Εξαλείψτε τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας

· 18 Οκτωβρίου 2015
Αν θέλετε να μειώσετε τον πόνο από την οστεοαρθρίτιδα, μπορείτε να κάνετε ειδικές ασκήσεις και να κάνετε στον εαυτό σας ένα μασάζ με αιθέρια έλαια των οποίων οι ευεργετικές ιδιότητες θα βοηθήσουν στη μείωση του πόνου. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ξεκουραζεστε επαρκώς.

Γνωρίζετε τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας; Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων που προκαλεί στο χόνδρο να φθαρεί. Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας εμποδίσει από την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, αν και μόνο ένας μικρός αριθμός περιπτώσεων εμποδίζει τους ανθρώπους από το να κάνουν τις καθημερινές δραστηριότητες. Αυτή η ασθένεια προσβάλλει κυρίως τους χόνδρους των αρθρώσεων, οι οποίοι αρχίζουν να χάνουν μάζα, και σχεδόν πάντα επηρεάζει τα χέρια, τα γόνατα, τα ισχία και τη σπονδυλική στήλη. Ανακαλύψτε φυσικούς τρόπους για να εξαλείψετε τα συμπττώματα της οστεοαρθρίτιδας παρακάτω.

Ποιοι μπορεί να υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα και ποια είναι τα συμπτώματα;

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η οστεοαρθρίτιδα δεν επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους αλλά κάθε άτομο μπορεί να αναπτύξει την οστεοαρθρίτιδα, ανεξάρτητα από την ηλικία του, αν και σίγουρα είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους, στις γυναίκες και τα άτομα με γενετική προδιάθεση.

Ένα από τα πιο επίφοβα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι ο πόνος, ο οποίος εμφανίζεται πρώτα όταν ο ασθενής κάνει μια γρήγορη κίνηση, προκαλώντας τις αρθρώσεις να συσπαστούν. Αυτός ο πόνος συνήθως εξαφανίζεται με την ανάπαυση, αλλά όσο η οστεοαρθρίτιδα προχωρά, ο πόνος μπορεί να γίνει πιο έντονος και συχνός. Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα μπορεί επίσης να μην είναι σε θέση να κινούνται κανονικά και τείνουν να υποφέρουν από προοδευτική παραμόρφωση της προσβεβλημένης άρθρωσης.

Πώς μπορώ να προλάβω την οστεοαρθρίτιδα και τον πόνο στο σπίτι;

Τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στον ειδικό γιατρό για να πάρουν μια σωστή διάγνωση και ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας για να βοηθήσετε να ανακουφιστούν τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, αν και εμείς προτείνουμε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές με ιατρική επίβλεψη.

Κρατήστε το σωματικό βάρος σας σε ισορροπία

idaniko-varos1

Η παχυσαρκία είναι μία από τις αιτίες αυτής της ασθένειας. Επιπλέον, θα κάνει την οστεοαρθρίτιδα να προχωρήσει ταχύτερα. Εάν είστε παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, ενώ πάσχετε από την ασθένεια αυτή, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μια δίαιτα για να χάσετε βάρος. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ακολουθήσετε μια σούπερ αυστηρή δίαιτα ή να κάνετε τον εαυτό σας να αισθάνεται πείνα όλη την ώρα. Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες θα πρέπει να είναι αρκετή.

Θεραπεία με ζέστη και κρύο

Γενικά, η θερμότητα είναι πιο αποτελεσματική στη θεραπεία των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, αν και μερικές φορές, το κρύο μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος της θεραπείας, να πάρετε μερικές ζεστές πετσέτες και να τις τοποθετήσετε στην περιοχή όπου αντιμετωπίζετε τον πόνο. Αυτή η θεραπεία θα βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο και να χαλαρώσετε τους μύες σας. Αν η άρθρωσα που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα έχει πρηστεί, τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε πετσέτες που έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό.


Φάρμακα

farmaka1


Η φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη, γιατί μόνο ένας γιατρός μπορεί να αποφασίσει ποια θεραπεία είναι η πιο κατάλληλη για την κατάστασή σας. Υπάρχει ένας αριθμός από αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, τζελ, λοσιόν, τοπικά διηθήματα και φάρμακα στην αγορά που στοχεύουν στη διατήρηση της οστεοαρθρίτιδας σε ένα σταθερό στάδιο, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν την ανακούφιση των συμπτωμάτων της. Ωστόσο, αποφύγετε να παίρνετε φάρμακα από μόνοι σας και πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες θεραπείες.


Ασκήσεις

Παρά το γεγονός ότι το να κάνετε ασκήσεις μπορεί να σας φαίνεται οδυνηρό αν πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα, η αλήθεια είναι ότι το να κάνετε ειδικές ασκήσεις είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων αυτών των προβλημάτων υγείας. Πρώτα απο όλα, σας συνιστούμε την ανάπαυση των προσβεβλημένων αρθρώσεων. Ωστόσο, το να μένετε ακίνητοι εντελώς όλη την ώρα θα μπορούσε να σας κάνει να εξαρτάστε από τους άλλους και επιπλέον θα επιδεινώσει την κατάσταση στο πρόβλημα της οστεοαρθρίτιδάς σας. Γι αυτό θα πρέπει να κάνετε ελαφριά σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και η κολύμβηση, μεταξύ άλλων. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με έναν εμπειρογνώμονα για να δημιουργήσετε μια άσκηση ρουτίνας που θα έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία και την ενίσχυση των αρθρώσεων σας.


Ξεκούραση

ksekourasi1

Εάν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο της οστεοαρθρίτιδας, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε τις δραστηριότητές σας σε αναμονή και να αναπαυθείτε. Σας προτείνουμε να εναλλάσσετε το χρόνο σας μεταξύ περιόδων δραστηριότητας και περιόδων ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Είδη υπόδησης

Εάν πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα στην πλάτη, στο ισχίο ή στα γόνατα, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε παχιά σόλα υποδημάτων που θα απορροφήσει τον κραδασμό του ποδιού σας και το χτύπημα στο έδαφος καθώς περπατάτε. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα ψηλά τακούνια. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση πάτων ή ειδικών καλυμμάτων από σιλικόνη, τα οποία είναι διαθέσιμα σε μεγάλα καταστήματα υποδημάτων.


Μασάζ

masaz-11

Για να ανακουφίσετε τον πόνο που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα, εμείς προτείνουμε επίσης και να κάνετε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ μασάζ στην πληγείσα περιοχή, αλλά χωρίς να εφαρμόζετε πάρα πολλή πίεση. Εδώ είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μασάζ σας:

  • Έλαιο από τζίντζερ
  • Έλαιο από δεντρολίβανο
  • Έλαιο από ευκάλυπτο
  •  Έλαιο από άρνικα