Στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή, όταν νιώθετε χαμένοι

Εάν το μονοπάτι σας δεν είναι αυτονόητο, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το δημιουργείτε μόνοι σας. Μάθετε 5 στρατηγικές για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το λαβύρινθο της ζωής.
Στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή, όταν νιώθετε χαμένοι

Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου, 2019

Δεν ξέρω τι να κάνω με τη ζωή μου: πόσες φορές αναρωτηθήκατε; Υπάρχουν ορισμένες περίοδοι στη ζωή όταν μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε τον δρόμο σας. Υπάρχουν όμως και στρατηγικές για να βρείτε τρόπο να αντιμετωπίσετε αυτό το αδιέξοδο.

Μπορεί να είναι ένα επάγγελμα για το οποίο δεν είστε σίγουροι, ο φόβος να μην βρείτε μια δουλειά και ένας ατελείωτος αριθμός άλλων καταστάσεων που το περιβάλλον σας σάς πιέζει να αντιμετωπίσετε.

Όταν σας συμβεί κάτι τέτοιο, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες πέντε στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας.

Το κλειδί είναι ότι αν δεν είναι αυτονόητο, ήρθε η ώρα να το δημιουργήσετε μόνοι σας.

5 στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας

1.Προσπαθήστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

αεροπλάνο, κοπέλα, ουρανός, στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή

Εάν μένετε σε ένα μέρος, θα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να βρείτε πραγματικά τον δρόμο σας.

Όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε να κάνετε – να σπουδάσετε, να ταξιδέψετε, να κάνετε καινούριες φιλίες ή να βυθιστείτε σε μια νέα δραστηριότητα – τόσο το καλύτερο.

Συνεχίστε να κινείστε και δοκιμάστε νέα πράγματα. Αυτό θα σας κρατήσει ενεργούς και θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πράγματα πέρα ​​από τη ζώνη άνεσης στην οποία αισθάνεστε τόσο ασφαλείς, αλλά τόσο απογοητευμένοι.

Επωφεληθείτε από όλη αυτή την πίεση που αισθάνεστε γύρω σας για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να αναγνωρίσετε πόσο ανικανοποίητοι αισθάνεστε επειδή πιστεύετε πως είστε οι μόνοι που δεν καταφέρατε να βρείτε τον δρόμο σας.

2.Ακούστε τον εαυτό σας

Ίσως οι αποθαρρυντικές σκέψεις που εισβάλλουν στο μυαλό σας και σας κάνουν να νιώσετε ανήσυχοι για την κατάστασή σας, σας εμποδίζουν να ακούτε τον εαυτό σας.

Μερικές φορές μπορεί να φοβάστε να το κάνετε αυτό, γιατί όταν ακούτε προσεκτικά τον εαυτό σας μπορεί να δείτε τόσο τις καλές όσο και τις κακές σας πράξεις.

 

 

ηλιοβασίλεμα, κοπέλα, θάλασσα, στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή

Αν βρεθείτε χαμένοι, προχωρήστε με την “έκτη αίσθησή” σας και αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από τη διαίσθηση. Ίσως δεν μπορείτε να βρείτε τον δρόμο σας, επειδή σκέφτεστε τα πράγματα πάρα πολύ.

“Αυτή η καριέρα οδηγεί σε αδιέξοδο;” ή “Ποτέ δεν θα βρω δουλειά;” είναι σκέψεις που προκύπτουν από αβάσιμους φόβους που σας εμποδίζουν.

Αφήστε τον εαυτό σας να προχωρήσει και μην περιμένετε το μέλλον. Αυτό σας εμποδίζει να δείτε όλες τις δυνατότητές σας.

 

Δείτε επίσης: 3 βουδιστικές έννοιες για να διαχειριστείτε τον συναισθηματικό σας κόσμο

 

3.Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε τα ελαττώματά σας

Είναι πιθανό ότι σε περισσότερες από μία περιπτώσεις χάσατε τον χρόνο σας προσπαθώντας να λύσετε όλα όσα δεν σας αρέσουν στον εαυτό σας ή που σας κάνει να νιώθετε ανασφαλείς.

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο! Αντ ‘αυτού, ξεκινήστε να προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε όλα τα χαρίσματα και τα ταλέντα σας.

Νομίζετε ότι δεν έχετε κανένα; Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν τους έχετε δώσει προσοχή.

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Δώστε προσοχή σε αυτό που είστε καλοί και σε αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Δεν έχει σημασία το πόσο μικρό μπορεί να είναι αυτό το χάρισμα, μπορείτε να το ενισχύσετε και να το κάνετε μεγάλο.

Γιατί να μην ξεκινήσετε σήμερα;

4.Σκεφτείτε τι θέλετε

η κοπέλα που σκέφτεται, στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή

Αυτή είναι μια από τις στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας η οποία ακούγεται εύκολη, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν.

Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χαμένοι και παγιδευμένοι. Πρέπει να αφιερώσετε τον χρόνο σας και να αφήσετε την πίεση να σας οδηγήσει, μόλις ανακαλύψετε την κατεύθυνση που έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε.

Αν δεν ξέρετε τι θέλετε, είναι αδύνατο να αποκτήσετε κάτι που θέλετε να βρείτε. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι συγκεκριμένοι.

Η αναμονή δεν θα σας φέρει τίποτα παρά το άγχος, ούτε θα αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από αρνητικές σκέψεις.

Ήρθε η ώρα να απαντήσετε στην ερώτηση “τι θέλετε;” και να ξεκινήσετε να προχωράτε.

 

Ανακαλύψτε: 5 τρόποι να κινητοποιηθείτε όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι

 

5.Κάντε μεγάλα όνειρα

κοπέλα, φύση, βουνά, στρατηγικές για να βρείτε τον δρόμο σας στη ζωή

Αν κάνετε μικρά όνειρα, έχετε λιγότερες ευκαιρίες να πάρετε ρίσκο και να κάνετε σπουδαία πράγματα. Δεν είναι παράλογο να κάνετε μεγάλα όνειρα αν σας αρέσει κάτι και θέλετε να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο στόχο.

Θέλετε μια δουλειά; Ψάξτε εκείνη που είναι η καλύτερη, αυτή που θα σας κάνει υπερήφανους. Μην πουλάτε τον εαυτό σας.

Θα θέλατε να έχετε μια καριέρα; Κάνετε ό,τι νομίζετε ότι θα είναι το καλύτερο για σας, όχι επειδή η δουλειά είναι εκεί έξω, αλλά εξαιτίας του πόσο πολύ πρόκειται να μάθετε και να μεγαλώσετε.

Όταν κάνετε μεγάλα όνειρα, αναζητάτε τη δική σας ευτυχία. Δεν προσαρμόζεστε και δεν σκέφτεστε για τη μέτρια. Έχετε τη δυνατότητα να έχετε ό,τι θέλετε.

Ίσως το γεγονός ότι δεν έχετε βρει τον δρόμο σας σχετίζεται με την απροθυμία σας να τολμήσετε να κάνετε το αδύνατο.

Ίσως αυτό είναι το μονοπάτι που πάντα περίμενε να ταξιδέψετε.

 

Οι στρατηγικές για να βρείτε το κάλεσμά σας είναι στο χέρι σας. Αξιοποιήστε τις αναλόγως!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Cirera Bianco, J. (2018). La Zona de Confort en Zygmunt Bauman: La Trampa de los Nuevos Medios de Comunicación Digital. Sapienza Organizacional, (9), 55-80.
  • Díaz Duarte, Daymara. (2005). Toma de decisiones: el imperativo diario de la vida en la organización moderna. ACIMED13(3), 1. Recuperado en 04 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1024-94352005000300010&lng=es&tlng=es.
  • MOLINA, HENRY. (2000). ESTABLECIMIENTO DE METAS, COMPORTAMIENTO Y DESEMPEÑO. Estudios Gerenciales16(75), 23-33. Retrieved February 04, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0123-59232000000200002&lng=en&tlng=es.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.