Δημιουργήστε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι

23 Σεπτεμβρίου 2019
Για να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι θα πρέπει να επιλέξετε έναν καλό χώρο και να το προσαρμόσετε στις ασκήσεις που κάνετε.

Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστική, εδώ σας έχουμε τέσσερα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση είναι ένας τρόπος για τη δημιουργία ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα.

Γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές ρουτίνες των ανθρώπων μπορούν να καταλάβουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους. Αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα να αμελούν τα σώματά τους καθώς αφοσιώνονται μόνο στη δουλειά ή τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστείτε.

Η καθημερινή σας ρουτίνα

Όλες οι σωματικές αλλαγές βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: κίνητρο, άσκηση, διατροφή, ξεκούραση. Το κίνητρο είναι το κλειδί για την άσκηση. Θα σας ενθαρρύνει να γυμναστείτε στο σπίτι.

Όμως, σε ένα συμβατικό γυμναστήριο, υπάρχουν διάφορα μέσα και μηχανήματα τα οποία σας βοηθούν να γυμναστείτε άριστα. Εκεί μπορείτε να βρείτε διαδρόμους, ποδήλατα γυμναστικής, αλτήρες, ή πολυόργανα γυμναστικής.

Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί ν’ αφιερώσετε λίγο χρόνο στη δημιουργία ενός πλάνου και στην προπόνηση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε έναν στόχο: είτε να χάσετε βάρος, είτε να τονωθείτε.

Δεν είναι απαραίτητο να είστε αθλητές για να δημιουργήσετε τη δική σας ρουτίνα γυμναστικής και να βελτιώσετε την αντοχή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με καρδιαγγειακές ασκήσεις, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου τέλειες.

Η δημιουργία ενός γυμναστηρίου στο σπίτι είναι απλή. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα αντικείμενα τα οποία υπάρχουν ήδη στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον δικό σας χώρο προκειμένου να γυμνάζεστε καθημερινά.

Σπάστε τη ρουτίνα σας και ξεκινήστε τη γυμναστική στο σπίτι!

Πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε γυμναστήριο στο σπίτι

1. Χαλάκι γυμναστικής

Γυναίκα κάνει κάμψεις πάνω σε χαλάκι γυμναστικής

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι με κάτι τόσο απλό όσο ένα χαλάκι γυμναστικής.

Πρόκειται για ένα εξαίσιο στοιχείο επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε γιόγκα αλλά και τονωτικές ασκήσεις. Αγοράστε ένα άνετο, αντιολισθητικό χαλάκι ώστε να αποτρέψετε πτώσεις και τυχόν τραυματισμούς.

Μπορείτε να κάνετε κάμψεις, έλξεις, γιόγκα και ασκήσεις κατά τις οποίες θα πρέπει να ξαπλώσετε σε χαλάκι. Μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης κοιλιακών, πλάτης και ποδιών.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε κάτι για να υποστηρίζεται σωστά η πλάτη σας και να μην γυμνάζεστε απευθείας στο έδαφος. Αν πιέσετε πολύ το σώμα σας μπορεί να τραυματιστείτε στο σπίτι.

Εδώ είναι που χρησιμεύει το χαλάκι!

Θα πρέπει να διαβάσετε επίσης: Ποιες στάσεις της γιόγκα σάς κάνουν να χάσετε γρήγορα βάρος

2. Διαλέξτε ένα μεγάλο χώρο για το γυμναστήριο στο σπίτι

Γυναίκα γυμνάζεται στο σαλόνι

Ένας ανοιχτός χώρος είναι το ιδανικότερο μέρος για να δημιουργήσετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι.

Μπορείτε να διαλέξετε το σαλόνι, το υπνοδωμάτιό σας, ή οποιοδήποτε μέρος σας παρέχει αρκετό χώρο για να γυμναστείτε. Αν έχετε καρέκλες ή τραπέζια στο χώρο μετακινήστε τα για να μη χτυπήσετε κατά την άσκηση.

Το γυμναστήριο στο σπίτι θα γίνει ο προσωπικός σας χώρος, έτσι θα πρέπει να το προσαρμόσετε στα γούστα σας, προκειμένου να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας.

Επιπλέον, το να έχετε ελευθερία κατά την προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για άσκηση. Πιθανόν να υπάρχουν πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή, όπως η τηλεόραση ή ο καναπές. Ωστόσο, μη τα σκέφτεστε και αφοσιωθείτε μονάχα στη γυμναστική σας.

3. Αυτοσχέδιοι αλτήρες

Για να τονώσετε τα μπράτσα σας μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιους αλτήρες, καθώς είναι σημαντικοί για τη γυμναστική. Η άρση βαρών θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους, και τους μυς του στήθους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε αυτοσχέδιους αλτήρες:

  •  Μπορείτε να γεμίσετε δύο άδεια μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, μεσαίου μεγέθους, με φασόλια ή άμμο. Έπειτα, προσαρμόστε τα σε ένα κοντάρι ή μια μπάρα.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε δύο τενεκέδες. Γεμίστε τους με άμμο ή τσιμέντο και προσαρμόστε τους σε έναν μεταλλικό σωλήνα. Αυτός ο αλτήρας θα είναι βαρύτερος, αλλά θα σας βοηθήσει ν’ αυξήσετε την αντοχή σας και ν’ αποκτήσετε δυνατά μπράτσα.

Ανακαλύψτε: Τέσσερις ασκήσεις για τέλειους κοιλιακούς. Δοκιμάστε τες και εσείς.

4. Σκαμπό ή καρέκλα

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι με λίγες καρέκλες.

Ίσως να έχετε ήδη πάγκους, σκαμπό ή καρέκλες στο σπίτι. Είναι τέλεια για τις ασκήσεις που απαιτούν στήριξη.

Μια επιλογή είναι να κάνετε κάμψεις αγκώνων στηρίζοντας τα χέρια σας στην καρέκλα. Αυτή η άσκηση βοηθά το χτίσιμο των μυών στα μπράτσα.

Ένας πάγκος χρησιμεύει ως στήριγμα για ασκήσεις με βήματα. Πρόκειται για ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών και των γαμπών. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα. Σηκώστε απλώς το ένα πόδι και μετά το άλλο. Έπειτα, χαμηλώστε το πόδι σας και επαναλάβετε.

Δοκιμάστε τις συμβουλές μας σήμερα κιόλας! Αυτές οι απλές λύσεις θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σε γυμναστήριο. Έτσι, δε θα έχετε δικαιολογία για να μη γυμνάζεστε και ν’ αφιερώνετε χρόνο στο σώμα σας.