Τι είναι το στυλ Kinfolk για την εσωτερική διακόσμηση;

Το στυλ kinfolk είναι ένα στυλ διακόσμησης που επιδιώκει να μας επιστρέψει στις ρίζες μας. Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή την τάση εδώ!
Τι είναι το στυλ Kinfolk για την εσωτερική διακόσμηση;

Τελευταία ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου, 2024

Αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας και αναζητάτε κάτι που να έχει σχέση με τη φύση, ίσως να θέλετε να εμπνευστείτε από το στυλ kinfolk. Αυτό το μοναδικό στυλ αφορά τη δημιουργία χώρων για χαλάρωση και αποσύνδεση από τον έξω κόσμο.

Σε αυτό το στυλ κυριαρχεί ο μινιμαλισμός. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το στυλ και πώς να το εφαρμόσετε στους χώρους σας.

Τι είναι το στυλ “kinfolk”;

Αυτό το στυλ γεννήθηκε χάρη στο διάσημο ομώνυμο περιοδικό, το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν τη σύνδεση με τη φύση, απολαμβάνουν το χρόνο που περνούν με τους φίλους ή την οικογένεια, ζουν αρμονικά και είναι λάτρεις της ειρήνης και της απλότητας.

Για να κατανοήσουμε αυτό το στυλ λίγο περισσότερο, πρέπει πρώτα να δούμε μια συγκεκριμένη κοινότητα: τους Άμις. Το στυλ kinfolk ξεκίνησε από αυτή την εθνοθρησκευτική ομάδα, που είναι γνωστή για τον διαχωρισμό της από την τεχνολογία, την προσκόλληση στο παραδοσιακό, τη σύνδεση με τη φύση και τον αγροτικό τρόπο ζωής. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στα απλά πράγματα που είναι η πραγματική ουσία της ζωής.

Για όσους θέλουν να ξεχάσουν τις αγχωτικές ημέρες, τις ειδήσεις, τον καταιγισμό πληροφοριών και το multitasking, ένα σπίτι σε στυλ Kinfolk μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε τους δεσμούς με την οικογένειά σας. Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει αν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας, γι’ αυτό στη συνέχεια θα σας δείξουμε μερικές ιδέες που δεν πρέπει να χάσετε.

Kinfolk style and the Amish
Ο τρόπος ζωής των Άμις αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του στυλ kinfolk ως τρόπου διακόσμησης.

Συμβουλές για το στυλ kinfolk στο σπίτι σας

Ο κύριος στόχος του στυλ kinfolk είναι να συνδυάσει το μοντέρνο και το κομψό με απλές λεπτομέρειες. Με άλλα λόγια, να έχει ένα μοντέρνο στυλ με φυσικά υλικά και πέτρινες επιφάνειες για να δώσει μια αγροτική πινελιά. Εδώ είναι οι συμβουλές που δεν πρέπει να χάσετε για να το πετύχετε αυτό.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει επίσης να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του σπιτιού

Πρωταρχική απαίτηση: Φυσικά υλικά

Το kinfolk στυλ επιλέγει πάντα τα φυσικά υλικά. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την πέτρα, το ξύλο και υφάσματα όπως το λινό ή το βαμβάκι είναι αποδεκτό.

Το κλειδί είναι να επιστρέψουμε στους προγόνους μας και, ταυτόχρονα, να τείνουμε προς το deco – ξέρετε, αυτός ο συνδυασμός τόσο μιας βιομηχανικής όσο και μιας μποέμικης πινελιάς.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε κλασικά και αντικέ έπιπλα. Αν τα κομμάτια έχουν ευθείες και απλές γραμμές, τόσο το καλύτερο.

Ένα άλλο must: Η χρωματική παλέτα

Άλλα κομμάτια-κλειδιά για αυτό το στυλ είναι τα γήινα χρώματα, το πράσινο, το μπεζ, το γκρι, το φυσικό λευκό και το καφέ. Εν ολίγοις, πρόκειται για ουδέτερα χρώματα που αναπαριστούν τη φύση.

Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι συγχρονισμένα. Αυτό ισχύει τόσο για τα έπιπλα όσο και για τους τοίχους για να δώσετε την αίσθηση ότι συνδέεστε με τον πλανήτη.

Ο συνδυασμός είναι το κλειδί για την επίτευξη ισορροπίας

Η ιδέα είναι να μην φτάσετε στα άκρα. Δε θέλετε να ζείτε εντελώς όπως ζούσαν οι πρόγονοί μας, αλλά ούτε και να έχετε υπερβολικά πολλά μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε; Η απάντηση είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο.

Η συνδυαστική διακόσμηση είναι μια τάση που φέρνει κοντά διαφορετικά στυλ. Έχει να κάνει με την κομψότητα, αλλά όχι με την υπερβολή. Συχνά, επιδιώκει να συνδυάσει ταυτόχρονα ένα μποέμικο και ένα μοντέρνο στυλ. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί μια ισορροπία που, στο τέλος, οδηγεί σε έναν ήρεμο και χαλαρό χώρο.

Το πιο φυσικό πράγμα που υπάρχει: Φυτά

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα πιο φυσικό πράγμα από τα φυτά; Τα φυτά είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο όταν πρόκειται για αυτή τη διακόσμηση. Μερικοί άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το στυλ προτείνουν τα απλά, άγρια. Μην κάνετε το λάθος να υπερφορτώσετε το χώρο με αυτά.

Τελικά, εσείς είστε αυτός που μπορεί να επιλέξει τι είδους φυτά θα έχετε στο σπίτι σας. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι υπάρχουν ειδικά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, εκείνα που τους αρέσει ο μερικός ήλιος είναι μια πολύ καλή επιλογή, ενώ άλλα απολαμβάνουν να βρίσκονται σε μια γωνιά.

a pot in kinfolk style
Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν πρέπει να υπερφορτώνουν τον χώρο. Φροντίστε να τον κρατήσετε μινιμαλιστικό και με αυτά.

Η τέλεια πινελιά με έθνικ σχέδια

Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το στυλ απαιτεί μια βιομηχανική πινελιά, αυτό που θα του δώσει πραγματική ταυτότητα είναι τα έθνικ διακοσμητικά. Για παράδειγμα, πολυθρόνες από λυγαριά, χειροτεχνήματα που αντικατοπτρίζουν τη ζωή στην εξοχή και χειροποίητα έπιπλα.

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Άνετη διακόσμηση: Τι είναι και πώς μπορώ να την εφαρμόσω;

Μια τελευταία απαραίτητη συμβουλή για ένα επιτυχημένο kinfolk στυλ είναι να μην υπερφορτώνετε το χώρο σας

Για να πετύχετε τέλεια το kinfolk στυλ, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου την αρχή της διατήρησης της ισορροπίας. Μην υπερφορτώνετε τον χώρο σας.

Κάντε το μοντέρνο και κομψό να συνυπάρχει με το μποέμικο και το βιομηχανικό. Η ιδέα είναι να βρείτε την απλότητα, τη γαλήνη και την οικειότητα στο σπίτι σας. Θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποχαιρετήσετε το άγχος της ημέρας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.