Πόσες στάσεις Καμασούτρα υπάρχουν;

Οι στάσεις Καμασούτρα ποικίλλουν και αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Ανακαλύψτε εδώ τις αρχικές και τις πιο γνωστές στάσεις αυτού του βιβλίου για την τέχνη του έρωτα.
Πόσες στάσεις Καμασούτρα υπάρχουν;
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Το Καμασούτρα αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για τις σεξουαλικές στάσεις εδώ και χρόνια. Αλλά… Πόσες στάσεις Καμασούτρα υπάρχουν πραγματικά σήμερα;

Οι άνθρωποι μιλούν συχνά για το διάσημο βιβλίο, αλλά στην πραγματικότητα, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν το περιεχόμενό του. Υπό αυτή την έννοια, το πρωτότυπο κείμενο θεωρεί το σεξ και τις ερωτικές σχέσεις ως μια πραγματική τέχνη που πρέπει να καλλιεργηθεί. Ως εκ τούτου, περιέχει 36 κεφάλαια δίνοντας έμφαση στην απόλαυση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Πόσες στάσεις Καμασούτρα υπάρχουν;

Όπως περιγράφει ο ειδικός Daud Ali, υπάρχουν 8 βασικοί τρόποι για να κάνει κανείς έρωτα και 8 θέσεις με τις οποίες μπορούν να διασταυρωθούν για να σχηματίσουν μια παραλλαγή σύμφωνα με το βιβλίο αυτό. Ως εκ τούτου, το Καμασούτρα περιλαμβάνει συνολικά 64 σεξουαλικές στάσεις.

Το κεφάλαιο “Η τέχνη του έρωτα” με τις στάσεις που περιλαμβάνει συχνά συγχέεται με ολόκληρο το βιβλίο. Όμως, είναι μόνο ένα κεφάλαιο σε σχέση με όλο το βιβλίο.

Το υπόλοιπο βιβλίο ασχολείται με θέματα όπως:

  • Το φύλο, γενικά, και η θέση του στη ζωή του άνδρα και της γυναίκας
  • Η επιλογή της συζύγου και τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η απόφαση
  • Οι σύζυγοι των άλλων
  • Οι εταίρες
  • Το αίσθημα έλξης προς άλλους ανθρώπους

Τώρα, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν διάφορες εκδόσεις και προσαρμογές του αρχικού βιβλίου και οι στάσεις αυξήθηκαν σε αριθμό. Ωστόσο, η βάση είναι η ίδια. Στην πραγματικότητα, έχουν εμφανιστεί μόνο κάποιες μικρές νέες παραλλαγές.

Οι πιο γνωστές σεξουαλικές στάσεις του Καμασούτρα

Το Καμασούτρα είναι ένα από τα παλαιότερα βιβλία που υπάρχουν και ένα από τα βιβλία με τη μεγαλύτερη φήμη παγκοσμίως. Ο αριθμός των εκδόσεων που έχει κάνει μιλάει από μόνος του… Θέλετε, λοιπόν, να μάθετε τις πιο βασικές στάσεις; Ας ρίξουμε μια ματιά!

1. Η στάση doggy style

Για να εκτελέσετε τη στάση doggy style, η γυναίκα τοποθετείται στα τέσσερα και ο άνδρας γονατιστός από πίσω διεισδύει σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, ο άνδρας απολαμβάνει έναν κυρίαρχο ρόλο, ενώ παράλληλα προσφέρει εξαιρετική απόλαυση.

Doggy style kamasutra
Το doggy style είναι μία από τις σεξουαλικές στάσεις που συναντάμε στο κείμενο Kamasutra.

Επιπλέον, το ζωώδες ένστικτο των ανθρώπων μπαίνει στο παιχνίδι με την ικανοποίηση μιας από τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις με αυτή τη στάση. Η απουσία οπτικής επαφής τους επιτρέπει επίσης να χαλαρώσουν και ευχαριστηθούν χωρίς αμηχανία.

2. Η ιεραποστολική στάση

Ίσως αυτή να είναι η πιο κλασική από τις σεξουαλικές στάσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν την κάνει λιγότερο ευχάριστη. Στην πραγματικότητα, αυτή η στάση παραμένει αγαπημένη για πολλούς ανθρώπους! Είτε για πρώτη φορά είτε μετά από αρκετές συναντήσεις, η ιεραποστολική στάση δεν απογοητεύει.

Είναι ρομαντική, άνετη και δημιουργεί μια ένωση ολόκληρου του σώματος που επιτρέπει χάδια και φιλιά κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Με αυτή τη στάση, ακόμη και οι πιο ανασφαλείς χάνουν το φόβο τους και αφήνονται να παρασυρθούν από την ηδονή.

3. Η στάση με το λουλούδι του λωτού

Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες των πιο παθιασμένων εραστών που ανατριχιάζουν σε κάθε παλμό του συντρόφου τους!

  • Για τη στάση αυτή, ο άνδρας κάθεται με τα πόδια λυγισμένα στα πλάγια, βάζοντας τα πόδια του μαζί.
  • Στη συνέχεια, η γυναίκα τυλίγει τα πόδια της γύρω του και αρχίζει να κουνιέται.

Τα φιλιά και τα βαθιά βλέμματα είναι τα ιδανικά συμπληρώματα μιας αξέχαστης ερωτικής νύχτας. Δεν υπάρχει άνδρας που να μην θέλει να επαναλάβει αυτή τη στάση, ούτε γυναίκα που να μην ξεχνά τον οργασμό που βίωσε!

4. Η στάση του κουταλιού

Αυτή η στάση είναι τρυφερή και κατάλληλη για κάθε τύπο σχέσης. Επιπλέον, όποιος βρίσκεται από πίσω (ο ίδιος που ξεκινάει τη συνουσία) έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να περιορίσει ή να διεγείρει τις ερωτογενείς ζώνες της συντρόφου του.

En busca de la mejor postura sexual
Η στάση του κουταλιού είναι τρυφερή και κατάλληλη για κάθε τύπο σχέσης.

Η στάση αυτή ενδείκνυται για συμφιλίωση ή για όσους είναι πιο ντροπαλοί. Είναι επίσης μία από τις πιο γλυκές στάσεις για πρωινό σεξ.

5. Η στάση 69

Το στοματικό σεξ είναι επίσης παρόν ανάμεσα στις στάσεις του Καμασούτρα, με την αναγνωρισμένη στάση 69. Πρόκειται για μια στάση που αναζητά τη σωστή ισορροπία και για τους δύο συντρόφους . Για το λόγο αυτό και ταυτόχρονα, οι εραστές δίνουν και παίρνουν ευχαρίστηση.

Υπάρχει αρμονία στις φιγούρες τους και αγριάδα στις αισθήσεις που βιώνουν με αυτή τη στάση. Η θερμοκρασία ανεβαίνει γρήγορα και η κορύφωση μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως προκαταρκτικό παιχνίδι. Κάθε ζευγάρι αποφασίζει, ανάλογα με τις επιθυμίες του.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Έξι καυτές στάσεις στο σεξ

Το φιλί είναι εξίσου σημαντικό με τις στάσεις Καμασούτρα

Ο συγγραφέας και όσοι ακολούθησαν και επέκτειναν το έργο του δίνουν στο φιλί μια προνομιακή θέση στο σεξ. Εξάλλου, τα φιλιά είναι ίσως ο πρώτος κρίκος που ενώνει το δέρμα μεταξύ των ανθρώπων.

Los besos tienen tanta importancia como las posturas del Kamasutra

Ένα φιλί φέρνει στο παιχνίδι την αφή, την οσμή και τη γεύση μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο. Για το λόγο αυτό, η εκμάθηση του πώς να φιλάτε και η γνώση του είδους του φιλιού που πρέπει να χρησιμοποιείτε σε κάθε περίσταση μπορεί να αλλάξει δραστικά μια ερωτική ιστορία.

Τα άμεσα, ρομαντικά, γαλλικά ή φιλιά με απαλές δαγκωματιές είναι από τα πιο δημοφιλή. Ωστόσο, όπως εξηγεί έρευνα που διεξήχθη το 2020 από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές που μπορείτε να εκτελέσετε ανάλογα με την περίσταση και το τι θέλετε να πετύχετε.

Γνωρίζετε ήδη πόσες θέσεις Καμασούτρα υπάρχουν; Αν ναι, δοκιμάστε τις μαζί με τον σύντροφό σας!

Όταν πρόκειται να αναζωπυρώσουν τη φλόγα, να τη διατηρήσουν ή να καινοτομήσουν στην κρεβατοκάμαρα, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εκμεταλλευτούν τις στάσεις Καμασούτρα, αλλά λίγοι τολμούν να τις δοκιμάσουν όλες.

Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας και να ερευνήσετε μαζί. Τα βιβλία για το σεξ ή οι πορνογραφικές ταινίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας και να ζήσετε μια πολύ ικανοποιητική συνάντηση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.