Τι κάνετε αν αγαπάτε το σύντροφό σας περισσότερο από ότι εκείνος;

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η αγάπη σας για τον σύντροφό σας είναι μεγαλύτερη από ό,τι η δική του για σας; Πώς νιώσατε; Πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση για την οποία στην πραγματικότητα δεν πρέπει να ανησυχείτε. Στο κάτω-κάτω, αν είστε μαζί και ευτυχισμένοι, γιατί να ανησυχείτε και να δημιουργείτε προβλήματα λόγω δικής σας ανασφάλειας;
Τι κάνετε αν αγαπάτε το σύντροφό σας περισσότερο από ότι εκείνος;

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μερικές φορές είναι συνηθισμένο το ένα άτομο να αισθάνεται ότι δίνει περισσότερα από ό,τι το άλλο σε μια σχέση. Νιώθετε ότι αγαπάτε το σύντροφό σας περισσότερο από όσο σας αγαπάει εκείνος;

Τι όφελος έχει η φράση “σ’αγαπάω πολύ περισσότερο από ό,τι μ’αγαπάς εσύ”; Η αγάπη θα πρέπει να είναι ισορροπημένη. Όμως, όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Το άτομο που αγαπάει περισσότερο κινδυνεύει να πληγωθεί. Αν αυτό το άτομο είστε εσείς, θα συνειδητοποιήσετε το γεγονός ότι η στοργή σας δεν σας επιστρέφεται στον ίδιο βαθμό. Αυτό πονάει και θα σας κάνει να επανεξετάσετε τη σχέση σας.

Είναι φυσιολογικό να ακούμε τους συντρόφους να αστειεύονται μεταξύ τους και να λένε “εγώ σ’αγαπάω περισσότερο” και “όχι, ΕΓΩ σε αγαπάω περισσότερο”. Πότε αυτό το αστείο γίνεται πραγματικότητα;

Μπορεί να μοιάζει με ένα ασήμαντο ζήτημα, όμως πολλοί άνθρωποι αισθάνονται θιγμένοι αν είναι εκείνοι που δίνουν περισσότερα.

Δυστυχώς αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτούμε. Στο κάτω-κάτω, πότε τα πράγματα είναι πάντα ίσα σε μια σχέση;

Αγαπάτε το σύντροφό σας περισσότερο και αυτό σας κάνει να αμφισβητείτε τον εαυτό σας

αγαπάτε το σύντροφό σας περισσότερο από όσο σας αγαπάει;

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό που είναι αυτοί που αγαπούν τον σύντροφό τους περισσότερο και που δίνουν τα πάντα.

Ωστόσο, ίσως ο ανταγωνισμός που χαρακτηρίζει άλλους τομείς της ζωής σας να έχει εισβάλει και εδώ. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για ανταγωνισμό.

Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι αρχίζετε να αμφισβητείτε την αγάπη που σύντροφός σας δηλώνει ότι τρέφει για σας. Αν αποκτήσετε εμμονή με αυτό, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε σημάδια “έλλειψης αγάπης” σε πράγματα που δεν είναι παρά η φαντασία σας.

Επομένως είναι σημαντικό να μην αποκτήσετε εμμονή με αυτό. Το να αποδεχτείτε την κατάσταση θα σας βοηθήσει να αποδεχτείτε και τον σύντροφό σας. Να θυμάστε ότι τον αγαπάτε και για τα πλεονεκτήματα και για τα μειονεκτήματά του. Όλα είναι μέρος του.

Αν αυτό σας δυσκολεύει, σκεφτείτε τη σχέση σας από άλλη οπτική γωνία. Σκεφτείτε τις σχέσεις που είχατε στο παρελθόν ή εκείνες που θα μπορούσατε να είχατε. Πιστεύετε ότι θα είστε πάντα αυτοί που δίνουν περισσότερα;

Οπωσδήποτε συνειδητοποιείτε ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι όχι. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και μοναδική.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για την αγάπη.

 

Εκφράστε αυτό που αισθάνεστε

εκφραστείτε

Αν δεν αισθάνεστε καλά για το “σ’αγαπάω πολύ περισσότερο από ό,τι μ’αγαπάς εσύ”, είναι καλή ιδέα να το εκφράσετε.

Το άλλο άτομο πιθανώς δεν γνωρίζει πώς αισθάνεστε ή πώς βλέπετε την κατάσταση και μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από άλλη σκοπιά.

Το να το κρατάτε μέσα σας μπορεί να υποσκάψει τη σχέση σας. Μπορεί να αισθάνεστε στενοχωρημένοι επειδή δεν λαμβάνετε την ίδια αγάπη ή επειδή συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι δίκαιο… Όμως στην πραγματικότητα το λάθος βρίσκεται στον τομέα της επικοινωνίας.

Το να εκφράσετε φωναχτά τα συναισθήματά σας θα σας επιτρέψει να συνειδητοποιήσετε ότι ίσως αντιδράτε υπερβολικά.

Όσο περισσότερο κρατάτε μέσα σας αυτό που έχετε ανάγκη να πείτε, τόσο περισσότερο θα ανησυχείτε και τόσο μεγαλύτερες θα γίνουν οι ανασφάλειές σας.

Σκεφτείτε επίσης το γεγονός ότι, αν μπορείτε να εκφράσετε κάτι τόσο βαθύ στον σύντροφό σας, ίσως να το δεχτεί με γενναιοδωρία και να προσπαθήσει να σας δώσει τα πάντα για να μην αμφισβητείτε την αγάπη του.

Ωστόσο είναι καλύτερα να μην εξαρτάστε από την αντίδρασή του. Μπορεί τα πράγματα να μην καταλήξουν έτσι, όμως να γνωρίζετε ότι η επικοινωνία αποτελεί κλειδί σε κάθε σχέση.

 

Δείτε επίσης: Αγαπάμε, αλλά η αγάπη δεν σημαίνει ανάγκη

 

Προσοχή με τον χώρο

βρείτε το θάρρος σας

Ο χώρος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορεί να έχετε τη λανθασμένη πεποίθηση ότι “σ’αγαπάω σημαίνει σε κατέχω”, “σ’αγαπάω σημαίνει σε αναλώνω”, ή “σ’αγαπάω σημαίνει κάνουμε τα πάντα μαζί”.

Αυτό μπορεί να φθείρει και τελικά να καταστρέψει μια σχέση.

Εφόσον πιστεύετε ότι είστε αυτοί που αγαπάτε περισσότερο, πιθανώς θέλετε να είστε συνεχώς με τον σύντροφό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε έτοιμοι για όλα αυτά τα “τεστ αγάπης” που μπορούν να απομακρύνουν την αμφιβολία σας.

Όμως αυτό που θα λάβετε μπορεί να είναι το αντίθετο από αυτό που επιθυμείτε. Ο σύντροφός σας θα απομακρυνθεί και θα αισθάνεται καταβεβλημένος, θα αναζητήσει τον προσωπικό του χώρο και δεν θα περάσει αυτά τα “τεστ” όπως ελπίζατε.

Αναρωτιέστε ακόμα γιατί δεν σας τηλεφώνησε; Γιατί πιστεύετε ότι σας αποφεύγει; Προσοχή, διαφορετικά θα αποκτήσετε εξάρτηση ή μανία ελέγχου. Όλοι χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο για να αναπνέουν.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η αγάπη σας για τον σύντροφό σας είναι μεγαλύτερη από ό,τι η δική του για σας; Πώς νιώσατε; Πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση για την οποία στην πραγματικότητα δεν πρέπει να ανησυχείτε. Στο κάτω-κάτω, αν είστε μαζί και ευτυχισμένοι, γιατί να ανησυχείτε και να δημιουργείτε προβλήματα λόγω δικής σας ανασφάλειας;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.