Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που τα υλικά αγαθά παύουν να έχουν σημασία και συνειδητοποιούμε ότι το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί μας με τους ανθρώπους.
Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί
Raquel Aldana

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ο ψυχολόγος Raquel Aldana.

Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου, 2023

Αισθανόμαστε πραγματικά στο σπίτι μας όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε πραγματικά. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι συναισθηματικοί δεσμοί.

Μπορεί να ξεχνάμε το γεγονός αυτό, ή μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στιγμές που δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία. Ωστόσο τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν κάποιος μας συντροφεύει.

Με τον καιρό το πραγματικό νόημα βρίσκεται σε μια συναισθηματική καρδιά γεμάτη αγάπη και φιλία, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για τον εαυτό μας ή για άλλους ανθρώπους. Με τον καιρό μαθαίνουμε να δίνουμε αξία στην ικανοποίηση που μας δίνει το να αγαπάμε, να έχουμε έναν ώμο να κλάψουμε και μια αγκαλιά να μας προσφέρει ζεστασιά. Οι συναισθηματικοί δεσμοί είναι πάντα σημαντικότεροι.

Γιατί οι συναισθηματικοί δεσμοί είναι σημαντικοί;

Η αγάπη και η εκτίμηση όσων μας περιβάλλουν αποτελούν τη βάση της εξέλιξής μας.

Ενωμένα χέρια συναισθηματικοί δεσμοί

Η συναισθηματική ευημερία προέρχεται από τις ικανοποιητικές, υγιείς και αμοιβαίες σχέσεις με τις οποίες διανθίζουμε το μονοπάτι της ζωής μας.

Οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν διαφορετική σημασία κατά τα διάφορα ζωτικά στάδια που απαρτίζουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη.

Όταν το καταλάβετε αυτό, θα ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ζητήσετε τίποτε άλλο εκτός από τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χρήματα, η εργασία ή η τέλεια εμφάνιση δεν έχουν πλέον τόση σημασία όση είχαν κάποτε στη νοερή λίστα μας με τα απαραίτητα πράγματα που θέλουμε στη ζωή μας.

Γυναίκες πίνουν καφέ συναισθηματικοί δεσμοί

Η λίστα των προτεραιοτήτων μας αλλάζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας

Η διανοητική στάση μας καθορίζεται από τις προτεραιότητές μας. Γι’αυτό, όταν κοιτάζουμε πίσω, σκεφτόμαστε κάτι όπως, “έχω αλλάξει τόσο πολύ!”.

Είμαστε ανθρώπινα όντα και, εξ ορισμού, είμαστε όντα που αλλάζουν, μαθαίνουν και ξεμαθαίνουν σε κάθε τομέα της πραγματικότητάς τους.

Οι διαφορετικές εμπειρίες μάς κάνουν να συνειδητοποιούμε πόσο εφήμερη είναι η ζωή. Έτσι, σιγά-σιγά δίνουμε όλο και μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία της σύνδεσης με τους άλλους με ξεχωριστό τρόπο, στους συναισθηματικούς δεσμούς και στο να έχουμε κάποιον με τον οποίον να μπορούμε να γελάσουμε και να κλάψουμε όποτε το χρειαζόμαστε.

Έχουμε ανάγκη την κοινωνική σύνδεση για να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι, έτσι τελικά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι που τα χρήματα δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν. Δεν είμαστε πλούσιοι παρά μόνο αν έχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέσα στα βάθη της καρδιάς μας.

“Υπάρχουν άνθρωποι μαγικοί, ορκίζομαι ότι τους έχω δει. Κρύβονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μεταμφιεσμένοι ως συνηθισμένοι άνθρωποι. Κρύβουν την ξεχωριστή τους ύπαρξη.

Προσπαθούν να συμπεριφέρονται όπως οι άλλοι. Γι’αυτό μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να τους βρούμε. Όταν, όμως, τους ανακαλύπτουμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε.

Μην το πείτε σε κανέναν, όμως λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μαγεία τόσο δυνατή που, αν σας αγγίξουν μία φορά, θα σας αγγίζουν για πάντα”.

-Άγνωστος συγγραφέας-

Πεταλούδα σε γυναικεία χέρια συναισθηματικοί δεσμοί

Υπάρχουν παντού “μαγικοί άνθρωποι” που μας περιβάλλουν

Οι “μαγικοί άνθρωποι” είναι εκείνοι που φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας. Εκείνοι που μας βοηθούν να πετάξουμε, να λάμψουμε και να απαλλαγούμε από όλα τα περιττά βάρη που συσσωρεύουμε στην πορεία μας αυξάνοντας το συναισθηματικό φορτίο μας. Οι συναισθηματικοί δεσμοί σας ωριμάζουν.

Καταλαβαινόμαστε, αισθανόμαστε σιγουριά και νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας όταν είμαστε μαζί τους. Πρόκειται για υγιείς, αμοιβαίες σχέσεις που δημιουργούν μια όμορφη σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και το περιβάλλον μας.

Η ειλικρινής ματιά αυτών των μαγικών ανθρώπων φωτίζει τις λύπες μας και μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για σχέσεις που μας βοηθούν να είμαστε περισσότερο συνειδητοί, περισσότερο ευαίσθητοι και περισσότερο ικανοί συναισθηματικά και κοινωνικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε μονάχα μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς που δημιουργούμε. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε τη σημασία του να συναισθανόμαστε, του να ακούμε, του να επιτρέπουμε στο άλλο άτομο να λέει αυτό που θέλει να πει, του να δημιουργούμε καλές σχέσεις, του να λαμβάνουμε τους άλλους υπόψη μας και του να πραγματοποιούμε ρευστές και αποτελεσματικές ανταλλαγές.

Αγκαλιασμένοι ελέφαντες συναισθηματικοί δεσμοί

Και πάλι, το κλειδί αναμφισβήτητα είναι το να απομακρυνθούμε από ασήμαντες ανάγκες και το να αφιερώσουμε χρόνο για να ενισχύσουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς μας.

Ο λόγος είναι ότι η δημιουργία σύνδεσης μας κάνει να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με τη ζωή. Μας ενθαρρύνει να γίνουμε καλύτεροι και να αποκαλύψουμε τις σκιές που σκοτεινιάζουν την καθημερινότητά μας.

Είναι υπέροχο να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν ειλικρινείς σχέσεις και που μπορούν να δημιουργούν φιλίες χωρίς εγωισμό, υποκρισία και αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όλοι τελικά αισθανόμαστε ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να μείνουμε εκεί που αισθανόμαστε σπίτι μας χάρη στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Επομένως αγαπήστε τους σημαντικούς ανθρώπους που αποτελούν μέρος της ζωής σας και κρατήστε τους κοντά σας, επειδή η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Ο μόνος τρόπος να βιώσετε ευημερία στην καθημερινή σας ζωή είναι μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς σας. Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Οι φίλοι μοιράζονται τα βάρη μας και αυξάνουν την ευτυχία μας
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Οι φίλοι μοιράζονται τα βάρη μας και αυξάνουν την ευτυχία μας

Οι φίλοι μοιράζονται και ανακουφίζουν τον έντονο πόνο. Χωρίς αμφιβολία γίνονται οι φύλακες άγγελοί μας. Διαβάστε περισσότερα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.