνει χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την υγεία τη δική του αλλά και του συντρόφου του;

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας λεπτομερείς πληροφορίες που απαντούν σε αυτές ακριβώς τις ερωτήσεις.

Τι είναι η πρωκτολειχία;

Η επιστημονική ορολογία της πράξης αναφέρεται σε οποιαδήποτε μορφή διέγερσης του πρωκτού με την εξάσκηση στοματικού έρωτα στην περιοχή. Πρόκειται για τύπος πρωκτικής διέγερσης με τη γλώσσα και το στόμα μέσω διαφόρων τεχνικών.

Για θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους, η πρακτική θεωρείται μεγάλο ταμπού στους ετεροφυλόφιλους. Στην πραγματικότητα, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσε ερωτική πρακτική αποκλειστικά ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ωστόσο, στις μέρες μας οι προκαταλήψεις αρχίζουν να υποχωρούν και ο καθένας μπορεί να απολαύσει ελεύθερα μια πρακτική που αποδεικνύεται πολύ διεγερτική για την επίτευξη είτε του γυναικείου είτε του ανδρικού οργασμού.

Πώς γίνεται η πρωκτολειχία

Τι είναι η πρωκτολειχία
Η στάση 69 ή και και αυτή “στα τέσσερα” είναι οι αγαπημένες για να κάνετε οποιασδήποτε μορφή πρωκτικού σεξ. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας αλλαγές, βρίσκοντας αυτή που προτιμάτε εσείς καλύτερα!

Για να μην έρθει κάποιος από τους ερωτικούς παρτενέρ σε άβολη θέση, το καλύτερο είναι να την έχετε συμφωνήσει από πριν και να μην την κρατάτε για έκπληξη κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν σε οποιοδήποτε σημείο ο ένας από σας δεν θέλει να το κάνει, είναι καλύτερο να σταματήσετε.

Πως να την κάνετε

 • Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καθαρή.
 • Ξεκινήστε χαϊδεύοντας τα οπίσθια του συντρόφου σας. Κάνετε μασάζ στην περιοχή και παίξτε με τα οπίσθια για να τα ερεθίσετε.
 • Στη συνέχεια, μετακινηθείτε στα γεννητικά όργανα και μετακινήστε σταδιακά το χέρι σας διαμέσου του περίνεου. Μόλις βρεθείτε εκεί, αρχίστε να χαϊδεύετε τον πρωκτό με το μεσαίο δάχτυλο ή τη γλώσσα σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
 • Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας για να κάνετε μασάζ στο περίνεο και ρουφήξτε σταδιακά την περιοχή με το στόμα σας. Δοκιμάστε διαφορετικές ταχύτητες, πιέσεις και κινήσεις για να ξέρετε τι αρέσει περισσότερο στον σύντροφό σας.
 • Εάν θέλετε η εμπειρία να είναι ακόμα πιο ευχάριστη, γλείψτε τον πρωκτό και μετά αυνανίστε ή ερεθίστε άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Σημείωση: Αποφύγετε να κάνετε στοματικό σεξ μετά την πρωκτολειχία, χωρίς να πλύνετε πρώτα το στόμα σας. Η παράλειψη αυτού του βήματος μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της πρωκτολειχίας

Γυναίκα φορά προκλητικά εσώρουχα
Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική πράξη, η συγκεκριμένη πρακτική συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους όσον αφορά στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και άλλους τύπους βακτηριακών ή ιικών λοιμώξεων.

Οι πιο συνήθεις κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

 • Ηπατίτιδα Α, Β, ή C
 • Εντερικά παράσιτα
 • Έρπητα (HPV)
 • Βλεννόρροια
 • HIV / AIDS
 • Σιγκέλλωση
 • Ουρολοιμώξεις

Φυσικά, ο βαθμός σοβαρότητας αυτών των κινδύνων εξαρτώνται από τα μέτρα υγιεινής που παίρνετε και πόσο προσεκτικοί είστε εσείς και ο σύντροφός σας. Σας συμβουλεύουμε να εφαρμόζετε την πρωκτολειχία μόνο με έναν σύντροφο και κατά προτίμηση όταν διατηρείτε μαζί του σταθερή σχέση.

Ομοίως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, είτε κόβοντας ένα και προσαρμόζοντάς το στη γλώσσα σας, είτε αγοράζοντας ειδικά προφυλακτικά για το στόμα, τα οποία θα βρείτε σε καταστήματα με ερωτικά είδη και βοηθήματα.

Τι είναι η πρωκτολειχία – Συμβουλές για να την απολαμβάνετε με ασφάλεια

Εραστές στο ντουζ
Μαζί με τα προαναφερθέντα μέτρα προφύλαξης, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας και μερικά ακόμα πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε την πρωκτολειχία με ασφάλεια και χωρίς… αμφιβολίες.
 • Πλύνετε τον πρωκτό σας και τις υπόλοιπες ευαίσθητες περιοχές καλά, με άφθονο νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μαζί με τον σύντροφό σας, απολαμβάνοντας ένα μπάνιο ή ντους μαζί.
 • Αποφύγετε τη χρήση αρωματισμένων σαπουνιών επειδή μπορούν να ερεθίσουν τον βλεννογόνο της περιοχής.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει κάθε πιθανό υπόλειμμα κοπράνων, ξεπλένοντας την περιοχή με κυκλικές κινήσεις, μέσα και έξω.
 • Κρατήστε την περιοχή αποτριχωμένη, για να παραμείνει καθαρή και να μη δημιουργήσει κάποιο άβολο συναίσθημα.
 • Πριν από τη μετακίνηση στα γεννητικά όργανα ή στο στόμα του συντρόφου σας, ξεπλύνετε το στόμα σας καλά.

Αν και μερικοί τη θεωρούν ανθυγιεινή και λίγο διεστραμμένη ερωτική πρακτική, ενώ για άλλους αποτελεί έναν σίγουρο τρόπο να φτάσουν στον οργασμό, η πρωκτολειχία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Αν και αμφιλεγόμενη, αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, το σημαντικό είναι να γνωρίζετε για αυτή, να μιλήσετε ελεύθερα στο σύντροφό σας και, πάνω απ ‘όλα, να ξέρετε πώς να παραμείνετε και οι δύο υγιείς.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.