Η ρουτίνα κοιλιακών του ηθοποιού Miguel Ángel Muñoz

Ο Miguel Ángel Muñoz δεν έχει ρουτίνα γυμναστικής. Ωστόσο, οι έντονοι μύες του είναι απόδειξη ενός δραστήριου τρόπου ζωής. Μάθετε πώς τους απέκτησε εδώ.
Η ρουτίνα κοιλιακών του ηθοποιού Miguel Ángel Muñoz
Leonardo Biolatto

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Leonardo Biolatto.

Τελευταία ενημέρωση: 06 Μαΐου, 2023

Το να πούμε ότι η ρουτίνα κοιλιακών του Miguel Ángel Muñoz δεν βασίζεται σε μια ρουτίνα, δεν βγάζει νόημα. Η αλήθεια είναι ότι ο 39χρονος ηθοποιός δεν φαίνεται να ακολουθεί μια αυστηρή ρουτίνα γυμναστικής.

Δεν είναι οπαδός του γυμναστηρίου, εξασκείται στο CrossFit χωρίς υπερβολές και τρέχει πολύ. Το τρέξιμο όμως δεν είναι κατά του σχηματισμού μυϊκής μάζας και της τόνωσης;

Οι φωτογραφίες των κοιλιακών του ηθοποιού με καταγωγή από τη Μαδρίτη διαψεύδουν τις φήμες. Αν και δεν συνηθίζει να βγάζει φωτογραφίες με λίγα ρούχα και να τις δείχνει στα κοινωνικά δίκτυα, σε κάποιες φαίνεται η κοιλιά που πέτυχε με τον καιρό.

Η γιόγκα στην κοιλιακή ρουτίνα του Miguel Ángel Muñoz

Ξεκίνησα τη γιόγκα επειδή μου την πρότειναν για να ανακουφιστώ από κάποια προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα. -Miguel Ángel Muñoz

Ο ηθοποιός έχει εκφράσει σε ορισμένες περιπτώσεις ότι ανησυχεί για την ψυχική του υγεία. Ήθελε επίσης να καταλάβει πώς αντιδρά το μυαλό του. Υπό αυτή την έννοια, η γιόγκα φαίνεται να είναι η τέλεια πρακτική.

Είναι επίσης λογικό ότι έχει καταφύγει σε αυτήν για τους πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ορισμένες παραλλαγές της γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από τους πόνους των οστών και των μυών. Εκτελώντας τις σωστές στάσεις και αποφεύγοντας τις πιο περίπλοκες, οι ασθενείς επιτυγχάνουν εμφανείς βελτιώσεις όταν υποφέρουν από ενοχλήσεις στη μέση.

Ο Muñoz κάνει Bikram yoga όταν βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά όταν οι υποχρεώσεις του τον μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιλέγει την εκεί hot yoga. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Kylian Mbappé: Η αυστηρή ρουτίνα άσκησης και διατροφής του επόμενου μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου

Bikram yoga

Αυτή η παραλλαγή της γιόγκα οφείλει το όνομά της στον δημιουργό της: Bikram Choudhury. Η πρότασή του αποτελείται από 26 στάσεις με αναπνευστικές ασκήσεις που εκτελούνται σε ζεστό περιβάλλον, με θερμοκρασία δωματίου πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε κάθε συνεδρία της Bikram yoga επαναλαμβάνονται οι ίδιες στάσεις με την ίδια ακολουθία. Σε αυτό το σημείο διαφέρει από τη hot yoga, όπως θα συζητήσουμε αργότερα.

Η εκτέλεση σε ένα τόσο ζεστό περιβάλλον έχει τις επιπλοκές της, καθώς δεν επιτρέπουν όλοι οι εκπαιδευτές την ενδιάμεση πρόσληψη νερού. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι υπάρχει σημαντική απώλεια θερμίδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Η επίτευξη των στάσεων, η διατήρηση του μυϊκού τόνου κατά την εκτέλεσή τους και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος συμβάλλουν στην καύση του λίπους.

Η ρουτίνα κοιλιακών του ηθοποιού Miguel Ángel Muñoz
Η γιόγκα συχνά ενδείκνυται από τους επαγγελματίες υγείας για την αντιμετώπιση των πόνων. Θα πρέπει πάντα να γίνεται με εκπαιδευτές.

Hot yoga

Η Hot yoga θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μορφή της Bikram yoga, αν και η ουσιαστική διαφορά είναι στις στάσεις. Εδώ, δεν υπάρχει αυστηρή τήρηση μιας ρουτίνας που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρία. Είναι πιο ελεύθερη και βασίζεται στη δυναμική της hatha yoga.

Το θερμό περιβάλλον, εκτός από τη θερμοκρασία των 40 βαθμών Κελσίου, πρέπει να εξασφαλίζει υγρασία 40%. Σε αυτές τις συνθήκες, η εφίδρωση είναι επαναλαμβανόμενη, όπως επίσης και ο κίνδυνος αφυδάτωσης και αυξημένης καύσης θερμίδων.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η θερμότητα βελτιώνει την ελαστικότητα. Ως εκ τούτου, θα είναι ευκολότερο να επιτευχθούν στάσεις που διαφορετικά θα ήταν περίπλοκες.

Το σερφ στη ζωή του Miguel Angel Muñoz

Ο Ισπανός ηθοποιός είναι λάτρης του σερφ. Αυτό το άθλημα έχει υψηλό ενεργειακό φορτίο. Χρειάζεται ένας πολύ σταθερός κορμός για να χειριστείς τη σανίδα  στην ορμή της θάλασσας.

Ξεκίνησα αυτό το άθλημα μέσω ενός Μεξικανού φίλου. Ξεκίνησα στο Venice Beach, το οποίο είναι πιο χαλαρό και λιγότερο επαγγελματικό από το Malibu. -Miguel Ángel Muñoz

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το σέρφινγκ έχει κερδίσει έδαφος ως υγιής δραστηριότητα. Παλαιότερα θεωρούνταν μόνο μια μορφή διασκέδασης για τους εφήβους που ζούσαν στην παραλία.

Ωστόσο, θυμηθείτε μόνο την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ισπανική Ομοσπονδία Σέρφινγκ με το hashtag #surfingesvida. Αρκετοί επαγγελματίες υγείας συμμετείχαν και υπέδειξαν το άθλημα στους ασθενείς τους για την υποστήριξη της θεραπείας χρόνιων παθήσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία, ακόμη και η ψωρίαση.

Στο σερφ, οι κοιλιακοί μύες ενισχύονται, επειδή η κίνηση του κέντρου του σώματος είναι απαραίτητη για τις αλλαγές κατεύθυνσης της σανίδας. Μόλις ανέβει, η διατήρηση της μυϊκής τάσης και της ισομετρικής άσκησης γίνεται σταθερή.

Δηλαδή, αυτό το άθλημα μπορεί να δημιουργήσει κοιλιακούς χωρίς να χρειάζεται να εκτελείτε κοιλιακούς. Φυσικά, δεν είναι το ίδιο, αλλά ο συνδυασμός υπαίθρου και τόνωσης είναι αρκετά παραγωγικός.

Η ρουτίνα κοιλιακών του ηθοποιού Miguel Ángel Muñoz
Το σέρφινγκ δεν είναι μόνο ένα άθλημα για επαγγελματίες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εξασκούν ως ερασιτέχνες.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε και αυτό: Trent Alexander-Arnold: H όραση στην καρδιά των προπονήσεών του

Ο Miguel Ángel Muñoz παίζει και ποδόσφαιρο

Ο Miguel Ángel Muñoz δεν ασχολείται μόνο με τη γιόγκα και το σερφ. Παίζει επίσης ποδόσφαιρο σε τακτική βάση με τους βετεράνους της Ρεάλ Μαδρίτης και πηγαίνει για τρέξιμο.

Αυτή η ποικιλία αθλημάτων εξηγεί τους κοιλιακούς του χωρίς αυστηρή ρουτίνα; Θα μπορούσε να είναι πιθανό αν σκεφτούμε ότι ένα αθλητικό άτομο, με επιμονή και σταθερότητα, μπορεί να τονώσει τους μυς του γενικά.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε τη σημασία της διατροφής. Ο ηθοποιός έχει σχολιάσει σε συνεντεύξεις του ότι προσπαθεί να φροντίζει το σώμα και τη διατροφή του. Αυτό συνάδει με τη γιόγκα.

Η διατροφή αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας αυτοφροντίδας που είναι ολιστική. Η μέριμνα για την εσωτερική και την εξωτερική υγεία είναι πυλώνες στην αναζήτηση της ευεξίας.

Για χρόνια με απασχολούσε περισσότερο το τι συμβαίνει μέσα μου παρά η εμφάνισή μου. Για μένα, το σημαντικό είναι να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. -Miguel Ángel Muñoz

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα κοιλιακών ασκήσεων του Miguel Ángel Muñoz που να μπορούμε να σας δώσουμε. Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Και μπορούμε να μάθουμε από αυτόν.

Ο αθλητισμός, η φύση, η σύνδεση με τον εαυτό μας... Πρόκειται για μια συμπεριφορά που δεν οδηγεί στην αναζήτηση ενός λεπτού σώματος, αλλά που ενισχύει τις σωματικές και ψυχικές μας ιδιότητες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Kim, Sang-Dol. “Twelve weeks of yoga for chronic nonspecific lower back pain: a meta-analysis.” Pain Management Nursing 21.6 (2020): 536-542.
  • Ross, Alyson, and Sue Thomas. “The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies.” The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.
  • ElMahdy, Yasmine Mounir. “A case-study of the benefits acquired by surfers in Jæren, Norway.”
  • Braun, Tosca D., et al. “Yoga participation associated with changes in dietary patterns and stress: A pilot study in stressed adults with poor diet.” Complementary Therapies in Clinical Practice 45 (2021): 101472.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.