Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο

Έχετε ακούσει ποτέ για τον ερυθηματώδη λύκο; Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτή την ασθένεια, μάθετε περισσότερα! Θα σας πούμε περισσότερα για αυτή την ασθένεια και για το πώς αντιμετωπίζεται.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο

Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου, 2021

Τι γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο; Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια ατέλειωτη λίστα ασθενειών. Ορισμένες από αυτές είναι πιο ενοχλητικές από άλλες. Ως εκ τούτου, είναι πιο γνωστές, επικίνδυνες και έρχονται με λεπτομερείς λίστες συμπτωμάτων. Ωστόσο, αυτές οι ασθένειες αρχίζουν να χάνουν την δύναμή τους όταν εξετάζουμε άλλες ασθένειες. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι ο ερυθηματώδης λύκος.

Ίσως έχετε διαβάσει γι ‘αυτόν μία φορά σε αυτή την ιστοσελίδα. Ή πάσχετε από αυτόν και ακόμα δεν το γνωρίζετε.

Τι είναι ο ερυθηματώδης λύκος;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο - Χάπια και ένεση

Θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες και ασταθείς ασθένειες στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό οφείλεται στο κύριο χαρακτηριστικό της: είναι μια αυτοάνοση ασθένεια.

Τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι σπάνια κοινά μεταξύ των περιπτώσεων και είναι απρόβλεπτα. Θυμηθείτε, αυτό οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει επηρεαστεί.

Ο ερυθηματώδης λύκος επιτίθεται και επηρεάζει τα σημαντικά κύτταρα αυτού του συστήματος.

Ο ερυθηματώδης λύκος καταστρέφει την άμυνα του σώματός σας, έτσι ώστε εσείς δεν είστε σε θέση να καταπολεμήσετε τα βακτήρια και άλλες τοξικές ουσίες στο σώμα σας.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ο ερυθηματώδης λύκος

Ξεκινώντας από αυτό που μόλις είπαμε, αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους. Ας μιλήσουμε λίγο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη σημασία του για το σώμα σας.

 • Το σύστημα αυτό αποτελείται από ειδικά όργανα, κύτταρα, ιστούς και πρωτεΐνες.
 • Όλα αυτά μαζί πραγματοποιούν την κύρια λειτουργία της προστασίας ολόκληρου του σώματός σας από τους εξωτερικούς εισβολείς.
 • Μεταξύ αυτών των στοιχείων, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι τα βακτηρίδια, τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί. Και αυτά μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε μέρος που πηγαίνουμε.

Συνοψίζοντας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ένας συνδυασμός βασικών λειτουργιών που προστατεύουν το σώμα σας. Αλλά, τι έχει να κάνει αυτό με μια ασθένεια όπως ο ερυθηματώδης λύκος;

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μια μεταδοτική ασθένεια, επηρεάζει όλες τις άμυνες του σώματός σας. Αυτό εξηγεί τη στενή σχέση της με το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σιγά σιγά επιτίθεται στα κύτταρα και στους ιστούς σας.

Τύποι

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο - Χάπια, μπουκάλια και ένεση

Αυτή η ασθένεια χωρίζεται σε τρία είδη. Θα τα εξηγήσουμε παρακάτω.

1. Ξέρετε τον Συστηματικό ερυθηματώδη λύκο;

Επίσης, γνωστός με το ακρωνύμιο του ως “ΣΕΛ”. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος του ερυθηματώδη λύκου. Οι ειδικοί αποκαλούν την ασθένεια απλώς “λύκος”, χωρίς να χρησιμοποιούν το υπόλοιπο όνομα.

 • Αυτός ο τύπος επηρεάζει τα πιο σημαντικά συστήματά σας σε τακτική βάση όπως αναφέρει και η Δρ. Olga Hilas. Αυτό περιλαμβάνει ειδικά όργανα όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και τα νεφρά.
 • Τα συμπτώματά του είναι απίστευτα ποικίλα. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν ακραία συμπτώματα, άλλοι μπορεί να μην έχουν τόσο ισχυρή αντίδραση.

2.Χρόνιος δερματικός ερυθηματώδης λύκος

Όπως δείχνεi το όνομα “δερματικός”, αυτή η ασθένεια επηρεάζει κυρίως τους ιστούς του δέρματός σας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό καλύπτει το 100% του σώματός σας στην επιφάνεια. Οποιοδήποτε σημείο του δέρματός σας μπορεί να επηρεαστεί. Και τα συμπτώματά του μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπό σας και στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι κυριότερες είναι η εμφάνιση ερυθρότητας του δέρματος ή οι αλλαγές στον τόνο του δέρματος.

3.Φαρμακευτικός ερυθηματώδης λύκος

Αυτό το είδος ασθένειας είναι παρόμοιο με τον συστηματικό λύκο. Ωστόσο, προκαλείται από τα ορισμένα φάρμακα που απορρίπτει το σώμα.

Ευτυχώς, η διακοπή της θεραπείας μπορεί να είναι αρκετή για να βελτιώσει τα συμπτώματά σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εξαφανίζονται αμέσως.

Τα συμπτώματα του φαρμακευτικού ερυθηματώδη λύκου μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρά από αυτά του συστηματικού λύκου.

Είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε τον ερυθηματώδη λύκο;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ερυθηματώδη λύκο - Χάπια, ένεση και θερμόμετρο

Αυτή η ασθένεια είναι περίπλοκη. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή, αλλά και για τους ιατρούς.

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να δοθεί μια καλή διάγνωση για τον ερυθηματώδη λύκο.

Παρόλα αυτά, ο ερυθηματώδης λύκος έχει κάποια σημάδια που βοηθούν στην αναγνώρισή του.

Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

 • Πόνος στις αρθρώσεις
 • Φλεγμονή των αρθρώσεων
 • Οίδημα του θυροειδούς αδένα
 • Εξαιρετική κόπωση χωρίς αιτία
 • Απώλεια μαλλιών
 • Κούραση και ακραία ανησυχία
 • Προβλήματα στο δέρμα του προσώπου
 • Πόνος στο στήθος

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε για τον ερυθηματώδη λύκο

Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων ονομάζεται εστίες. Μπορούν να εμφανιστούν και να εξαφανιστούν. Συνιστάται να μιλήσετε με έναν γιατρό που εμπιστεύεστε.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε. Δεν ξέρουμε από πού προέρχεται, αλλά σχετίζεται με κληρονομικούς παράγοντες.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει θεραπεία, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του ερυθηματώδη λύκου. Για αυτές τις θεραπείες, πρέπει να μιλήσουμε με έναν ειδικό.

Η συζήτηση με άλλους ασθενείς που έχουν αυτή την ασθένεια μπορεί να σας βοηθήσει να αντέξετε αυτή τη νόσο.

Η χαρακτηριστική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.