7 επικίνδυνα συμπτώματα για τις γυναίκες

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας επειδή εκτός από την έλλειψη ξεκούρασης το σώμα σας αδυνατεί να εκτελέσει την φυσιολογική του αποτοξίνωση και η γνωστική σας λειτουργία αποδιοργανώνεται.
7 επικίνδυνα συμπτώματα για τις γυναίκες
Maricela Jiménez López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Maricela Jiménez López.

Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιουνίου, 2019

Ορισμένες φορές δεν δίνετε μεγάλη σημασία στο τι συμβαίνει στο σώμα σας και αυτό λόγω του στρες που προκαλούν οι καθημερινές υποχρεώσεις και οι ανησυχίες σας. Γενικότερα, οι γυναίκες τείνουν να ανησυχούν περισσότερο για τους άλλους παρά για τον ίδιο τους τον εαυτό. Γι’ αυτόν το λόγο στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για ορισμένα επικίνδυνα συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να προσέχετε.

Στόχος μας δεν είναι να σας αναστατώσουμε αλλά να σας προσφέρουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για μερικές ασθένειες και για τα συμπτώματα που τις συνοδεύουν. Εκτός από αυτό, ελπίζουμε να καταλάβετε το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας προκειμένου να έχετε καλή υγεία.

Τα θεμέλια για τη γενική σας ευεξία είναι να μάθετε να χειρίζεστε σωστά τα συναισθήματά σας, να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και να διατηρείτε υγιεινές συνήθειες.

1. Συχνουρία

συχνουρία, τουαλέτα, σύμπτωμα

Αισθάνεστε διαρκώς την ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα; Η συχνουρία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τις γυναίκες και μπορεί να αποτελεί ένα ξεκάθαρο σύμπτωμα κάποιας λοίμωξης. Μερικές φορές συνηθίζουμε να θεραπεύουμε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος με αντιβιώσεις στο σπίτι αλλά αυτό δεν πρέπει να το κάνετε ποτέ χωρίς τις συμβουλές ενός γιατρού.

Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Μόνο ο γιατρός σας μπορεί να κάνει τη σωστή διάγνωση και να σας χορηγήσει την ανάλογη θεραπευτική αγωγή. Στο σπίτι σας, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές σπιτικές θεραπείες αλλά ποτέ δεν πρέπει να αυτοθεραπεύεστε. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι να ανακαλύψετε την αιτία της λοίμωξης καθώς μπορεί να υποδεικνύει κάποια σοβαρότερη ασθένεια η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

2. Οι κοιλιακοί πόνοι είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα σε μια γυναίκα

κοιλιακός πόνος

Πόσες φορές το μήνα υποφέρετε από κοιλιακούς πόνους; Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα και δεν πρέπει με τίποτα να το παραβλέψετε. Μπορεί να αισθάνεστε τους κλασικούς πόνους του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, μπορεί να οφείλεται σε δυσκοιλιότητα ή ακόμη και σε γαστρίτιδα. Ωστόσο, το σημαντικό είναι να ανακαλύψετε την πηγή του πόνου σας.

Αν εκτός από αυτόν τον κοιλιακό πόνο έχετε χάσει την όρεξή σας ή χάνετε συνέχεια βάρος χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος τότε αυτό είναι ένα βασικό σημάδι το οποίο υποδεικνύει ότι πρέπει να επισκεφτείτε επειγόντως κάποιο γιατρό.

3. Επίμονος βήχας

επίμονος βήχας, επικίνδυνα συμπτώματα

Ο βήχας προμηνύει ένα κρυολόγημα και προκαλείται από τη βραχνάδα ή από προβλήματα του λαιμού. Συνήθως δεν είναι επιβλαβής και μόνιμος. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι ο βήχας δεν έχει υποχωρήσει και θα παρατηρήσετε μια διαρκή δυσφορία, επισκεφτείτε ένα γιατρό.

Οι αιτίες ενός επίμονου βήχα μπορεί να είναι πολλές: διαταραχές του λαιμού, πολύποδας, αλλεργίες ή πιο σοβαρές ασθένειες που απαιτούν άμεση ιατρική παρακολούθηση.

4. Κόβεται η αναπνοή σας: Ένα από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα σε μια γυναίκα

αναπνοή

Όταν ανεβαίνετε τις σκάλες στο σπίτι ή στη δουλειά παρατηρείτε ότι κόβετε όλο και περισσότερο η αναπνοή σας μέρα με τη μέρα; Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μπορεί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είναι τίποτα, ότι οι γυναίκες πάντα αντιμετωπίζουν ημέρες που αισθάνονται περισσότερο κουρασμένες απ’ ότι συνήθως. Σκέφτεστε αυτό και οι ημέρες περνούν έτσι.

Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικές. Το λαχάνιασμα είναι ένα επικίνδυνο σύμπτωμα στο οποίο θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή. Συνδέεται συνήθως με καρδιακά προβλήματα, επομένως αν παρατηρήσετε παράλληλα ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος ή πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό σας.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες όταν παρατηρούν συμπτώματα τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την καρδιά είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφτούν ένα γιατρό σε αντίθεση με τους άντρες. Γι αυτόν το λόγο τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι το ποσοστό των θανάτων από καρδιακές παθήσεις αυξάνεται συνεχώς στις γυναίκες. Μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα και επισκεφτείτε τον γιατρό σας!

5. Άγχος

άγχος

Το επίμονο άγχος για μεγάλες χρονικές περιόδους και το στρες που δεν μπορείτε να χειριστείτε σωστά… Μπορεί να περιμένετε μήνες ή ακόμη και χρόνια μέχρι να αποφασίσετε να δείτε κάποιον θεραπευτή. Το να ζείτε σε μια διαρκή κατάσταση άγχους είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία σας.

Ολόκληρο το σώμα σας υφίσταται σημαντικές αλλαγές όταν το άγχος και το στρες καθορίζουν τη ζωή σας. Καούρα, δυσπεψία, προβλήματα ύπνου, ταχυκαρδία, υψηλή αρτηριακή πίεση… είναι ένας αθόρυβος εχθρός που απομυζεί την ποιότητα της ζωής σας και τη θέλησή σας και αν δεν θεραπευτεί σωστά θα έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες.

6. Αϋπνία

αϋπνία

Πόσο συχνά υποφέρετε από αϋπνίες; Είναι ήπιες ή χρόνιας μορφής; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά τις βραδινές ώρες επηρεάζεται ολόκληρο το σώμα σας: Το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμώνεται, το σώμα σας δεν μπορεί να εκτελέσει τη φυσιολογική του αποτοξίνωση, η γνωστική σας λειτουργία αποδιοργανώνεται και αρχίζετε να έχετε απώλεια μνήμης, η συγκέντρωσή σας εξαφανίζεται και πολλά περισσότερα…

Η αϋπνία είναι ένας από τους εχθρούς της υγείας και είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που την προκαλεί. Συναισθηματικά προβλήματα; Πόνοι; Μιλήστε στο γιατρό σας και μάθετε πώς να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ.

7. Παράξενες νέες ελιές στο δέρμα, ένα από τα επικίνδυνα συμπτώματα του καρκίνου

ελιά, δέρμα, επικίνδυνα συμπτώματα

Αυτό είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε: Η εμφάνιση νέων ελιών του δέρματος. Προσέξτε το σχήμα τους, το χρώμα τους, αν έχουν ομαλή ή ανώμαλη επιφάνεια. Όπως γνωρίζετε ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί ιδιαίτερα κοινό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας και αυτό λόγω της υπερβολικής έκθεσης των ανθρώπων στον ήλιο.

Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας μέικαπ με αντηλιακή κρέμα, να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες της ημέρας και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να προσέχετε το δέρμα σας. Από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε την εμφάνιση μιας νέας κηλίδας ή μιας ελιάς στο δέρμα σας κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας. Δεν στοιχίζει τίποτα άλλο παρά μόνο λίγο από το χρόνο σας!

Προσέξτε το σώμα σας, φροντίστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να βελτιώνετε την ποιότητα της ζωής σας κάθε μέρα. Τα συμπτώματα τα οποία αναφέραμε στο σημερινό άρθρο θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι πολύ επικίνδυνα. Η υγεία σας το αξίζει!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.