Ο Pedro Pascal και η ρουτίνα άσκησής του για το "The Last of Us"

Η ρουτίνα του Pedro Pascal για να γίνει ο Joe, ο πρωταγωνιστής του "The last of us", μπορεί να γίνει στο σπίτι, μάθετε πώς και ξεκινήστε!
Ο Pedro Pascal και η ρουτίνα άσκησής του για το "The Last of Us"
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουνίου, 2023

Ο Pedro Pascal είναι πλέον ο “μπαμπάς του διαδικτύου”, χάρη στο ρόλο του ως Joel στην ταινία The last of us. Εκεί υποδύεται έναν εχθρικό άνθρωπο, αλλά με ένα ένστικτο προστασίας που έχει κλέψει καρδιές. Εκτός από αυτόν τον απίστευτο ρόλο, ο Pascal έχει τραβήξει την προσοχή επειδή η φυσική του αλλαγή είναι εμφανής στην εξέλιξη της πλοκής.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά του σε όλη τη διάρκεια των Narcos, The Mandalorian, Game of Thrones και Kingsman, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ηθοποιός τα δίνει όλα σε κάθε ρόλο. Και η πιο πρόσφατη επιτυχία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Pascal είναι ήδη 48 ετών.

Διαβάστε παρακάτω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα γυμναστικής του. Ειδικά επειδή μπορείτε να την εφαρμόσετε στην πράξη στο σπίτι, αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα του Χιλιανού ηθοποιού.

Ο Pedro Pascal και η σωματική του δέσμευση σε κάθε χαρακτήρα

Πριν εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες της ρουτίνας του Pedro Pascal, αξίζει να τονίσουμε τη δέσμευσή του σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει. Ωστόσο, για την ταινία The last of us χρειάστηκε να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αφού παίζει ο ίδιος τις σκηνές δράσης. Αυτό δεν συνέβη στο The Mandalorian, όπου τις σκηνές που τόσο αγαπάμε με τον Μαντό τις παίζει ένας σωσίας.

Για να υποδυθεί τον Joel, ο Χιλιανός ηθοποιός απευθύνθηκε στον διάσημο γυμναστή διασημοτήτων David Higgins. Συνεργάστηκε για πρώτη φορά μαζί του στην ταινία Kingsman.

Ο ειδικός σχεδίασε το πρόγραμμα για τον Πέδρο με γνώμονα τον χαρακτήρα, καθώς και τους περιορισμούς του. Σκεφτείτε ότι ο καταξιωμένος “διαδικτυακός μπαμπάς” είναι ήδη 48 ετών.

Αν λοιπόν είστε στην ηλικία του Πασκάλ και από φόβο δεν κάνετε καμία σωματική δραστηριότητα, θα πρέπει να ξέρετε ότι η ακινησία δεν κάνει καλό στην υγεία σας. Οι ειδικοί λένε ότι οι ενήλικες που είναι σωματικά δραστήριοι σε τακτική βάση ζουν πιο υγιεινά και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία.

Ο Pedro Pascal δεν είναι ακόμα ηλικιωμένος. Ωστόσο, οι επιλογές υγείας που κάνει τώρα θα έχουν αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια. Και από ό,τι βλέπουμε, θα έχουν θετικό αντίκτυπο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τη γήρανση. Αυτό που εννοούμε είναι ότι η σωματική σας δέσμευση θα συνεχίσει να αποδίδει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Pedro Pascal mostró una figura y destreza increíble en su más reciente producción, gracias a su rutina de entrenamiento.
Ο Pedro Pascal έδειξε απίστευτη σιλουέτα και επιδεξιότητα στην πιο πρόσφατη παραγωγή του, χάρη στη ρουτίνα προπόνησής του.

Αυτή είναι η ρουτίνα του Pedro Pascal που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι σας

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες υγείας του Pedro Pascal και τις ειδικές ανάγκες του να παίξει τον Joel, ο David Higgins σχεδίασε μια ειδική ρουτίνα γι’ αυτόν. Αποτελείται από ασκήσεις με το βάρος του σώματος και ασκήσεις κινητικότητας που επικεντρώνονται στον πυρήνα του σώματος.

Πριν σας πούμε ποιες είναι εκείνες οι ασκήσεις που μετέτρεψαν τον Pascal στον φειδωλό αλλά λατρεμένο Joel, πρέπει να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματά του οφείλονται και στην πνευματική του δέσμευση. Σύμφωνα με τον προπονητή του, συχνά έπρεπε να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει για να μην λιποθυμήσει.

1. Shadowboxing

Το Shadowboxing συνίσταται στην εκτέλεση μιας σειράς χτυπημάτων στον αέρα, διατηρώντας το σώμα σε κίνηση, χρησιμοποιώντας τεχνικές πυγμαχίας. Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός ότι, κατά την εκτέλεση της άσκησης, το άτομο μοιάζει να παλεύει με τη σκιά του.

Οι επαγγελματίες σε αυτό το άθλημα εκτελούν το shadow boxing ως προθέρμανση και για να εξασκηθούν στα καλύτερα χτυπήματά τους.

Ως άσκηση υψηλής επίπτωσης, το shadow boxing συμβάλλει στη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας των ασκούμενων. Παράλληλα, ενισχύει το αναπνευστικό σύστημα. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο Pascal εκτελεί 5 συνεδρίες αυτής της άσκησης- κάθε μία, 60 δευτερόλεπτα

2. Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια καρδιαγγειακή άσκηση που αποτελεί επίσης μέρος της προπονητικής ρουτίνας του Pedro Pascal. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την εκτελέσετε:

  • Άλμα με το ένα πόδι.
  • Με τα δύο πόδια μαζί, το ένα μπροστά από το άλλο.
  • Συνδυασμός, κατά τον οποίο εκτελούνται δύο μικρά άλματα και ένα υψηλότερο σε δύο διαφορετικούς χρόνους.
  • Υψηλό άλμα με εναλλαγή των γονάτων.
  • Άνοιγμα και κλείσιμο των ποδιών.

Στην πραγματικότητα, οι συνδυασμοί μπορούν να είναι τόσο απλοί ή πολύπλοκοι όσο προτιμά ο ασκούμενος. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η ένταξη αυτής της καρδιαγγειακής άσκησης σε μια προπονητική ρουτίνα βελτιώνει τον συντονισμό, την ταχύτητα και την ευκινησία. Αυξάνει επίσης την καρδιοαναπνευστική αντοχή.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος προθέρμανσης πριν από την έναρξη των ασκήσεων δύναμης. Ο Pedro Pascal εκτελεί 5 συνεδρίες των 50 επαναλήψεων.

3. Push ups

Τα push ups αποτελούνται από το να ξαπλώνετε μπρούμυτα, στηριζόμενοι στις παλάμες των ποδιών σας, με τις παλάμες σας επίπεδες στο πάτωμα, την πλάτη σας ίσια και τα χέρια σας πλήρως τεντωμένα. Ο αυχένας πρέπει να βρίσκεται πάντα σε ουδέτερη θέση. Στη συνέχεια, οι βραχίονες λυγίζουν, αφήνοντας τους αγκώνες σχεδόν κολλημένους στο σώμα, κατεβαίνοντας σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος.

Τα push ups επιδρούν άμεσα στην ωμική ζώνη (ωμοπλάτη και κλείδα) και σε μύες όπως ο μείζων θωρακικός, ο ελάσσων θωρακικός, ο δελτοειδής, ο πρόσθιος σηραγγώδης και ο υποκλείδιος. Ανάλογα με το άνοιγμα των χεριών, θα υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη ενεργοποίηση των τρικέφαλων.

Εκτός από την ενδυνάμωση του θώρακα και των άνω άκρων, τα push-ups βελτιώνουν επίσης τη δύναμη του πυρήνα. Ο Pascal τις εκτελεί σε 5 σετ των 20 επαναλήψεων το καθένα.

4. Καθίσματα ή squats

Sentadillas en la rutina madcow.
Τα squats είναι μια άσκηση που δεν μπορεί να μείνει εκτός ρουτίνας για την ενδυνάμωση του κάτω μέρους του σώματος.

Τα squats εστιάζουν στη δουλειά του κάτω μέρους του σώματος, ενισχύοντας μύες όπως οι τετρακέφαλοι, οι γάμπες και οι γλουτοί. Ωστόσο, η δράση τους ξεπερνά αυτό το σημείο και ωφελεί την πλάτη και τους κοιλιακούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκτέλεσης αυτής της άσκησης, αλλά ο απλούστερος αποτελείται από τα εξής:

  1. Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά, διατηρώντας την ισορροπία σας. Ο κορμός πρέπει να παραμένει ίσιος, χωρίς όμως να ασκείτε πίεση στην πλάτη.
  2. Λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι να πέσουν οι γλουτοί σας, σαν να πρόκειται να καθίσετε σε μια καρέκλα που δεν υπάρχει.
  3. Για να έχετε επιπλέον στήριξη της ισορροπίας, τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός.
  4. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση.

Μελέτες δείχνουν ότι τα καθίσματα είναι μια βασική άσκηση που βοηθά στην ανάπτυξη της δύναμης των κάτω μυών και σε μεγαλύτερες κινητικές δεξιότητες, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για αθλητή ή ερασιτέχνη. Το πρόγραμμα που εκτελεί ο Pedro Pascal περιλαμβάνει 5 σετ των 15 επαναλήψεων.

5. Τραβήγματα

Ανεβάζοντας λίγο πιο ψηλά το επίπεδο των ασκήσεων που εκτελεί ο Pedro, βρίσκουμε τα τραβήγματα. Κάνει 5 συνεδρίες των 10 επαναλήψεων. Οι επαναλήψεις είναι λίγες, ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας που απαιτούν.

Η εκτέλεσή τους συνίσταται στην ανύψωση του δικού σας σωματικού βάρους με τη βοήθεια μιας μπάρας. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι, πρέπει να έχετε μια σταθερή δομή.

Τώρα, στέκεστε μπροστά από τη μπάρα, την παίρνετε με τους ώμους σας ανοιχτούς και τις παλάμες των χεριών σας στραμμένες προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, κρεμιέστε από τα χέρια σας για να τραβήξετε το σώμα σας προς τα πάνω. Το πηγούνι σας θα πρέπει να είναι πάνω από τη μπάρα.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που υπάρχουν με σκοπό να δουλέψουν άλλες περιοχές του σώματος. Μία από αυτές είναι η ανύψωση των κρεμαστών ποδιών. Αυτή η άσκηση αποτελεί επίσης μέρος του προγράμματος του Pascal, σε 3 συνεδρίες των 20 επαναλήψεων.

Χρησιμοποιείται η ίδια δομή για την οποία μιλήσαμε, με τη διαφορά ότι τα πόδια σηκώνονται, ίσια ή λυγισμένα. Αν και δυναμώνει τα χέρια, εστιάζει στην τόνωση των κοιλιακών.

Έτοιμοι να ακολουθήσετε τα βήματα του Pedro Pascal;

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να τονίσουμε για τη ρουτίνα άσκησης που ακολούθησε ο Pedro Pascal στο The Last of Us, είναι ότι μπορεί να γίνει οπουδήποτε και όχι απαραίτητα στο γυμναστήριο. Ο γυμναστής του ηθοποιού ήταν ακριβής επισημαίνοντας ότι, όταν χρειαζόταν να προπονηθεί, ακόμη και τις ημέρες των γυρισμάτων, μπορούσε να χρησιμοποιήσει την καλλισθενική γυμναστική. Δηλαδή, τη χρήση του ίδιου του σωματικού του βάρους ως εργαλείο.

Οι ασκήσεις που σας περιγράφουμε δεν περιλαμβάνουν τη χρήση εξωτερικών αντικειμένων, όπως βάρη ή μηχανήματα. Έτσι, αν έχετε ήδη αποφασίσει να ακολουθήσετε τα βήματα του ηθοποιού, ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Απλά να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να έχετε την καθοδήγηση ενός επαγγελματία και να συμπληρώνετε τη διαδικασία με μια υγιεινή διατροφή.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.