8 υπέροχα φυτά για να τοποθετήσετε γύρω από μια πισίνα

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις πισίνες, αλλά οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να γίνουν ενοχλητικές. Μάθετε εδώ ποια φυτά μπορείτε να τοποθετήσετε γύρω από μια πισίνα για να προσφέρουν σκιά και ομορφιά.
8 υπέροχα φυτά για να τοποθετήσετε γύρω από μια πισίνα

Έχει γραφτεί από Maria Margarita Barrios Quintero

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να απολαύσετε την πισίνα, αλλά οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να σας χτυπούν με λύσσα. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Βάλτε μερικά φυτά γύρω από την πισίνα του σπιτιού σας! Τα φυτά είναι ιδανικά για να ανακουφίσουν την κατάσταση, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη ζεστασιά της εποχής.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για καλοκαιρινά κλίματα. Μια κακή επιλογή θα τα κάνει να μαραθούν χωρίς καθυστέρηση. Για το λόγο αυτό, η επιλογή σας θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από φυτά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Στο σημερινό άρθρο θα σας παραθέσουμε μερικά από αυτά για να διακοσμήσετε το χώρο της πισίνας σας.

Τρία ανθεκτικά είδη φυτών για να τοποθετήσετε γύρω από μια πισίνα

Η πισίνα γίνεται το αγαπημένο μέρος ενός σπιτιού ή μιας απόδρασης διακοπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε είναι φυσιολογικό να επιδιώκετε να τη διακοσμήσετε για να την κάνετε πιο ελκυστική για την οικογένεια. Κάντε το με φυτά! Θα σας δείξουμε τις καλύτερες επιλογές σήμερα!

1. Δέντρα με μη επεμβατικές ρίζες

Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε να μην φυτέψετε ποτέ δέντρα ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Αντ’ αυτού, συνιστάται να το κάνετε σε κοντινή απόσταση. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές:

 • Laurus nobilis: Αυτό είναι επίσης γνωστό ως δάφνη.
 • Γιούκα: Αυτό είναι ένα αειθαλές δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Η κόμη του είναι συνήθως πυκνή με αρωματικά και λογχοειδή φύλλα. Το φυτό αντέχει έως και τους -7 βαθμούς Κελσίου.
 • Λιγούστρο το κίτρινο: Πρόκειται για ένα δέντρο που φτάνει μέχρι και τα 15 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα του είναι σκουροπράσινα και φτάνουν σε μήκος έως και 15 εκατοστά. Το λιγούστρο αντέχει έως και τους -18 βαθμούς Κελσίου.
 • Μανόλια η μεγανθής: Αυτό το αειθαλές δέντρο μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 35 μέτρα και αρχίζει να διακλαδίζεται σε μικρό ύψος. Τα φύλλα του είναι πολύ εντυπωσιακά, όπως και τα λευκά του λουλούδια. Η διάμετρος των φύλλων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 εκατοστά. Μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες μέχρι και -18 βαθμούς Κελσίου.
Hojas de laurel.
Μπορεί να γνωρίζετε μόνο τα φύλλα της δάφνης, αλλά προέρχονται από ένα μεγάλο φυτό που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό δέντρο για την πισίνα.

2. Αναρριχώμενα φυτά

Αυτός είναι ένας ιδανικός τύπος φυτού για να δημιουργήσετε ιδιωτικότητα σε μια περιοχή. Με αυτά, μπορείτε να φτιάξετε ένα είδος παραπετάσματος από διάφορα είδη φύλλων και χαρούμενα λουλούδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Θα σας δώσουμε μερικές επιλογές:

 • Κοινό γιασεμί: Πρόκειται για αναρριχώμενο είδος που διατηρεί το φύλλωμά του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να αντέξει έως και τους -4 βαθμούς Κελσίου. Το κοινό γιασεμί μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6 μέτρα ύψος. Τα φύλλα του αποτελούνται από 5 έως 9 πράσινα θυλάκια.
 • Πασιφλόρα: Το λουλούδι του πάθους είναι ένα αειθαλές φυτό που αντέχει έως και τους -5 βαθμούς Κελσίου. Φτάνει σε ύψος τα 20 μέτρα, έχει πράσινα παλαμοειδή φύλλα και όμορφα άνθη μήκους έως και 8 εκατοστών.
 • Ρυγχόσπερμο ή αστεροειδής γιασεμί: Πρόκειται για ένα φυτό που ανθίζει όλο το χρόνο και μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου 7 μέτρα. Με πολύ αρωματικά λευκά άνθη και ωοειδή, σκούρα, απλά φύλλα, μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες έως και -12 βαθμούς Κελσίου.

3. Κωνοφόρα φυτά για μια πισίνα

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα κωνοφόρα φυτά μοιάζουν με τα δέντρα, χάρη στην εμφάνισή τους. Ωστόσο, παράγουν επίσης όμορφα λουλούδια όλο το χρόνο. Τα φύλλα τους είναι λεπτά.

Θα σας παραθέσουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για μια πισίνα:

 • Abies alba ή αειθαλές έλατο: Πρόκειται για ένα αειθαλές είδος έλατου που φτάνει τα 20 έως 50 μέτρα σε ύψος και τα 6 μέτρα σε διάμετρο. Έχει κόμη σε σχήμα πυραμίδας. Αυτό το φυτό μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία έως και -18 βαθμούς Κελσίου.
 • Κοινό κυπαρίσσι: Με ύψος 25 έως 30 μέτρα και σε ορισμένες περιπτώσεις έως 42 μέτρα, αυτό το είδος κυπαρισσιού δεν παράγει εντυπωσιακά άνθη. Από την άλλη πλευρά, διαθέτει καρπούς σε σχήμα κώνου. Αντέχει έως και τους -18 βαθμούς Κελσίου.
 • Μαύρο πουρνάρι ή κοινό πουρνάρι: Με ύψος έως και 28 μέτρα, αυτό το αειθαλές είδος έχει σκουροπράσινα λογχοειδή φύλλα. Παράγει κόκκινους καρπούς που μοιάζουν πολύ με μούρα. Μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες έως και -18 βαθμούς Κελσίου.

5 φυτά για να διακοσμήσετε μια πισίνα

Αφού προστατέψετε την ιδιωτικότητα της πισίνας σας με κάποιες από τις επιλογές που σας προτείναμε, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη διακόσμηση του χώρου. Ανακαλύψτε μερικά πολύ εντυπωσιακά φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν, όπως τα παρακάτω:

 1. Θάμνοι: Αυτοί είναι ιδανικοί για να πλαισιώσουν μια πισίνα. Για παράδειγμα, το πυξάρι προσδίδει έναν μοντέρνο αέρα στον κήπο και, χάρη στην απλότητά του, δεν αποτελεί πρόβλημα στη φροντίδα του.
 2. Καμέλια: Πρόκειται για πολύ όμορφα πολυετή φυτά. Τα άνθη τους δεν εκκρίνουν αρώματα, οπότε δεν θα προσελκύσουν έντομα.
 3. Πάπυρος: Πρόκειται για ένα υδρόβιο φυτό που απαιτεί συνεχές πότισμα, αλλά επειδή ανθίζει το καλοκαίρι, θα δώσει μια πολύ εξωτική όψη στο χώρο.
 4. Αράλια: Πρόκειται για ένα είδος που αντιμετωπίζει πολύ καλά τη ζέστη και έχει γυαλιστερά και ελκυστικά φύλλα. Επιπλέον, δεν δημιουργεί ακαταστασία όταν ανθίζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Camelia para colocar alrededor de la piscina.
Αν και εντυπωσιακές, οι καμέλιες είναι άοσμες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την προσέλκυση εντόμων.

Δημιουργήστε μια όαση γύρω από την πισίνα σας με φυτά

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα φυτά είναι ζωντανά όντα. Ως εκ τούτου, το χλωριωμένο νερό μπορεί να τα καταστρέψει.

Έτσι, θα πρέπει να τα φυτέψετε σε σημείο όπου θα είναι ασφαλή από πιθανές πιτσιλιές. Ομοίως, εάν η πισίνα είναι κατασκευασμένη υπόγεια, οι επεμβατικές ή επιθετικές ρίζες θα θέσουν σε κίνδυνο τη δομή της πισίνας. Επιλέξτε αειθαλή φυτά σε αυτή την περίπτωση, καθώς η μεγαλοπρέπειά τους είναι δεδομένη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όλο το χρόνο!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.