Γιατί σε κάποιους άνδρες αρέσουν οι πολύ νεότερες γυναίκες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνδρες έλκονται από πολύ νεότερες γυναίκες; Μάθετε στο ακόλουθο άρθρο.
Γιατί σε κάποιους άνδρες αρέσουν οι πολύ νεότερες γυναίκες
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Yamila Papa Pintor

Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαΐου, 2023

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για κρίση μέσης ηλικίας, μια μόδα ή την αυτοεκτίμηση. Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένους άντρες αρέσουν οι πολύ νεότερες γυναίκες, ακόμη κι αν έχουν τα μισά τους χρόνια.

Αν και ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικό λόγο, είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση. Υπό αυτή την έννοια, μπορούν να αναφερθούν κοινωνικο-πολιτιστικά, ψυχολογικά, ακόμη και βιολογικά κίνητρα.

Πιθανώς, η αναζήτηση ενός νεότερου συντρόφου θα εξασφάλιζε απογόνους και μεγαλύτερο εύρος χρόνου για αναπαραγωγή, από εξελικτική άποψη.

Μπορούν όμως αυτές οι αιτίες να επηρεάσουν πραγματικά τη διαδικασία επιλογής; Ας δούμε παρακάτω.

Λόγοι για τους οποίους οι άνδρες προτιμούν τις πολύ νεότερες γυναίκες

Λέγεται ότι οι γυναίκες επιλέγουν ώριμους άνδρες επειδή αισθάνονται προστατευμένες, αλλά και ότι οι άνδρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες για να αισθάνονται καλύτερα. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη, φαίνεται ότι όσο οι άνδρες μεγαλώνουν, η προτίμησή τους για τις νεότερες γυναίκες γίνεται πιο έντονη.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα, το οποίο δεν επιδιώκει να κρίνει, αλλά να αναλύσει. Γιατί τείνουν να επιλέγουν νεότερες γυναίκες; Αυτοί θα μπορούσαν να είναι μερικοί από τους λόγους.

1. Επειδή θέλουν να ξαναζήσουν τα νιάτα τους

Η επιλογή μιας νεότερης συντρόφου από έναν άνδρα θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει -στις περισσότερες περιπτώσεις- μια αλλαγή στις συνήθειες, το ντύσιμο ή το στυλ τους. Είναι πιθανό να βάψουν τα μαλλιά τους για να μην φαίνονται τα γκρίζα, να φορέσουν πιο “φανταχτερά” ρούχα ή να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για νεότερους.

Όταν ένας άνδρας στα 40 ή στα 50 του βγαίνει με μια γυναίκα στα 20 ή στα 30 της, θέλει να προσαρμοστεί στον κόσμο της. Μπορεί να μην το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, αλλά από ψυχολογική άποψη, θέλει να δώσει στη σύντροφό του την εικόνα ότι είναι ισότιμοι, υπό αυτή την έννοια.

Αυτό μπορεί να είναι ευνοϊκό σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς ο άνδρας μπορεί να αποκτήσει λίγο περισσότερη σωματική δραστηριότητα, βοηθώντας τον να αποφύγει προβλήματα που σχετίζονται με την καθιστική ζωή. Επιπλέον, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες μεγιστοποίησαν τη φυσική τους κατάσταση όταν παντρεύτηκαν γυναίκες 15 χρόνια νεότερες.

2. Επειδή οι νεότερες γυναίκες μπορούν να χειραγωγηθούν

Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών ανδρών, οι οποίοι αναζητούν νεαρά κορίτσια για να αποπλανήσουν και να χειραγωγήσουν, εκμεταλλευόμενοι την αθωότητα και την αφέλειά τους. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να τις “πλάσουν” κατά το δοκούν.

Σε αυτόν τον τύπο ανδρών αρέσει να διδάσκουν και να αισθάνονται ανώτεροι, ειδικά σε ερωτικά και σεξουαλικά θέματα. Ως εκ τούτου, αν έχουν μπροστά τους μια νεότερη κοπέλα, θα πιστέψουν ότι μπορούν να της εξηγήσουν όσα γνωρίζουν και εκείνη θα θελήσει να μάθει, σαν υπάκουη μαθήτρια.

Έτσι, παρουσιάζουν ορισμένα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος ανωτερότητας, θεωρώντας τα νεότερα κορίτσια ως χειραγωγήσιμα. Ωστόσο, μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως: σήμερα, πολλά νεαρά κορίτσια γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν.

3. Επειδή δεν έχουν προβλήματα βιολογικού ρολογιού

Γιατί σε κάποιους άνδρες αρέσουν οι πολύ νεότερες γυναίκες

Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά μετά την εφηβεία. Ωστόσο, μετά την ενσωμάτωσή τους στον κόσμο της εργασίας, είναι πολύ πιο συνηθισμένο να καθυστερούν τη στιγμή να κάνουν παιδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, μέχρι την ηλικία των 30 ετών, το 70% των γυναικών χρησιμοποιεί αντισύλληψη. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να γίνουν μητέρες σε νεαρή ηλικία, όπως και πολλοί άνδρες επιλέγουν να γίνουν πατέρες κατά το ίδιο στάδιο.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών είναι μικρότερη: η εμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει μεταξύ 45 και 50 ετών. Ενώ οι άνδρες μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά τα 60 και πολύ αργότερα.

Εκτός από τα παραπάνω, η έρευνα σχετικά με τις διαφορές φύλου στις προτιμήσεις των ανθρώπινων συντρόφων διαπίστωσε ότι οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο σε χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη γυναικεία αναπαραγωγική ικανότητα, για τα οποία η νεότητα αποτελεί εξαιρετικό δείκτη.

4. Λόγοι για τους οποίους οι άνδρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες: Επειδή δεν κρίνονται από την κοινωνία

Η κοινωνία συνήθως δεν βλέπει με κακό μάτι την κατάκτηση μιας νεότερης γυναίκας από έναν άνδρα. Σε μια συγκέντρωση φίλων ή γνωστών, είναι πιθανό να τον συγχαρούν. Και με αυτή την κοινωνική ή πολιτισμική αποδοχή, είναι πιο εύκολο να δράσει.

Ωστόσο, το ίδιο δεν συμβαίνει συνήθως όταν η γυναίκα είναι η μεγαλύτερη.

5. Επειδή περνούν μια κρίση

Όπως οι γυναίκες περνούν την εμμηνόπαυση, έτσι και οι άνδρες περνούν τη λεγόμενη “ανδρόπαυση”.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε μια ομάδα από το Hospital Clínico Universitario de Valencia, από την ηλικία των 50 ετών και μετά, οι άνδρες υφίστανται μια πολύ σημαντική πτώση της τεστοστερόνης.

Δεν θα ήταν ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, να προσπαθούν να βρουν μια σύντροφο νεότερη από τους ίδιους. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερο ερέθισμα από άποψη σεξουαλικής λειτουργίας, ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση της τεστοστερόνης.

6. Λόγοι για τους οποίους οι άνδρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες: Ενίσχυση του εγώ

Το γεγονός ότι ένας άνδρας αποφασίζει να συνάψει σχέση με μια νεότερη γυναίκα μπορεί να του επιτρέψει να αποδείξει διάφορα πράγματα:

  • Εξακολουθεί να λειτουργεί σεξουαλικά,
  • Εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του ή να αισθάνεται ελκυστικός

Και οι δύο λόγοι ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και βοηθούν στην τόνωση του εγώ, τα οποία μπορεί να έχουν μειωθεί λίγο όταν φτάσετε σε μια ορισμένη ηλικία, λόγω πτυχών που σχετίζονται, ακριβώς, με τη σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως αναφέρεται σε ορισμένες μελέτες.

7. Επειδή θέλουν να βιώσουν κάτι καινούργιο

Όταν ένα άτομο, οποιουδήποτε φύλου, είναι με τον σύντροφό του για πολλά χρόνια, είναι φυσιολογικό να προκύπτει ρουτίνα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τερματίσει τη ζωή της σχέσης.

Έτσι, ορισμένοι άνδρες προσπαθούν να ξαναζήσουν τον ενθουσιασμό της αρχής με νεότερες γυναίκες. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια ψευδαίσθηση, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μπορούν να ξεφύγουν από τη μονοτονία και να βάλουν λίγη σπίθα στη ζωή τους.

8. Επειδή ζουν περισσότερο

Γιατί σε κάποιους άνδρες αρέσουν οι πολύ νεότερες γυναίκες

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Σύμφωνα με στοιχεία του 2016, οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 5 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες συντρόφους τους.

Ίσως εξαιτίας αυτού, κάποιοι άνδρες να επιθυμούν να έχουν μια νεότερη σύντροφο: θα θέλουν να ζήσουν διάφορα πράγματα πριν πεθάνουν, μεταξύ άλλων και να το κάνουν με μια νεότερη γυναίκα.

9. Γιατί μερικές νεότερες γυναίκες έλκονται από μεγαλύτερους άνδρες

Μέχρι στιγμής έχουμε αναφέρει τους λόγους που οι άνδρες έλκονται από γυναίκες νεότερες από τους ίδιους. Όμως ισχύει και το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης, “οι γυναίκες γενικά προτιμούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία συντρόφους”.

Έτσι, υπάρχουν νεαρές γυναίκες που σαγηνεύονται από τα θέλγητρα κάποιων μεγαλύτερων ανδρών, δηλαδή: την εμπειρία, τη σοφία, την ασφάλεια, τη φήμη, τον πλούτο ή τη δύναμη.

10. Επειδή η ηλικία δεν έχει σημασία

Επειδή η γενίκευση μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα, αυτοί οι λόγοι που είδαμε δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι, είναι επίσης πιθανό να έχει προκύψει ένας απλός έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν τους ενδιαφέρει η διαφορά ηλικίας για να συνάψουν σχέση.

Όποια κι αν είναι η ηλικία, τίποτα δεν δικαιολογεί μια απιστία

Το ότι ένας άνδρας θέλει να είναι με μια νεότερη γυναίκα είναι δική του επιλογή, αλλά το γεγονός ότι αποφασίζει να το κάνει παράλληλα με τη σχέση του είναι πρόβλημα.

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι η απιστία δεν πρέπει ποτέ να δικαιολογείται. Αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση και αν ο άνδρας θέλει να βιώσει και άλλα πράγματα, το πιο λογικό είναι να μιλήσει με τη σύντροφό του γι’ αυτό.

Και στην περίπτωση που δεν βρουν λύση, υπάρχει πάντα η επιλογή του χωρισμού. Ακόμα κι αν είναι επώδυνο, είναι ο πιο δίκαιος τρόπος για να δώσει κανείς στον άλλον, αλλά και στον εαυτό του, την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή και, ποιος ξέρει, να βρει ένα πιο κατάλληλο άτομο- ή ένα νεότερο, αν αυτό είναι το επιθυμητό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.