10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα

Ανακαλύψτε τα μικρά φυτά με τα εντυπωσιακά φύλλα που μπορείτε να έχετε μέσα στο σπίτι σας. Προσθέστε μια φυσική και πολύ κομψή πινελιά με αυτά.
10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2023

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας μιλήσουμε για μερικά μικρά φυτά με πολύ εντυπωσιακά φύλλα. Εκτός του ότι θα γεμίσουν το σπίτι σας με χρώμα, θα λειτουργήσουν ως διακοσμητικά αντικείμενα που θα προσελκύσουν την προσοχή όσων σας επισκέπτονται. Μάλιστα, τα κάνουν όλα αυτά χωρίς να έχουν καν άνθη.

Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς λουλούδια κλέβουν την προσοχή και προσελκύουν χαρά στο σπίτι, καθώς τα φύλλα τους είναι εντυπωσιακά χάρη στα σχήματα και τα χρώματα που έχουν. Ανακαλύψτε τα λοιπόν μαζί μας!

10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα

1. Anthurium clarinervium

Το Anthurium clarinervium είναι μια ποικιλία του ανθούριου, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Βρίσκεται σε αυτή τη λίστα επειδή τα φύλλα του έχουν σκούρο και έντονο πράσινο χρώμα με λευκά νεύρα που προεξέχουν αρκετά, δημιουργώντας διαφορετικές φιγούρες.

Το φυτό αυτό προέρχεται από τα τροπικά δάση του Μεξικού και τα φύλλα του έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα καρδιάς, από το οποίο βγαίνουν τα άνθη του. Επιπλέον, είναι γνωστό και ως “ανθούριο από βελούδινο χαρτόνι”.

Δείτε αυτά τα 10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα
Anthurium clarinervium.

2. Alocasia polly

Το Alocasia polly έχει υπερβολικά εμφανείς φλέβες στα φύλλα του που ξεχωρίζουν ανάμεσα στο σκούρο πράσινο χρώμα του. Αυτός ο τόνος εντοπίζεται μόνο στην κύρια πλευρά, καθώς στην πίσω πλευρά τα φύλλα είναι κοκκινωπά.

Λόγω του σχήματός του, είναι επίσης γνωστό ως “μίνι αυτί ελέφαντα”. Κατάγεται από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, οπότε είναι αρκετά ευαίσθητο στο κρύο, καθώς πρόκειται για τροπικό φυτό. Επίσης, πρέπει να βρίσκετε σε χώρους με άπλετο φως.

3. Κρότωνας

Δείτε αυτά τα 10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα
Το φυτό κρότωνας είναι ένα από τα μικρά φυτά με τα πιο εντυπωσιακά φύλλα, καθώς συχνά ξεπερνούν τα 3 χρώματα σε ένα μόνο δείγμα.

Ο κρότωνας (Codiaeum variegatum) είναι ένα πολύ ανθεκτικό και μικρό φυτό, το οποίο θα ξεχωρίζει όπου και αν το τοποθετήσετε στο σπίτι σας για τα όμορφα χρώματά του. Όσο περισσότερο έμμεσο φως δέχεται τόσο περισσότερο χρώμα θα έχουν τα φύλλα του.

Αυτό το φυτό δεν ανθίζει, αλλά έχει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, μεταξύ κόκκινου, κίτρινου, πράσινου και ροζ.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Σας προτείνουμε 6 παχύφυτα φυτά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

4. Πεπερόμια

Η πεπερόμια δεν έχει τόσο ποικίλα χρώματα στα φύλλα της, αλλά είναι στρογγυλά και πολύ σαρκώδη, που εναλλάσσονται μεταξύ της γκάμας του πράσινου. Το σχήμα, το μέγεθος και η υφή του είναι αυτά που το καθιστούν ένα τόσο εντυπωσιακό φυτό για εσωτερικούς χώρους.

Πρόκειται για φυτό ευαίσθητο στο κρύο και δεν του αρέσει καθόλου το άμεσο ηλιακό φως. Δεδομένου ότι απολαμβάνει τους σκοτεινούς χώρους και συγκρατεί το νερό, θα πρέπει να ποτίζεται με φειδώ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κρεμαστό φυτό.

5. Φιτόνια

Η φιτόνια, γνωστή σε ορισμένες χώρες ως “abre caminos” ή ” cucarachita” στη Νότια Αμερική, είναι ένα από τα μικρότερα φυτά με εντυπωσιακά φύλλα που έχουμε για εσάς. Έχει ανεστραμμένα φύλλα σε σχήμα σταγόνας με λευκές φλέβες που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα πράσινα ή κόκκινα χρώματά της, δημιουργώντας μια πολύ αξιόλογη αντίθεση.

Αναπτύσσεται προς τα κάτω. Πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα πολύ απαιτητικό φυτό, επειδή όταν δεν ποτίζεται εγκαίρως, φαίνεται μαραμένο, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν συμβαίνει αυτό, απλά προσθέστε λίγο νερό και αυτό είναι όλο: θα επανέλθει στην αρχική του μορφή!

Fittonia verschaffelti.
Fittonia verschaffelti.

6. Τα φύλλα του φυτού αράχνη είναι πραγματικά εντυπωσιακά

Το φυτό αράχνη είναι ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό ως “κακή μητέρα” επειδή οι απόγονοί του αναπτύσσονται σε ένα ραβδί που περισσεύει μετά την ανθοφορία, αποκολλημένο από τον αρχικό θάμνο. Αυτό το εύκολο στη φροντίδα φυτό έχει φύλλα που αναδεικνύουν περισσότερο τα λουλούδια του, είναι ανοιχτό πράσινο και μπορεί να καλλιεργηθεί σε νερό ή χώμα.

Για να αναπτυχθεί σωστά, χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα. Απαιτεί επίσης πολύ φωτός, χωρίς να είναι όμως άμεσο φως.

7. Βασιλική μπιγκόνια

Δείτε αυτά τα 10 μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα
Η βασιλική μπιγκόνια έχει δύο ποικιλίες: πράσινη με λευκό και πράσινη με κόκκινο ή ροζ.

Ανάμεσα στην οικογένεια των μπιγκόνιας, βρίσκουμε τη βασιλική μπιγκόνια, ένα από τα πιο όμορφα μικρά φυτά με εντυπωσιακά φύλλα. Επίσης, τα φύλλα είναι επιμήκη και έχουν έντονο σκούρο πράσινο χρώμα, το οποίο ξεχωρίζει με το ανοιχτό πράσινο και το λευκό κέντρο. Υπάρχουν δείγματα που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά σε αποχρώσεις του κόκκινου.

Η φροντίδα της είναι βασική, όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Επιπλέον, απαιτεί έμμεσο φως και μέτριο πότισμα που περιλαμβάνει και ψεκασμό των φύλλων. Αν και είναι πολύ όμορφο και ιδανικό για εσωτερικούς χώρους, δεν είναι καλή ιδέα για σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια, καθώς είναι τοξικό για αυτά.

8. Το Corinocarpus είναι ένα φυτό με εντυπωσιακά φύλλα

Το Corinocarpus είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για το χρώμα των φύλλων του. Είναι μικρά αλλά επιμήκη και έχουν ένα λευκό και κρεμ χρώμα στο περίγραμμά τους. Αν και αναπτύσσεται αρκετά, μπορείτε να το κλαδέψετε ανάλογα με το χώρο που έχετε στο σπίτι σας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα φύλλα του είναι αρκετά σαρκώδη, καθώς το φυτό αποθηκεύει νερό σε αυτά. Είναι πολύ ανθεκτικό, οπότε δε θα χρειαστεί να ανησυχείτε για κάτι περισσότερο στη φροντίδα του.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει και αυτό το άρθρο: Πώς να αφαιρέσετε τη λευκή μούχλα στο χώμα από τα φυτά

9. Τραδεσκάντια

Αυτό είναι ένα από τα μικρά φυτά με πολύ εντυπωσιακά φύλλα που θέλουμε να σας προτείνουμε. Τα φύλλα του τραβούν τα βλέμματα επειδή είναι σκούρα πράσινα και βαθιά μοβ στην πίσω πλευρά.

Έχει ένα κοντό βλαστό από τον οποίο αναπτύσσονται φύλλα σε σχήμα λόγχης, που φτάνουν τα 30 εκατοστά σε μήκος. Επιπλέον, στην τομή μεταξύ του μίσχου και των φύλλων αναπτύσσονται λευκά άνθη. Τα χρώματά του το καθιστούν σίγουρα το επίκεντρο της προσοχής.

A plant with striking leaves.
Tradescantia spathacea.

10. Το ροδάριο έχει εντυπωσιακά φύλλα

Το φυτό ροδάριο είναι όμορφο και τα φύλλα του έχουν πολύ μικρό στρογγυλό σχήμα. Επιπλέον, κάθε ράβδος έχει πολλά φύλλα, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι ένα κομπολόι που πέφτει.

Έχει σαρκώδη φύλλα, στα οποία το φυτό αποθηκεύει νερό, ενώ όταν ανθίζει δίνει λεπτά λευκά λουλούδια.

Αυτό το παχύφυτο μπορεί να διατηρηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς υποστηρίζει ποικίλα κλίματα. Ωστόσο, απαιτεί μέτριο πότισμα και φιλτραρισμένο ηλιακό φως.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.