11 ασκήσεις που κρατούν τη Cindy Crawford νέα στα 57

Το αστέρι του μόντελινγκ της δεκαετίας του '80 και του '90 διατηρεί μια λεπτή σιλουέτα. Πώς το καταφέρνει; Με ασκήσεις ενδυνάμωσης, ασκήσεις στα πόδια και αερόβιες κινήσεις.
11 ασκήσεις που κρατούν τη Cindy Crawford νέα στα 57

Έχει γραφτεί από Jonatan Menguez

Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιουνίου, 2024

Η Cindy Crawford ήταν πρωτοπόρος στο fitness στην εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν καν. Τα βίντεο γυμναστικής της πωλούνταν σε όλο τον κόσμο και το αμερικανικό σούπερ μόντελ έγινε πραγματικό σημείο αναφοράς στη γυμναστική.

Αν και έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες καριέρας, η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί μια εκπληκτική σιλουέτα στα 57 της χρόνια. Κάνει μια σειρά ασκήσεων που έχει σχεδιάσει η προσωπική της γυμνάστρια, Sarah Hagaman. Δείτε τις κινήσεις που κάνουν την Cindy Crawford να δείχνει τόσο λεπτή όσο και στα 20 της!

Αυτές είναι οι ασκήσεις που κάνει η Cindy Crawford

Η πρώην παρουσιάστρια της εκπομπής μόδας House of Style δεν εγκατέλειψε ποτέ τη γυμναστική. Ακόμα και σήμερα παραμένει ενεργή και εκμεταλλεύεται τα κοινωνικά δίκτυα για να μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της.

Η Crawford ενσωματώνει καρδιαγγειακές κινήσεις με ρουτίνες ενδυνάμωσης και αερόβια προγράμματα. Κάνει επίσης πολλή δουλειά με τα πόδια και τους γλουτούς. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

1.Ανέβασμα σκάλας: Ένα μέρος της ρουτίνας της Cindy Crawford

Μπορεί να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μια απλή, καθημερινή ενέργεια θεωρείται και ευεργετική άσκηση. Όμως το ανέβασμα σκάλας έχει πλεονεκτήματα στην καρδιαγγειακή πτυχή. Επιπλέον, γυμνάζει τα πόδια και τους γλουτούς, ενώ ενισχύει την υγεία των πνευμόνων.

Το μοντέλο το γνωρίζει αυτό και εκμεταλλεύεται κάποιες παραδεισένιες τοποθεσίες για να εκτελεί την κίνηση το πρωί – την αγαπημένη της ώρα γυμναστικής. Συγκεκριμένα, η Crawford διατηρεί με αυτόν τον τρόπο τους τετρακέφαλους, τις γάμπες και τους γλουτούς της γυμνασμένους.

2. Καθίσματα με ένα jumping fitball

Cindy Crawford
Υπεύθυνη για το σχεδιασμό των προγραμμάτων της Crawford είναι η προπονήτρια Sarah Hagaman.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Instagram @cindycrawford.

Το άτομο που είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό των προγραμμάτων της Crawford είναι η προπονήτρια Sarah Hagaman. Σε ένα εκπαιδευτικό βίντεο που δημοσίευσαν στα δίκτυα, και οι δύο μοιράστηκαν βήμα προς βήμα μια ολοκληρωμένη κίνηση που ενσωματώνει καθίσματα, άλματα και δουλειά με μπάλα για πιλάτες:

 1. Σταθείτε όρθιοι.
 2. Κρατήστε την μπάλα με τα δύο χέρια μπροστά από το στήθος σας.
 3. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τους γοφούς σας σε μια κλασική κίνηση καθίσματος.
 4. Σπρώξτε τον εαυτό σας από κάτω για να εκτελέσετε ένα άλμα.
 5. Κατά τη διάρκεια του άλματος, τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω για να σηκώσετε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι σας.
 6. Ολοκληρώστε με την κίνηση προς τα κάτω, κατεβάστε την μπάλα και επαναλάβετε για 60 δευτερόλεπτα.

Αυτή η συνδυασμένη άσκηση γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος. Ωστόσο, βελτιώνει επίσης τον συντονισμό και ενεργοποιεί το καρδιακό σύστημα.

3. Ρωσικές συστροφές

Ejercicio de giro ruso de Cindy Crawford
Αυτή η άσκηση είναι αποτελεσματική για την ενδυνάμωση των κοιλιακών, των ραχιαίων, ακόμα και των καμπτήρων του ισχίου. Instagram @cindycrawford.

Γνωστή και ως ρωσική συστροφή, αυτή η άσκηση είναι αποτελεσματική για την ενδυνάμωση των κοιλιακών, των ραχιαίων, ακόμα και των καμπτήρων του ισχίου. Είναι μια κοινή άσκηση CrossFit και η προπονήτρια της Cindy ενσωματώνει και μια μπάλα bosu.

Η άσκηση αυτή αποτελείται από τη μετακίνηση της μπάλας από τη μία πλευρά στην άλλη και την περιστροφή του κορμού σε καθιστή θέση, αλλά με μια μικρή πτώση προς τα πίσω. Ενώ κάνετε την άσκηση, πρέπει να κρατάτε τα πόδια σας σταθερά και την κοιλιά σας σφιγμένη.

4. Ασκήσεις κοιλιακών

Η ηθοποιός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της κοιλιάς της. Μία από τις τελευταίες ρουτίνες που μοιράστηκε αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων που είναι αφιερωμένες στην ενίσχυση των κοιλιακών. Για το πρόγραμμα αυτό, η Crawford διευκρινίζει ότι πρέπει να εκτελούνται τρία προοδευτικά σετ των 20, 30 και 40 επαναλήψεων.

 • Στάσιμες κάμψεις ποδηλάτου. Πρόκειται για όρθιες κάμψεις που εκτελούνται σηκώνοντας το ένα πόδι μέχρι ο απέναντι αγκώνας να ακουμπήσει το γόνατο. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε τα άκρα.
 • Καταρρίψεις με κάμψεις. Επίσης, γίνονταικ και όρθια. Σε αυτή την άσκηση, εκτελείται ένα κάθισμα ενώ λυγίζετε το σώμα προς τη μία πλευρά. Είναι σημαντικό να κρατάτε την πλάτη ευθεία.
 • Χαμηλές σανίδες. Για να κάνετε αυτή την άσκηση, ξεκινήστε στην παραδοσιακή θέση σανίδας και γείρετε το σώμα σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω, πάντα με τις άκρες των ποδιών στο πάτωμα και τη στήριξη στους πήχεις.
 • Χαμηλές σανίδες με εναλλασσόμενα γόνατα. Ξεκινώντας από την ίδια θέση σανίδας, χαμηλώστε το ένα γόνατο για να ακουμπήσει στο πάτωμα και στη συνέχεια το άλλο.
 • Εναλλασσόμενα ψαλίδια. Ξαπλώστε με τους ώμους σας μακριά από το πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας εναλλάξ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να σας βοηθήσουν.
 • Ανυψώσεις χεριών και ποδιών. Καθίστε με τα γόνατα και τεντώστε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι μέχρι να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Στη συνέχεια, εναλλάξτε τα άκρα.
 • Πλευρικοί κοιλιακοί. Η Cindy Crawford ολοκληρώνει το πρόγραμμά της με μια σύνθετη κίνηση που αποτελείται από το να ακουμπάτε στο πλάι του σώματος με το κάτω μέρος του βραχίονα τεντωμένο. Στη συνέχεια ανασηκώνει ελαφρώς τα πόδια και τον κορμό της για να δουλέψει τους πλάγιους κοιλιακούς.

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Ο Pedro Pascal και η ρουτίνα άσκησής του για να παραμείνει σε φόρμα στο “The Last of Us”

5. Κάμψεις δικεφάλων

Ejercicios de bíceps de Cindy Crawford.
Τότε και τώρα. Στα αριστερά, η Crawford είναι στο σημερινό της πρόγραμμα. Δεξιά, τη βλέπουμε τη δεκαετία του 1980, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των εμβληματικών της βίντεο.

Οι ασκήσεις για τους βραχίονες δεν μπορούν να λείπουν από μια ολοκληρωμένη ρουτίνα γυμναστικής. Για να δυναμώσει τους δικέφαλους της, το μοντέλο εκτελεί ένα κάθισμα με αλτήρες, ακουμπώντας τον αγκώνα της ανάμεσα στο γόνατο και το μηρό της. Στη συνέχεια, λυγίζει ελαφρώς τον κορμό της και σηκώνει το αντικείμενο, ενώ στη συνέχεια κατεβαίνει αργά μέχρι να τεντώσει το άνω άκρο της.

6. Άλματα στο τραμπολίνο

Η Crawford μοιράστηκε επίσης τις αερόβιες κινήσεις που εκτελεί στο τραμπολίνο. Πηδώντας με διαφορετικούς τρόπους, γυμνάζει τους μύες των ποδιών, των χεριών και του κορμού της. Αυτή η άσκηση προάγει επίσης την ευκινησία και βελτιώνει την ισορροπία του ατόμου.

7. Βάρη

Αυτή είναι μια άλλη κοινή κίνηση στο CrossFit λόγω της ταυτόχρονης εργασίας πολλών μυϊκών ομάδων. Ξεκινά με την εκτέλεση ενός καθίσματος στο οποίο προστίθεται βάρος. Στη συνέχεια, το ίδιο βάρος σηκώνεται πάνω από το κεφάλι με τα χέρια τεντωμένα και κατεβαίνει ξανά.

8. Αεροβικά στεπ

Η άσκηση αυτή περιλαμβάνει το ανέβασμα και κατέβασμα από μια πλατφόρμα. Η Cindy χρησιμοποιεί συχνά τον πάγκο της βεράντας της για να την εκτελέσει σε εξωτερικό χώρο, καθώς και την ενσωμάτωση βάρους για να αυξήσει την ένταση.

9. Καθίσματα προς τα πίσω

Ejercicios de piernas de Cindy Crawford
Η Cindy Crawford χρησιμοποιεί μια μπάλα bosu κάτω από το πόδι στήριξης και κατεβαίνει με λυγισμένα γόνατα μέχρι να βρεθεί κοντά στο έδαφος για να κάνει αυτή την άσκηση. Instagram @cindycrawford.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί και πάλι την μπάλα bosu για να εκτελέσει βήματα προς τα πίσω για να τονώσει τους γλουτούς και τα πόδια. Χρησιμοποιεί το στοιχείο κάτω από το πόδι στήριξης και κατεβαίνει με τα γόνατα λυγισμένα μέχρι να βρεθεί κοντά στο έδαφος.

10. Άρσεις ποδιών

Η Cindy Crawford γυμνάζει τα πόδια της σε ένα προσωπικό μηχάνημα πιλάτες, το οποίο της επιτρέπει να δουλεύει το κάτω μέρος του σώματός της χρησιμοποιώντας το δικό της βάρος. Για να το κάνει αυτό, εκτελεί ανυψώσεις προς τα πίσω, συνδέοντας το πόδι της σε μια τροχαλία που κινεί με τη δύναμή της. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιεί τους μηρούς και τους γλουτούς.

11. Ρουτίνα χεριών

Τέλος, το μοντέλο ανακαλεί κάποιες ρουτίνες από τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με την περίφημη επτάλεπτη προπόνησή της για τα χέρια, πρέπει να εκτελέσετε 3 σετ από τα παρακάτω:

 • 10 κάμψεις βραχιόνων
 • 10 πιέσεις με μπάρα
 • 10 πλάγιες ανυψώσεις
 • 10 κλωτσιές τρικέφαλων
 • 10 ανάποδες κάμψεις
 • 10 μπροστινές ανυψώσεις
 • 10 εκτάσεις τρικέφαλων

Η Cindy Crawford αποτελεί πρότυπο όσον αφορά τη γυμναστική

Για να διατηρήσει μια νεανική σιλουέτα στα 57 της, η ηθοποιός συνδυάζει την έντονη άσκηση με κάποιες διατροφικές οδηγίες. Σε αρκετές συνεντεύξεις της, έχει αναφέρει ότι επιλέγει τρόφιμα ολικής αλέσεως και αποφεύγει τις εξαιρετικά επεξεργασμένες τροφές. Επιπλέον, βασίζει τη διατροφή της στα λαχανικά, τα φρούτα και τα κρέατα, αν και έχει σχολιάσει ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη σοκολάτα μετά το δείπνο!

Πολλά από τα παλιά της βίντεο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να τα αναζητήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε την καθοδήγηση της Cindy Crawford στο δρόμο σας προς μια καλύτερη υγεία.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.