7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού με σκούρα έπιπλα

Μήπως τα σκούρα έπιπλα τραβούν το βλέμμα σας; Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι με σκούρα κομμάτια και πώς να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο.
7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού με σκούρα έπιπλα

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν διακοσμούμε ένα σαλόνι με σκούρα έπιπλα, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Η προσθήκη αυτών των αποχρώσεων είναι κάτι σύγχρονο και της μόδας, καθώς φέρνει κομψότητα.

Παρόλο που τα έπιπλα σε σκούρους τόνους είναι στοιχεία που μπορούν να δώσουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στους χώρους, πρέπει να ξέρουμε πώς να επιλέγουμε τα συμπληρωματικά στοιχεία της διακόσμησης για να πετύχουμε την τέλεια ισορροπία, ώστε ο χώρος να μην φαίνεται υπερφορτωμένος. Εδώ θα βρείτε μερικές συστάσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα για τα σκούρα έπιπλα

Τα σκούρα έπιπλα σχετίζονται με κλασικά και ήρεμα ή μινιμαλιστικά και κομψά περιβάλλοντα. Ωστόσο, αυτή η τάση έχει αλλάξει και μπορούμε να δημιουργήσουμε ζεστούς και χαλαρούς χώρους, όχι απαραίτητα μινιμαλιστικούς, με σκούρα χρώματα.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι τα σκούρα έπιπλα προσφέρουν κομψότητα. Στην πραγματικότητα, αποτελούν ένα από τα βασικά σημεία στη διακόσμηση σε σκανδιναβικό στυλ.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των επίπλων σε σκούρους τόνους είναι ότι δεν λεκιάζονται εύκολα. Για το λόγο αυτό, είναι ιδανικά για σπίτια που έχουν κατοικίδια ή μικρά παιδιά. Ωστόσο, αν τα κατοικίδια έχουν ανοιχτόχρωμο τρίχωμα, το πρόβλημα θα είναι πιο αισθητό .

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αντέχουν καλύτερα στη δοκιμασία του χρόνου, επειδή εκτός από το ότι δεν λεκιάζουν, είναι εκλεπτυσμένα. Είναι εύκολο να δημιουργηθούν αντιθέσεις, έτσι ώστε να αποφεύγεται το επίπεδο αποτέλεσμα. Ακόμα κι έτσι, οι σκούροι υφασμάτινοι καναπέδες τείνουν να χάνουν το χρώμα τους αν εκτεθούν σε ισχυρές πηγές φωτός, σύμφωνα με έναν οδηγό χρήσης και συντήρησης επίπλων.

Οι καλύτερες ιδέες για τη διακόσμηση ενός σαλονιού με σκούρα έπιπλα

Μη φοβάστε να συμπεριλάβετε ένα σκούρο έπιπλο στη διακόσμηση. Το κλειδί για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι να μην καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό έναντι των υπόλοιπων επίπλων.

Muebles negros.
Τα μαύρα έπιπλα προσδίδουν κομψότητα στους χώρους. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε avant-garde αντίθεση με αυτά.

1. Εκμεταλλευτείτε τα μεγάλα σαλόνια

Τα σκουρόχρωμα έπιπλα φαίνονται υπέροχα σε μεγάλους και φωτεινούς χώρους. Αν τα επιλέξουμε για μικρά σαλόνια, τα κάνουν να φαίνονται ακόμα μικρότερα. Ειδικά αν υπάρχει κακός φωτισμός.

Όταν πρόκειται να τοποθετήσετε ένα σκούρο έπιπλο σε ένα μικρό σαλόνι, καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλο. Ο φωτισμός θα παίξει σχετικό ρόλο.

2. Βάλτε ανοιχτά χρώματα στους τοίχους

Τα σκούρα έπιπλα ταιριάζουν πολύ καλά όταν αναμειγνύονται με ανοιχτά χρώματα, τόσο στους τοίχους όσο και στα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν τη διακόσμηση. Όταν έχετε λευκούς ή ιβουάρ τοίχους, τα σκούρα έπιπλα θα δώσουν μια εξαιρετική αντίθεση.

Τα σκούρα ξύλα, όπως η δρυς και η καρυδιά, τονίζουν με ισορροπημένο τρόπο τους ανοιχτόχρωμους τοίχους.

Ωστόσο, αν έχετε έναν χώρο του σπιτιού σας με τοίχο με μια πινελιά έντονου χρώματος, όπως ροζ, πράσινο, μπλε ή κίτρινο, τα σκούρα έπιπλα μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αντίθεση. Ειδικά αν είναι μπλε ή σκούρα πράσινα.

3. Επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο για τα σκούρα έπιπλα

Αν θέλουμε να έχουμε ξύλινα δάπεδα laminate και, ταυτόχρονα, σκούρα έπιπλα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα δάπεδο που τείνει στις ανοιχτές αποχρώσεις. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να τα επιλέγετε μέσα στην ίδια κλίμακα ψυχρών ή θερμών τόνων.

Υπό αυτή την έννοια, είναι δυνατόν να έχετε ανοιχτό γκρι δάπεδο και μαύρα έπιπλα, για παράδειγμα. Ή ξύλινα δάπεδα που πηγαίνουν προς τους μελί τόνους και σκούρα καφέ έπιπλα.

Σε ανοιχτόχρωμα δάπεδα με πλακάκια, τα σκούρα έπιπλα μπορούν να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέγετε τις αποχρώσεις ανάλογα με το στυλ που επιδιώκετε. Εάν έχετε ένα vintage στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του ναυτικού μπλε. Αν, από την άλλη πλευρά, πρόκειται για σκανδιναβικό στυλ, τα πράσινα, τα μπλε ή τα γκρι έπιπλα είναι μια καλή επιλογή.

Στο βιομηχανικό στυλ, τα σκουρόχρωμα έπιπλα με μεταλλικές απλίκες λειτουργούν πολύ καλά.

4. Μην αμελείτε τον φωτισμό όταν διακοσμείτε με σκούρα έπιπλα

Το ιδανικό είναι να έχετε εξαιρετικό φωτισμό που να προσφέρει ευρυχωρία και ζεστασιά. Υπό αυτή την έννοια, είναι βολικό να έχετε σκούρα έπιπλα σε σαλόνια που έχουν καλό φυσικό φωτισμό.

Όταν αποφασίζετε για τις λάμπες, αυτές που προσφέρουν ζεστασιά είναι χρήσιμες.

5. Εκμεταλλευτείτε τα διακοσμητικά στοιχεία για να δώσετε ζωή

Αν δεν θέλετε να διακοσμήσετε ένα σαλόνι με σκούρα έπιπλα και να έχετε ένα θαμπό και μουντό αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να επιλέξετε διακόσμηση που δίνει ζωή στο δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά στοιχεία που φέρνουν ζεστασιά και φως με ανοιχτά χρώματα.

Οι καθρέφτες είναι χρήσιμοι.

Από την άλλη πλευρά, τα φυτά φέρνουν πάντα ισορροπία και ζωή και συμπληρώνουν τη διακόσμηση στο σαλόνι. Είναι ιδανικά για την επίτευξη χαλάρωσης και ηρεμίας. Λειτουργούν για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των σκούρων επίπλων και να εναρμονίσουν το δωμάτιο.

6. Οι περσίδες και οι κουρτίνες πρέπει να προσφέρουν αντίθεση

Όποια και αν είναι η επιλογή που κάνετε στην υφή, το σχέδιο ή το μέγεθος κατά την επιλογή του συστήματος των περσίδων, προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα, λευκό ή ιβουάρ, που επιτρέπουν καλό φυσικό φωτισμό.

decorating dark furniture
Οι κουρτίνες πρέπει να αφήνουν μια καλή δίοδο φωτός για να προάγουν το φωτισμό των σκούρων επίπλων.

7. Αγοράστε τα κατάλληλα μαξιλάρια για τον σκούρο καναπέ σας

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν έχετε έναν σκούρο καναπέ στο σαλόνι είναι να επιλέξετε μαξιλάρια ή υφάσματα που τον συμπληρώνουν καλά. Προσοχή στο φαινόμενο της μονοτονίας.

Υπάρχει άπειρη ποικιλία υφασμάτων και υφών που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να πετύχετε. Όπως και στις άλλες πτυχές που επισημάναμε, το κλειδί είναι να δημιουργείτε αντιθέσεις.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά

Τολμήστε να πειραματιστείτε όταν διακοσμείτε το σαλόνι σας με σκούρα έπιπλα

Τώρα γνωρίζετε πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι με σκουρόχρωμα έπιπλα! Παρόλο που μερικές φορές μπορεί να σας φαίνονται λιτά, απλά έπιπλα, να θυμάστε ότι υπάρχουν επιλογές πέρα από το μαύρο χρώμα. Στην πραγματικότητα, πολλά vintage έπιπλα αντίκες είναι πολύπλοκα και τολμηρά.

Να θυμάστε ότι, εκτός από την τήρηση των βασικών κατευθυντήριων γραμμών και αρχών εσωτερικής διακόσμησης, το προσωπικό γούστο και το στυλ είναι σημαντικά. Τολμήστε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε. Αν νιώθετε ότι δεν έχετε δημιουργικότητα, μη διστάσετε να ελέγξετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα περιοδικά για έμπνευση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.