Ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης: Ξεκινήστε σήμερα!

Τα ενοχλητικά παχάκια στην πλάτη είναι συνήθως πρόβλημα όταν φοράμε αθλητικό σουτιέν, μαγιώ ή στενά φορέματα. Η περιοχή της πλάτης είναι αρκετά επιρρεπής στην συσσώρευση λίπους και η απομάκρυνσή του απαιτεί πολλή επιμονή και πειθαρχία.
Ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης: Ξεκινήστε σήμερα!
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Οι περισσότεροι θέλουμε να διώξουμε το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και ξέρουμε ότι για να το καταφέρουμε υπάρχουν στοχευμένες ασκήσεις που συσφίγγουν, τονίζουν και αδυνατίζουν τοπικά – ειδικά στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, το στήθος και την πλάτη. Ίσως να γνωρίζετε άτομα που επικεντρώνουν τη γυμναστική τους στο στομάχι, την κοιλιά ή και τα πόδια, ξεχνώντας ότι η πλάτη είναι πολύ σημαντική περιοχή. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης.

Τα ενοχλητικά παχάκια στην πλάτη είναι συνήθως πρόβλημα όταν φοράμε αθλητικό σουτιέν, μαγιώ ή στενά φορέματα. Η περιοχή της πλάτης είναι αρκετά επιρρεπής στην συσσώρευση λίπους και η απομάκρυνσή του απαιτεί πολλή επιμονή και πειθαρχία.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης, και διώξτε τα μια για πάντα!

Πρόγραμμα γυμναστικής για ενίσχυση της πλάτης και καύση του τοπικού πάχους

Θέση 1

ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης

Βγάλτε το στρωματάκι της γιόγκα ή μια πετσέτα και ξαπλώστε μπρούμυτα. Τα χέρια θα είναι είτε τεντωμένα ίσια μπροστά είτε προς τα πίσω, παράλληλα με το σώμα. Χωρίς να σηκώσετε τα πόδια, ανασηκώστε την πλάτη προς τα πάνω και επιστρέψτε αργά στην πρώτη θέση. Κάντε δύο σετ, με δέκα επαναλήψεις της άσκησης ανά σετ.

Θέση 2

Από την ίδια θέση, τοποθετήστε τα χέρια στον αυχένα. Ανασηκώστε τον κορμό χωρίς να σηκώσετε τα πόδια και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε δύο σετ δεκαπέντε επαναλήψεων.

ασκήσεις για τα παχάκια ραχιαίοι

Θέση 3

Κάντε και πάλι την ίδια άσκηση, αλλά αντί να σηκώνετε την πλάτη προς τα πίσω, τεντώστε την δεξιά και έπειτα αριστερά – σαν να θέλετε να δείτε στα αριστερά και τα δεξιά σας. Πάντα προσπαθείτε να κρατάτε το υπόλοιπο σώμα ακίνητο.

Θέση 4

Για την τελευταία άσκηση, πρέπει να πάρετε τη στάση γιόγκα που είναι γνωστή ως “η γάτα”. Χαλαρώστε την πλάτη και μετά κυρτώστε την σπονδυλική στήλη προς τα πάνω όσο περισσότερο μπορείτε, όπως κάνει μια γάτα. Αμέσως μετά, σπρώξτε την κοιλιά προς τα κάτω, σαν να θέλετε να φτάσει στο πάτωμα. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση πάνω-κάτω πέντε φορές, και έπειτα ξεκουραστείτε.

Ασκήσεις για τα παχάκια: Πάτε για κολύμπι

Το κολύμπι μπορεί να γυμνάσει αποτελεσματικά τους μύες της πλάτης. Συγχρόνως, είναι πολύ καλή γυμναστική και σας ξεκουράζει. Είναι εξαιρετική μέθοδος εκγύμνασης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον, είναι μια από τις ισχυρότερες ασκήσεις για τα παχάκια στην πλάτη.

Γυμναστική με βάρη

Κάθε καλό πρόγραμμα γυμναστικής για κάψιμο λίπους πρέπει να περιλαμβάνει και ασκήσεις με βάρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά βάρη σε μπάρες για να απομονώσετε μύες και να τους ενισχύσετε, ενώ η άσκηση αυτή θα βελτιώσει τον μεταβολισμό, θα τον κάνει να καίει περισσότερο λίπος ακόμα και όταν ξεκουράζεστε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αρχίσετε να προπονείστε με βάρη κάθε δεύτερη ημέρα. Δεν χρειάζεται να σηκώνετε πολύ μεγάλα βάρη, λίγα μόνο κιλά είναι αρκετά.

Κάντε καρδιαγγειακή άσκηση με διαλείμματα

ασκήσεις για τα παχάκια αεροβική

Η καρδιαγγειακή άσκηση αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς, βοηθώντας έτσι το σώμα να κάψει θερμίδες ευκολότερα. Η άσκηση με διαλείμματα θα σας βοηθήσει να διώξετε τα παχάκια της πλάτης. Μπορείτε να διαλέξετε την άσκηση της προτίμησής σας, όπως το τρέξιμο, το σκοινάκι, το ελλειπτικό μηχάνημα, την ποδηλασία ή τις αναπηδήσεις.

Κάντε κοιλιακούς και ασκήσεις για τα παχάκια

Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι κοιλιακοί και οι παρόμοιες ασκήσεις επικεντρώνουν στην εκγύμναση της περιοχής της κοιλιάς και την απώλεια λίπους εκεί, όμως μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε το πάχος και από την πλάτη. Κάντε ασκήσεις για όλη την περιοχή, επικεντρώνοντας στους πλάγιους κοιλιαίους μυς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πλάγια τεντώματα και στατικά τεντώματα στις καθημερινές σας ασκήσεις για τα παχάκια της πλάτης.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα από τις ασκήσεις για τα παχάκια

  • Ξέρουμε ότι είναι πολύπλοκο και δύσκολο να ξεφορτωθεί κανείς το περιττό λίπος. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με μεγάλη πειθαρχία και προσπάθεια. Εάν θέλετε να επικεντρωθείτε στην περιοχή της πλάτης θα χρειαστείτε λίγη περισσότερη προσοχή και ειδικές ασκήσεις για τα παχάκια. Αν όμως τις ακολουθήσετε, θα δείτε αποτελέσματα πολύ σύντομα.
  • Να θυμάστε ότι προκειμένου να χάσετε τα παχάκια της πλάτης, όπως και κάθε περιοχής, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς πολλά λιπαρά, τηγανητά, κατεργασμένη ζάχαρη κλπ. Είναι πάντα καλή ιδέα να προσθέσετε υγιεινές, θρεπτικές τροφές στη διατροφή σας όπως φρούτα λαχανικά, πράσινο τσάι, νερό, τροφές υψηλές σε περιεκτικότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης.
  • Μπορείτε επίσης συνοδεύετε τις ασκήσεις με ένα καλό μασάζ πλάτης, πιέζοντας απαλά την πλάτη για να διώξετε σταδιακά το πάχος.
  • Τέλος, να θυμάστε ότι η καλή στάση του σώματος είναι ζωτικής σημασίας για να κρατάτε δυνατή την περιοχή αυτή. Να προσπαθείτε πάντα να κρατάτε ίσια στάση σώματος για να μην κυρτώνετε την πλάτη και να μην καμπουριάζετε. Το καμπούριασμα προκαλεί συσσώρευση λίπους και φέρνει αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο αυτό που σκοπό έχει να σας βοηθήσει να γλιτώσετε από τα παχάκια της πλάτης!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.