7 σεξουαλικές στάσεις που θα λατρέψουν οι κοντές γυναίκες

Για λόγους άνεσης και ευχαρίστησης, ορισμένες σεξουαλικές στάσεις βελτιώνουν την εμπειρία του σεξ για τις κοντές γυναίκες. Μάθετε τα πάντα γι' αυτές εδώ.
7 σεξουαλικές στάσεις που θα λατρέψουν οι κοντές γυναίκες

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Όταν πρόκειται για την απόλαυση του σεξ δεν υπάρχουν όρια στο ύψος, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, ορισμένες σεξουαλικές στάσεις είναι πιο άνετες για κοντές γυναίκες. Ξέρετε ποιες σας ταιριάζουν καλύτερα;

Και παρόλο που είναι αλήθεια ότι όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τη δημιουργικότητα του ζευγαριού, είναι καλό να εξετάσετε τις σεξουαλικές στάσεις που επιτρέπουν την επίτευξη μεγαλύτερης απόλαυσης. Είτε επειδή επιτρέπουν καλύτερες κινήσεις είτε επειδή υπάρχει περισσότερος έλεγχος των διεισδύσεων, αυτές είναι το κλειδί για τον οργασμό.

Ορισμένες στάσεις ξυπνούν διαφορετικές αισθήσεις και σπάνε τη ρουτίνα στο σεξ, που μερικές φορές είναι ο μεγάλος εχθρός της ζωής ως ζευγάρι.

Παρακάτω θέλουμε να μοιραστούμε 7 ενδιαφέρουσες σεξουαλικές στάσεις για κοντές γυναίκες. Μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε!

Γούστα και προτιμήσεις στο κρεβάτι για τις κοντές γυναίκες

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορές στα γούστα και στις προτιμήσεις στις στάσεις που υιοθετούνται στο κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού, για να επιτευχθεί η ικανοποίηση.

Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η προτίμηση εξαρτάται από την ίδια τη φύση. Τέτοια είναι η περίπτωση με ορισμένες κοντές γυναίκες, οι οποίες μπορεί να αισθάνονται κάποια δυσφορία, ειδικά όταν ο σύντροφός τους είναι ψηλότερος.

Η κατάσταση αυτή μειώνει μερικές φορές το πάθος της στιγμής, αφού μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερη σωματική προσπάθεια ή ακόμη και επώδυνη επαφή. Όταν παρουσιάζεται ένα τέτοιο πρόβλημα, καλό είναι να μιλήσετε με το σύντροφό σας.

Και παρόλο που μπορεί επίσης να υπάρχουν ταμπού σχετικά με τη σεξουαλικότητα ή ανασφάλειες, είναι προτιμότερο το ζευγάρι να γνωρίζει τι συμβαίνει, για να είναι μέρος της λύσης. Και έτσι, μεταξύ τους, θα αναζητήσουν τον πιο άνετο και ικανοποιητικό τρόπο για να βρουν την ευχαρίστηση.

Σεξουαλικές στάσεις για κοντές γυναίκες

Υπάρχουν σεξουαλικές στάσεις πιο κατάλληλες για κοντές γυναίκες; Φυσικά και υπάρχουν! Εδώ θα βρείτε μερικές. Σε κάποιες από αυτές, εκείνος πρέπει να έχει τον έλεγχο και σε άλλες περιπτώσεις εκείνη.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα πολλές έρευνες πάνω στο θέμα αυτό, οι λίγες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η ανδρική κυριαρχία θα ήταν η πιο συναρπαστική. Έτσι, κυρίες, μπορείτε κι εσείς να πάρετε τον έλεγχο και να το απολαύσετε, και οι δύο εξίσου.

1. Καθιστοί

Ο καναπές του σαλονιού είναι ένα από τα μέρη όπου μπορείτε να κάνετε σεξ, χωρίς να βρίσκεστε στο κρεβάτι ή στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για μια συνεύρεση γεμάτη απόλαυση και πάθος.

Βάζοντάς τον να καθίσει, η γυναίκα μπορεί να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και να τον κυριαρχήσει με διαφορετικούς ρυθμούς κίνησης. Εκτός αυτού, το ύψος δεν θα αποτελεί καμία ενόχληση.

Πώς να το κάνετε;

 • Ο άντρας κάθεται στον καναπέ και παίρνει μια άνετη θέση.
 • Στη συνέχεια, η γυναίκα κάθεται πάνω του.
 • Από εκεί, ελέγχει την κίνηση και το βάθος της διείσδυσης.

Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει επίσης να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Είναι αλήθεια ότι το σεξ καίει περισσότερες θερμίδες από τον αθλητισμό;

2. Κοάλα για τις κοντές γυναίκες

Η γνωστή στάση “κοάλα” είναι μια από τις αγαπημένες στάσεις στο σεξ για τις κοντές γυναίκες. Όχι μόνο είναι αρκετά άνετη όταν αυτός είναι ψηλότερος, αλλά δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και επιτρέπει βαθύτερες διεισδύσεις.

Πώς να την κάνετε;

 • Ο άνδρας μεταφέρει τη γυναίκα καθώς διεισδύει σε αυτήν.
 • Εκείνη, εν τω μεταξύ, τυλίγει τα πόδια της γύρω από τη μέση του.

3. Η καουμπόισσα

Οποιαδήποτε σταθερή επιφάνεια είναι ιδανική για να κάνετε “την καουμπόισσα“: το κρεβάτι, το χαλί κ.λπ. Είναι μια από τις πιο ελκυστικές σεξουαλικές στάσεις για τα κορίτσια με μικρόσωμο ανάστημα, επειδή διευκολύνει τον έλεγχο των κινήσεων και το βάθος της διείσδυσης.

Πώς να το κάνετε;

 • Ο άνδρας ξαπλώνει ανάσκελα στην επιλεγμένη επιφάνεια και εκείνη ξαπλώνει από πάνω του σαν να ιππεύει ένα άλογο.
 • Αφού επιτευχθεί η διείσδυση, αρχίζει να κινείται στον επιθυμητό ρυθμό.
 • Αυτή η στάση έχει το πλεονέκτημα ότι ο άνδρας μπορεί να διεγείρει ταυτόχρονα τον πρωκτό της συντρόφου του.

4. Πεταλούδα

Μια άλλη από τις σεξουαλικές στάσεις για να σπάσετε τη ρουτίνα είναι η πεταλούδα. Δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι της κουζίνας; Τέλεια! Αυτό το μέρος είναι ιδανικό για να απολαύσετε αυτή τη στάση.

Ορισμένες κοντές γυναίκες την αγαπούν επειδή ο σύντροφός τους είναι πιο άνετος και μπορεί να πάρει τον έλεγχο της συνουσίας. Λέγεται ότι με αυτή τη στάση μπορείτε επίσης να διεγείρετε το σημείο G της γυναίκας.

Πώς να κάνετε την πεταλούδα;

 • Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα στο τραπέζι της κουζίνας ή σε οποιαδήποτε σταθερή, ψηλή επιφάνεια. Οι γλουτοί της πρέπει να βρίσκονται καλά στην άκρη, ώστε να μπορεί να κάνει εύκολα τη διείσδυση.
 • Στη συνέχεια τον αγκαλιάζει με τα πόδια της ή τα σηκώνει πάνω από τους ώμους του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Κάντε το άλμα προς μια ζωή χωρίς φόβο.

5. Κουτάλι

Όταν υπάρχει κάποια διαφορά ύψους στο ζευγάρι, αυτή η σεξουαλική στάση διευκολύνει πολύ τις κοντές γυναίκες. Πρώτα απ’ όλα, μπορεί να βάλει τον εαυτό του στο απαραίτητο ύψος για να διεισδύσει σε αυτήν, ανεξάρτητα από το πόση διαφορά ύψους υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να γέρνει όσο θέλει για να ποικίλει το βάθος διείσδυσης.

Πώς να το κάνετε;

 • Ξαπλώνουν και οι δύο στη θέση του κουταλιού (παρόμοια με τη στάση του εμβρύου) και εκείνος διεισδύει σε αυτήν από πίσω, ενώ διεγείρει το σώμα της με χάδια.

6. Στάσιμο doggy style

Η κλασική στάση doggy style μπορεί να είναι μια πολύ άνετη σεξουαλική στάση για τις κοντές γυναίκες, ακόμη και όταν στέκονται όρθιες. Δεδομένου ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μια υψηλή επιφάνεια, η συνεύρεση γίνεται πολύ εύκολη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγχουν το ρυθμό, καθώς η πολύ βαθιά ή πολύ σκληρή διείσδυση μπορεί να είναι επώδυνη. Και η ιδέα είναι να φτάσουν και οι δύο σε οργασμό.

Πώς να το κάνετε;

 • Η γυναίκα παίρνει τη στάση doggy style, στηριζόμενη σε ένα τραπέζι ή μια σταθερή επιφάνεια.
 • Στη συνέχεια, εκείνος τοποθετείται από πίσω και εκτελεί τη διείσδυση, ενώ την πιάνει από τους γοφούς.
 • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρωκτικό σεξ μπορεί επίσης να εξασκηθεί σε αυτή τη στάση.

7. Η βίδα

Σε αυτή τη στάση είναι ο άντρας που διαχειρίζεται λίγο περισσότερο το ρυθμό της διείσδυσης και των κινήσεων. Μοιάζει κάπως με τη στάση της πεταλούδας, αλλά με μια παραλλαγή.

Πώς να το κάνετε;

 • Η γυναίκα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα- υιοθετεί στάση σε σχήμα L, με τα πόδια της στο ένα πλάι.
 • Ο άνδρας είναι στα γόνατα και διεισδύει σε αυτήν από εκεί.
 • Μπορεί να γίνει πρωκτική ή κολπική διείσδυση.
 • Μια παραλλαγή αυτής της στάσης είναι η γυναίκα να ξαπλώνει έτσι ώστε οι γλουτοί της να βρίσκονται σχεδόν στην άκρη του κρεβατιού και ο άνδρας να παραμένει όρθιος.

Τρόποι οργασμού

Είστε έτοιμοι να νιώσετε πληρέστεροι και πιο σίγουροι κατά τη διάρκεια των σχέσεών σας; Μην ξεχάσετε να εξασκηθείτε σε αυτές τις σεξουαλικές στάσεις για κοντές γυναίκες! Όπως καταλαβαίνετε, είναι τέλειες και μπορούν να κάνουν εσάς και τον σύντροφό σας να νιώθετε πιο άνετα τη στιγμή.

Και να θυμάστε ότι αν υπάρχει κάποια στάση που βρίσκετε πιο ευχάριστη ή αν υπάρχει κάτι που θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να το πείτε στον σύντροφό σας, για μεγαλύτερο βαθμό σεξουαλικής ικανοποίησης, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας. Έτσι, μαζί θα εξερευνήσετε και θα ανακαλύψετε άλλες εναλλακτικές λύσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε σε οργασμό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Ahumada, S., Lüttges, C., Molina, T., & Torres, S. (2014). Satisfacción sexual: revisión de los factores individuales y de pareja relacionados. Revista hospital clínico universidad de Chile25(1), 278-284. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/lil-786565?lang=es
 • Doniger D. (2016). Redeeming the Kamasutra. Sheridan Books.
 • Harris, E. A., Thai, M., & Barlow, F. K. (2017). Fifty shades flipped: Effects of reading erotica depicting a sexually dominant woman compared to a sexually dominant man. The Journal of Sex Research54(3), 386-397. Disponible en: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2015.1131227
 • Navarro, B., Ros, L., Latorre, J. M., Escribano, J. C., López, V. y Romero, M. (2010). Hábitos, preferencias y satisfacción sexual en estudiantes universitarios. Revista Clínica de Medicina de Familia3(3), 150-157. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/ibc-84949
 • Suárez J, Álvarez Gayou J,  Río. C, et al. (2000). Sexualidad humana. Manual Moderno.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.