10 πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας

Αναδιαμορφώνετε ή αναδιοργανώνετε την κρεβατοκάμαρά σας; Σίγουρα τα κομοδίνα σας αποτελούν βασικό στοιχείο. Μάθετε για τα πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας εδώ!
10 πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου, 2022

Τα κομοδίνα είναι ένα πρωταγωνιστικό στοιχείο στην κρεβατοκάμαρα επειδή είναι λειτουργικά και προσθέτουν στη διακόσμηση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια κρεβατοκάμαρα χωρίς αυτά. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε για τα πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας, ώστε να νιώθετε πάντα άνετα.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος όπου πρέπει να αισθάνεστε όμορφα, επειδή είναι ο χώρος που προορίζεται για ύπνο, ξεκούραση και άνεση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχει μια πολύ καθορισμένη προσωπική πινελιά, περισσότερο από άλλους χώρους του σπιτιού.

Λόγοι για να έχετε ένα κομοδίνο

Μπορείτε να φανταστείτε να είστε ζεστά στο κρεβάτι, έτοιμοι να κοιμηθείτε και να πρέπει να σηκωθείτε για να σβήσετε το φως, να πάρετε ένα ποτήρι νερό ή να απομακρύνετε αντικείμενα όπως το κινητό σας τηλέφωνο ή τα γυαλιά σας; Για να μη συμβαίνει αυτό, τα κομοδίνα είναι σπουδαίοι σύμμαχοι. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι πολύ πρακτικά και κάνουν τη ζωή πιο άνετη.

Τα κομοδίνα σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε προσωπικά αντικείμενα για να τα έχετε πρόχειρα και να τα αποθηκεύετε τακτοποιημένα στα συρτάρια. Όσον αφορά τη διακόσμηση, συχνά ταιριάζουν με το κρεβάτι και τα άλλα έπιπλα και προσθέτουν μια ωραία πινελιά.

Κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Υπάρχουν ακόμη και μερικά που συνοδεύουν το κρεβάτι. Επιπλέον, μπορούν να συγκρατούν άλλου είδους αντικείμενα, όπως κορνίζες, φωτιστικά, λουλούδια ή διακοσμητικά ενθύμια.

 Things You Should Have on Your Nightstand
Τα σχήματα των κομοδίνων ποικίλλουν και προσαρμόζονται στο στυλ που επιλέγετε για το δωμάτιο.

Πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας

Ένα κομοδίνο είναι πολύ χρήσιμο, επειδή σας επιτρέπει να έχετε πρόχειρα τα προσωπικά αντικείμενα που απαιτούνται στο δωμάτιο ή πριν από τον ύπνο. Ωστόσο, μπορεί να γίνει ένας χώρος ακαταστασίας και περιττών πραγμάτων.

Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα και να αφήσετε εκεί ό,τι πραγματικά αποφέρει οφέλη στη διακόσμηση του δωματίου σας ή στη ρουτίνα του ύπνου σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να έχετε στο κομοδίνο σας.

1. Μια λάμπα

Το να έχετε μια λάμπα στο κομοδίνο είναι απαραίτητο, γιατί αν συμβεί κάτι, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια πηγή φωτός στη διάθεσή σας. Σας επιτρέπει επίσης να διαβάζετε πριν κοιμηθείτε ή να φωτίζετε το δωμάτιο τη νύχτα με πιο αμυδρό τρόπο από ό,τι με τους λαμπτήρες στο ταβάνι. Ομοίως, μια καλή λάμπα είναι επίσης ένα διακοσμητικό στοιχείο που προσθέτει πολύ στυλ σε ένα δωμάτιο.

2. Ένα βιβλίο, ένα από τα πράγματα που μπορεί να θέλετε να έχετε στο κομοδίνο σας

Το διάβασμα τη νύχτα αποφέρει πολλά οφέλη. Το διάβασμα είναι μια συνήθεια που εξασκεί το μυαλό, ψυχαγωγεί και παρέχει γνώσεις. Στην περίπτωση των παιδιών, το διάβασμα είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να τα βοηθήσει να αποκοιμηθούν και να συνδέσουν τη στιγμή με μια θετική δραστηριότητα.

Αν σας αρέσει να διαβάζετε, δεν μπορεί να λείπει ένα καλό βιβλίο από το κομοδίνο σας. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην τα συσσωρεύετε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς αυτό θα δημιουργήσει ακαταστασία.

Αν, από την άλλη πλευρά, δεν σας αρέσει να διαβάζετε παραδοσιακά βιβλία, μπορείτε να έχετε το tablet σας στο κομοδίνο. Ωστόσο, άλλα χόμπι είναι ευπρόσδεκτα, όπως ένας κύβος του Ρούμπικ, ένα τετράδιο με σκίτσα ή ένα κερί για διαλογισμό.

3. Πράγματα που σας ηρεμούν

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας, δεν πρέπει να λείπουν ορισμένα στοιχεία που παρέχουν άνεση και αποτελούν μέρος της ρουτίνας ξεκούρασης και ύπνου σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε μερικά αιθέρια έλαια που σας βοηθούν να χαλαρώσετε, μια ενυδατική κρέμα για τον ύπνο, ένα μασάζ προσώπου ή μια μάσκα ύπνου.

4. Φάρμακα

Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε σχεδόν πάντα ορισμένα βασικά φάρμακα, όπως φάρμακα για πονοκεφάλους, καούρες ή στομαχικές ενοχλήσεις.

Τα κομοδίνα είναι επίσης το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα φάρμακα που σας έχουν συνταγογραφηθεί για καθημερινή χρήση, ειδικά αν πρέπει να τα παίρνετε όταν ξυπνάτε ή την ώρα του ύπνου. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε εκεί αντισυλληπτικά χάπια ή προφυλακτικά.

5. Ένα θερμόμετρο

Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος ή είναι άρρωστος, είναι πολύ συνηθισμένο να ξεκουράζεται και να ξαπλώνει στο κρεβάτι. Ο πυρετός αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για πολλές αναπνευστικές ασθένειες και λοιμώξεις.

Επομένως, εάν αισθάνεστε άρρωστοι στο κρεβάτι και αισθάνεστε αύξηση της θερμοκρασίας, είναι σημαντικό να έχετε πρόχειρο ένα θερμόμετρο για να παρακολουθείτε εάν έχετε πυρετό.

Από την άλλη πλευρά, λόγω των παρενεργειών των ορμονικών αντισυλληπτικών, οι μη ορμονικές αντισυλληπτικές μέθοδοι που αναγνωρίζουν τη γονιμότητα μέσω βιοδεικτών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ένα από τα σημάδια για την αναγνώριση των γόνιμων ημερών είναι η αύξηση της θερμοκρασίας, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη καλό λόγο για να έχετε κοντά σας ένα θερμόμετρο.

6. Διακοσμητικά αντικείμενα

Ο “Πρακτικός οδηγός διακόσμησης και διακόσμησης εσωτερικών χώρων” επισημαίνει ότι, κατά γενικό κανόνα, η διακόσμηση του υπνοδωματίου δεν πρέπει να είναι υπερβολική ή φανταχτερή, ιδίως στα υπνοδωμάτια ενηλίκων. Παρόλο που το υπνοδωμάτιο δεν είναι πλέον ένας χώρος που περιορίζεται μόνο στον ύπνο, καθώς χρησιμοποιείται συχνά για εργασία, αναψυχή και άλλες δραστηριότητες, θα πρέπει να είναι λειτουργικό.

Επομένως, ένα τέλειο διακοσμητικό αντικείμενο για το κομοδίνο μπορεί να είναι μια οικογενειακή φωτογραφία. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα φωτιστικό που, εκτός του να δίνει φως, να είναι και αισθητικά ευχάριστο.

7. Μια κοσμηματοθήκη, από τα πράγματα που μπορεί να θέλετε να έχετε στο κομοδίνο σας

Το βράδυ, είναι σύνηθες να βγάζετε τα κοσμήματά σας για να ξεκουραστείτε. Ωστόσο, αυτά τα μικρά αντικείμενα χάνονται εύκολα.

Επομένως, είναι καλή ιδέα να έχετε ένα κουτί κοσμημάτων στο κομοδίνο σας που να σας επιτρέπει να εναποθέτετε σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, το ρολόι σας ή ακόμα και τα piercing σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι εύκολο να τα διατηρήσετε σε τάξη και να τα βρείτε το επόμενο πρωί.

8. Ένα σουβέρ

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πίνουν νερό τη νύχτα για να παραμένουν ενυδατωμένοι και να αποφεύγουν τη δίψα όταν κοιμούνται. Επίσης, υπάρχουν ροφήματα που βοηθούν στην καλύτερη ξεκούραση και συνιστάται να τα παίρνετε για να αποκοιμηθείτε γρήγορα.

Κατά συνέπεια, είναι καλή ιδέα να έχετε σουβέρ για ποτήρια στο κομοδίνο για να ακουμπάτε τα ζεστά φλιτζάνια ή ποτήρια με νερό και έτσι να μην χύνονται και καταστρέφουν το ξύλο του κομοδίνου.

9. Ένα τηλεχειριστήριο

Παρόλο που το φενγκ σούι δεν συνιστά την ύπαρξη ηλεκτρονικών συσκευών στο υπνοδωμάτιο, εξακολουθεί να είναι σύνηθες να υπάρχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτια. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ χρήσιμο να κρατήσετε χώρο για το τηλεχειριστήριο στο κομοδίνο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάνεται και θα είναι πάντα διαθέσιμο για να κλείνετε την τηλεόραση πριν κοιμηθείτε.

10. Χρήσιμα αξεσουάρ

 Things You Should Have on Your Nightstand
Αν δεν χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο για να σας ξυπνάει, τότε θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ένα ξυπνητήρι στο κομοδίνο.

Χωρίς αμφιβολία, τα πράγματα που πρέπει να έχετε στο κομοδίνο σας πρέπει να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Πρόκειται για έναν πολύ προσωπικό αποθηκευτικό χώρο που θα πρέπει να είναι αποκλειστικά για εσάς.

Επομένως, μπορείτε να έχετε εκεί χρήσιμα αξεσουάρ, όπως λαστιχάκια για τα μαλλιά, καθρέφτες, μια ατζέντα, έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου, μια θήκη γυαλιών και ένα ξυπνητήρι, αν το χρησιμοποιείτε.

Αποφύγετε στοιχεία που σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε

Το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου της Ισπανίας επισημαίνει ότι, για να έχετε έναν καλό ύπνο, είναι απαραίτητο να αποφεύγετε την έκθεση σε δυνατούς θορύβους ή φώτα και να μειώνετε τη χρήση της τηλεόρασης και του υπολογιστή στο κρεβάτι. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κρατάτε τέτοιου είδους στοιχεία μακριά από το κομοδίνο σας.

Επίσης, αποφύγετε να τοποθετείτε λουλούδια που αναδίδουν δυσάρεστες οσμές ή να αφήνετε τρόφιμα που μπορεί να χαλάσουν. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να μην αφήνετε τη βρωμιά, τη σκόνη και την ακαταστασία να συσσωρεύονται στο κομοδίνο σας. Αν, για παράδειγμα, αδειάζετε τις τσέπες σας κοντά στο κομοδίνο σας πριν φορέσετε τις πιτζάμες σας, μην αφήνετε αποδείξεις σκουπιδιών, χαρτιά ή ψιλά πάνω σε αυτό το σημαντικό έπιπλο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.